Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο σημερινός υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε προωθήσει σχέδιο προεδρικού διατάγματος το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε γενναιόδωρους οικιστικούς θύλακες. Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε επιστρέψει πριν από ένα χρόνο το νομοθέτημα με την ένδειξη ότι είναι εκτός νόμου και είχε πει προφητικά ότι η Πάρνηθα "έχει καθοριστική σημασία για τη διατήρηση των φυσικών διαδρομών που διευκολύνουν τα ρεύματα ανανέωσης του αέρα της πρωτεύουσας". Ας ελπίσουμε ότι θα ακουστούν οι υποδείξεις του συνταγματικού δικαστηρίου, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να αποδειχθεί ότι "βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα"» (η Χαρά Τζαναβάρα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ελπίδα του έθνους

«Η ανάθεση της ευθύνης αναδάσωσης της καμένης γης στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά δημιουργεί την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει προς την ορθή κατεύθυνση» (το πρωτοσέλιδο σχόλιο στο ΒΗΜΑ).

Και η εφαρμογή του «άπαξ δάσος - πάντα δάσος»

«Οπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και στην Πάρνηθα μετά την καταστροφή εξαγγέλθηκαν μέτρα για την προστασία της. Ουσιαστικά δηλαδή εξαγγέλθηκαν τα αυτονόητα (...) στην Ελλάδα όμως φαίνεται πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Κι ας ισχυρίζεται τα περί του αντιθέτου το ΠΑΣΟΚ στις ημέρες του οποίου όμως ξεφύτρωσαν τα πάνω από τριάντα χιλιάδες αυθαίρετα στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης και τα τουλάχιστον 130 χιλιάδες στρέμματα που μπήκαν στο σχέδιο πόλης της Αττικής την περασμένη δεκαετία, πολλά εκ των οποίων ήταν σε καμένες δασικές και αγροτικές εκτάσεις» (ο Θ. Αργυράκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ