Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μαζί «καίνε» - μαζί «καταπατούν» - μαζί ψηφίζουν!

«Η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη των πρωτοκόλλων που εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 114 του Ν.1892/1990 αναστέλλεται ως την κατάρτιση και κύρωση των προβλεπόμενων από τη διάταξη του άρθρου 27 του Ν.2664/1998 δασικών χαρτών».

*

Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι μια ...τροπολογιούλα, η οποία ενσωματώθηκε το 2003 σε ένα πολυνομοσχέδιο που πέρασε τότε στη Βουλή υπό τον τίτλο «Προστασία των δασικών εκτάσεων...».

Τι προέβλεπε εκείνη η ...τροπολογιούλα; Τι κρύβεται πίσω από την ακαταλαβίστικη διατύπωση με την οποία εισήχθη στη Βουλή; Εκείνο που προέβλεπε ήταν: Η αναστολή επιβολής προστίμων σε αυθαίρετα κτίσματα εντός δασικών εκτάσεων! Αυτό λέει σε απλά ελληνικά η ...τροπολογιούλα, η οποία στις 4 Δεκέμβρη του 2003 έγινε νόμος του κράτους.

*

Αναγκαία σημείωση: Πώς έγινε νόμος η συγκεκριμένη τροπολογία υπέρ των αυθαιρέτων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων; Εγινε κοινή - δικομματική - συναινέσει!

Μια ματιά στα Πρακτικά της Βουλής πείθει και τον πλέον δύσπιστο ή έχοντα ασθενή μνήμη: Αυτό το αίσχος ψηφίστηκε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΝΔ.

Ψηφίστηκε, δηλαδή, από το κόμμα του κ. Παπανδρέου, ο οποίος προχτές δήλωσε στη Βουλή ότι «δεσμεύεται προσωπικά για το περιβάλλον»...

Ψηφίστηκε και από το κόμμα του κ. Καραμανλή, ο οποίος δήλωσε την ίδια μέρα στη Βουλή ότι «το περιβάλλον είναι μέσα στις πρώτες μου προτεραιότητες»...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ