Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στην Ασπρη Αμμο

Ανακοίνωση της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Βροντερό «όχι» στα σχέδια κατασκευής σταθμού διοδίων στην «Εγνατία Οδό» στο ύψος της Ασπρης Αμμου έστειλε χτες το μεσημέρι ο εργαζόμενος λαός της Καβάλας, με τη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πέρα από το νέο άγριο χαράτσωμα του λαού για να γεμίζουν οι τσέπες των κατασκευαστών, ο νέος αυτός σταθμός διοδίων θα πολλαπλασιάσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης και θα επιφέρει παράλληλα περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν τα ταξικά σωματεία που συμμετείχαν με διακριτό μπλοκ στην κινητοποίηση, βασική στόχευση της κυβέρνησης είναι να «γεμίσει» η «Εγνατία Οδός» με διόδια, ώστε πιο εύκολα και με την ανάλογη «προίκα» να ξεπουληθεί στους ιδιώτες.

Με αφορμή την παρουσία διαφόρων παραγόντων στη χτεσινή κινητοποίηση και τη στήριξη που εξέφρασαν και κυβερνητικοί βουλευτές, η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας και γενικότερα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι κυβερνήσεις, μαζί και η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και η ΕΕ, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καλεί το λαό να μην ξεγελαστεί από φωνές υποκριτικές, που από τη μια δηλώνουν ενάντια στην εγκατάσταση σταθμού διοδίων και από την άλλη παζαρεύουν «μελετημένα» και «αναλογικά» διόδια.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Κοροϊδεύουν ξετσίπωτα οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν ζητούν μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν "την αιτιολόγηση του κόστους τους με σύνταξη και δημοσίευση σχετικής μελέτης". Στην ίδια ανακοίνωση, καλούν τον αρμόδιο υπουργό "να υλοποιήσει τη δέσμευσή του ότι τα αναλογικά διόδια θα εφαρμοστούν πρώτα στην Εγνατία Οδό"! Μην και τυχόν μας κλέψει κανένας άλλος αυτή την "πρωτιά"!

Στην ίδια λογική των "αναλογικών" διοδίων κινούνται και άλλες δυνάμεις, πριν από όλους η δημοτική και η περιφερειακή αρχή, αλλά και άλλες δήθεν "αντιπολιτευόμενες" παρατάξεις που υπερασπίζονται την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, που σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, δηλαδή ιδιωτικοποίηση και της Εγνατίας».

Η ΤΕ του Κόμματος σημειώνει ότι το ΚΚΕ «και για το ζήτημα των μεταφορών, της ελεύθερης, απρόσκοπτης και ασφαλούς μεταφοράς έχει θέσεις και προτάσεις που ξεκινούν από τη θέση ότι και τους δρόμους - όπως και όλα τα συγκοινωνιακά δίκτυα - τα έχουν κατασκευάσει με τον ιδρώτα τους και από τις τσέπες τους οι εργαζόμενοι και γι' αυτό έχουν δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν δωρεάν, χωρίς εμπόδια, χωρίς κριτήριο να είναι ξανά η τσέπη τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ