ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
Σελ. /28
Εμπιστοσύνη στους θεσμούς

Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Μην οργίζεσαι για τη «Ρικομέξ». Να εμπιστεύεσαι τους θεσμούς.

Τους έχεις χειροκροτήσει ξανά και ξανά, κάθε που ψηφίζεις ξανά και ξανά τους εκπροσώπους του κεφαλαίου, δήθεν κεντρώους, δήθεν φιλελεύθερους, δήθεν σοσιαλιστές, αλλά απ' τους καλούς, αυτούς που αναγνωρίζουν δημοκρατικό δικαίωμα στους αστούς να σε ξεσκίζουν.

Δύο ειδήσεις:

- Σε δύο πολυεθνικές το 60% της αγοράς παγωτού που ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Γλείφεις εσύ - κερδίζουν αυτοί. Συμβαίνει και στην πολιτική.

- Στο 80% η αποτυχία των παιδιών που προέρχονται από τα ΤΕΕ και θέλαν να συνεχίσουν στην ανώτερη εκπαίδευση. Ποιος θυμάται χρόνια πριν, εκτιμήσεις που έλεγαν ότι τα ΤΕΕ δε συνιστούν εκπαίδευση, αλλά ενδιάμεσες αποθήκες μέχρι να προωθηθούν αμόρφωτα στην αγορά εργασίας τα παιδιά των εργατών;

Πάμε γι' άλλα:

Η κυβέρνηση διαθέτει χιούμορ.

Αλλιώς για ποιο λόγο θα ανέθετε στο υπουργείο του μπετόν την προστασία της Πάρνηθας;

Το κατάλαβε και η «αντιπολίτευση» που πανηγυρίζει πρωτοσέλιδα γιατί ένας δικός της άνθρωπος ανέλαβε τη δουλιά κι αναπτερώθηκαν έτσι οι ελπίδες του έθνους.

Ε, τώρα επιμένουν κάτι γκρινιάρηδες να θυμίζουν ότι το «άπαξ δάσος, πάντα δάσος», πέρα από ένα ωραίο σύνθημα, όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε ποτέ, αλλά και μεταφράστηκε σε «όπου δάσος, όλα μπετόν».

Συκοφαντίες. Το πρόβλεψε ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: Ο,τι κι αν λένε για μας, είπε, είναι λάσπη. Κάτι θα ξέρει, έχουν ειδίκευση στο κόμμα του στην παραγωγή λάσπης.

Χιούμορ διαθέτουν επίσης και οι συντάκτες του πορίσματος για τα ΙΕΚ Ηλιούπολης και Αιγάλεω. Εκατσαν οι αθεόφοβοι και έγραψαν ένα προς ένα τα μαθήματα που παρέδιδε η κυρία με την ευρυμάθεια: «θεωρία πορσελάνης» και «dos». Τέρας γνώσεων.

Ε, τώρα, έτυχε να είναι και γυναίκα αυτουνού που υπέγραφε τα εμβάσματα, τι να κάνει δηλαδή, να μείνει άνεργη;

Ασχετο: το κίνημα τώρα απογειώνεται. Κι αλίμονο σ' όποιον δε διαθέτει e-mail. Μένει εκτός. Το επόμενο αίτημα είναι να γεμίσουν τα δάση με σταθμούς Wi-Fi για να μπορούν οι οικολογούντες του διαδικτύου να επικοινωνούν κατ' ευθείαν με το ταμείο τους. Σύνθημα: κάθε φυτό και λάπτοπ.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

«ΤΕΡΑΣ ΓΝΩΣΕΩΝ»: «Η κυρία Πολυτίμη Βαμβύλη - Παπακωνσταντίνου, σύζυγος του πρώην Αντιπροέδρου του Οργανισμού κ. Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, σημαίνοντος στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη, με μόνο εφόδιο το απολυτήριο Λυκείου για όσο χρόνο ο σύζυγός της διατέλεσε Αντιπρόεδρος φέρεται ότι δίδαξε τα ακόλουθα 10 διαφορετικά μαθήματα στα ΙΕΚ Ηλιούπολης και Αιγάλεω για τα έτη 1999 μέχρι και 2000 τα οποία αφορούν διάφορες ειδικότητες και επιστημονικούς - επαγγελματικούς τομείς: Θεωρία Πορσελάνης. Κινητή προσθετική της ειδικότητας "Οδοντοτεχνική Πορσελάνης". Νοσηλευτική Χειρουργική ΙΙ. Πρώτες Βοήθειες. Θεραπευτική Διαιτολογία. Χρήση Η/Υ. Windows. Επεξεργασία Κειμένου. Λειτουργικά Συστήματα Dos - Windows. Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι.ΙΙ» (από πόρισμα Επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών/ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

'Η, ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ: «Στην πολιτική τίποτε δε σβήνει από το σκληρό δίσκο. Συμβαίνει κάτι τώρα και το βρίσκεις μπροστά σου σε 20 χρόνια (...) σ' αυτή την κατηγορία εντάσσεται η "υπόθεση Παπακωνσταντίνου" (...). Μέσα σ' ένα βράδυ το έδαφος άρχισε να τρέμει κάτω από τη Χαρ. Τρικούπη. Το μήνυμα είναι καθαρό: μιλάς για διαφάνεια στους άλλους, μόνο αν είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν σκελετοί στα ντουλάπια σου» (ο Γ. Λακόπουλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΜΙΛΑΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ: «"αδυνατώντας να πείσουν για το έργο τους (...) θα αποδοθούν σε πόλεμο πόλωσης και λασπολογίας" προέβλεψε εκτιμώντας πως "έναν έναν θα προσπαθήσουν να μας χτυπήσουν ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο"» (ο Γ. Παπανδρέου/ ΕΘΝΟΣ).

ΜΠΑ, ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΣ ΕΙΝΑΙ: «Τα όσα συνέβησαν προχτές το βράδυ στη Βουλή ούτε το διάλογο ούτε τη Δημοκρατία προάγουν. Προμηνύουν δε μια εκλογική αντιπαράθεση από τις χειρότερες της μεταπολίτευσης (...) κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν επιδοθεί σε ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ψυχραιμίας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εγκληματική η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στον τομέα «Πρόληψη πυρκαγιών». ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ η χρηματοδότηση από το 2001 έως το 2005

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΕΦΙΑΛΤΗΣ τώρα τα 6 ρέματα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μέτρα SOS για τις πλημμύρες

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εσπευσμένα μέτρα για προστασία των δασών

Ο ΛΟΓΟΣ: ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ εδώ και τώρα

ΕΘΝΟΣ: ΦΙΜΩΣΑΝ τον αρχηγό της Πυροσβεστικής

Η ΑΥΓΗ: Βομβαρδίστε τον πρωθυπουργό με e-mail διαμαρτυρίας για τα δάση

ΤΑ ΝΕΑ: Ψάχνει σωσίβιο σε «σκάνδαλα», Σουφλιά

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του πολιτικού σκηνικού ο Κ. Καραμανλής

ΤΟ ΒΗΜΑ: Με ομόλογα 180 εκατ. ευρώ έκαναν πράξεις 2,5 δισ. ευρώ

Η ΧΩΡΑ: Μισθολογικές αυξήσεις για τα Σώματα Ασφαλείας

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 10.224 προσλήψεις

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο σημερινός υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε προωθήσει σχέδιο προεδρικού διατάγματος το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε γενναιόδωρους οικιστικούς θύλακες. Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε επιστρέψει πριν από ένα χρόνο το νομοθέτημα με την ένδειξη ότι είναι εκτός νόμου και είχε πει προφητικά ότι η Πάρνηθα "έχει καθοριστική σημασία για τη διατήρηση των φυσικών διαδρομών που διευκολύνουν τα ρεύματα ανανέωσης του αέρα της πρωτεύουσας". Ας ελπίσουμε ότι θα ακουστούν οι υποδείξεις του συνταγματικού δικαστηρίου, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να αποδειχθεί ότι "βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα"» (η Χαρά Τζαναβάρα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ελπίδα του έθνους

«Η ανάθεση της ευθύνης αναδάσωσης της καμένης γης στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά δημιουργεί την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει προς την ορθή κατεύθυνση» (το πρωτοσέλιδο σχόλιο στο ΒΗΜΑ).

Και η εφαρμογή του «άπαξ δάσος - πάντα δάσος»

«Οπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και στην Πάρνηθα μετά την καταστροφή εξαγγέλθηκαν μέτρα για την προστασία της. Ουσιαστικά δηλαδή εξαγγέλθηκαν τα αυτονόητα (...) στην Ελλάδα όμως φαίνεται πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Κι ας ισχυρίζεται τα περί του αντιθέτου το ΠΑΣΟΚ στις ημέρες του οποίου όμως ξεφύτρωσαν τα πάνω από τριάντα χιλιάδες αυθαίρετα στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης και τα τουλάχιστον 130 χιλιάδες στρέμματα που μπήκαν στο σχέδιο πόλης της Αττικής την περασμένη δεκαετία, πολλά εκ των οποίων ήταν σε καμένες δασικές και αγροτικές εκτάσεις» (ο Θ. Αργυράκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ