Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Οι τοποθετήσεις βουλευτών του ΚΚΕ

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου κατήγγειλε πως: «Συνεχίζετε με πάθος την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και μέσα από αυτό το νομοσχέδιο, αλλά υπάρχουν και πρόσθετοι, αντιδραστικοί όροι». Επισήμανε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν ο ξεριζωμός και η προσφυγιά όταν εντείνεται η επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπως τώρα στη Μέση Ανατολή, ενώ χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία καταδίκη από την κυβέρνηση.

Ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, την ώρα που «κλαίει» και κάνει λόγο για αλληλεγγύη, φέρνει το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή, υλοποιεί τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που καταργούν τα δικαιώματα των προσφύγων και παραβιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης. Επιπρόσθετα είπε: «Δεν λέτε κουβέντα για τις επεμβάσεις των συμμάχων σας που δημιουργούν την προσφυγιά».

«Κουμπώνει μια χαρά με την αντιδραστική Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας», η οποία τσαλαπατά «τη διεθνή Συνθήκη της Γενεύης, που έγινε κατορθωτή χάρη στη συμβολή των σοσιαλιστικών χωρών, όπου ο διεθνής συσχετισμός ευνοούσε τέτοιες κατακτήσεις», ανέφερε για το νομοσχέδιο ο Γιάννης Δελής, επισημαίνοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι ρυθμίσεις θα ενισχύσουν την καταστολή σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Εκανε ειδική αναφορά και στο θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, σημειώνοντας ότι παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις, τελικά ελάχιστα παιδιά, και αυτά μόνο στην ηπειρωτική χώρα, γράφτηκαν σε σχολεία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του καταγγέλλοντας τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από ΗΠΑ - Ισραήλ, τους στρατηγικούς συμμάχους, όπως επισήμανε, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, λέγοντας ότι πρόκειται για εξέλιξη που είναι «σήμα» για τα όσα πρόκειται να συμβούν στη συνέχεια στην περιοχή. Συνέχισε λέγοντας ότι ο λαός πρέπει να κρίνει ανάλογα με ποια στάση κρατάνε όλα τα κόμματα απέναντι στις αιτίες που προκαλούν τους πολέμους και την προσφυγιά, και ότι το πραγματικό δίλημμα που τίθεται σήμερα, όπως και σε κάθε κρίσιμη ιστορική περίοδο, είναι υποταγή ή αντίσταση και ανατροπή, για να επισημάνει: «Μεγαλύτερο κόστος για το λαό έχει η υποταγή, η αντίσταση και ανατροπή έχει κόστος αλλά είναι για το δικό του συμφέρον. Δυστυχώς όλοι σας έχετε κάνει την πρώτη επιλογή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ