Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστημονικής φαντασίας...

«Τώρα πια μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται», λέει ο πρωθυπουργός, δείχνοντας πλάνα από τις συναντήσεις του με τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς» και τα «κοράκια» των αγορών, στο νέο κυβερνητικό «σποτάκι» γι' αυτά που «ήταν δίκαια» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και «έγιναν πράξη» και με το παραπάνω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κερδίζοντας έτσι τον ειλικρινή «σεβασμό» και μια θέση στην καρδιά του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων όπως η ΕΕ.

Κι όμως, αυτά τα «κατορθώματα», που ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, βαθαίνοντας την εκμετάλλευση και καταργώντας εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, που γενικεύουν την επίθεση σε βάρος των λαϊκών οικογενειών για να βρεθούν τα «μαξιλάρια» για το κεφάλαιο, αυτές οι «δεσμεύσεις» για συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης στο διηνεκές, κατά τον πρωθυπουργό επιβεβαιώνουν ότι «από τις θυσίες των πολλών περνάμε στις ανάγκες, στο δίκιο των πολλών και στα δικαιώματα για όλους»!

Η κυβερνητική μονταζιέρα «όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει». Το ότι βέβαια οι «ανάγκες» του κεφαλαίου μπορούν να συμβαδίσουν με τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, είναι από άλλη ταινία, επιστημονικής φαντασίας και μόνο. Οσο για το λαό, οι ανάγκες του όχι μόνο δεν χωράνε στο «έργο» του κεφαλαίου, που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και που έχει ξαναδεί, αλλά για να έρθουν στο προσκήνιο απαιτούν να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ