Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ
«Παράσταση για ένα ρόλο»

«Παράσταση για ένα ρόλο» θα είναι το συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά τις εργασίες του αύριο το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τα πάντα - το χολιγουντιανής έμπνευσης σκηνικό, η προβολή των βίντεο σε γιγαντιαία οθόνη, η «θερμή υποδοχή» κοκ - υπηρετούν την ανάδειξη του «κυρίαρχου ρόλου» του Κ. Καραμανλή όχι μόνο στον κυβερνών κόμμα αλλά στο πολιτικό σκηνικό συνολικότερα. Το ενδιαφέρον εξαντλείται στην ομιλία του πρωθυπουργού αύριο το απόγευμα, που αναμένεται να δώσει το πολιτικό στίγμα για την πορεία του κυβερνώντος κόμματος προς τις εκλογές. Το νόημά της πάντως θα ενσωματώνει το σύνθημα του συνεδρίου «μαζί πετύχαμε πολλά, μαζί δημιουργούμε το μέλλον». Βασική επιδίωξη της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος είναι η συσπείρωση των οπαδών και η βελτίωση της συνολικότερης «εικόνας» μπροστά στις εκλογές.

Η προσοχή των 5.000 συνέδρων, ωστόσο, είναι στραμμένη στις παρασκηνιακές λιστομαχίες για την εκλογή των 150 αιρετών μελών της νέας ΚΕ της ΝΔ. Στο συνέδριο δεν αναμένεται να γίνει η «παραδοσιακή» καταγραφή εσωκομματικών συσχετισμών μεταξύ «καραμανλικών» - «μητσοτακικών», αλλά αυτό αναμένεται να γίνει από μεμονωμένα στελέχη που αποσκοπούν στην ενίσχυση της θέσης τους στο πλαίσιο της νομής της εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ