Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Μπλοκάρει την ολοκλήρωση δικοινοτικών έργων ο Ταλάτ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δημιουργεί προβλήματα στην ολοκλήρωση δύο δικοινοτικών έργων, της αποναρκοθέτησης και του αποχετευτικού συστήματος Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταλάτ, όπως δήλωσε η επικεφαλής της Ομάδας Επαφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα, Μέχτιλντ Ρότε, δε συμφωνεί να διατεθεί από τα 259 εκατ. ευρώ του Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου το ποσό των τεσσάρων εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθούν τα δύο έργα.

Σύμφωνα με την κ. Ρότε, ο κ. Ταλάτ στη συνάντησή του με την Ομάδα Επαφής υποστήριξε ότι το ποσό των 259 εκατ. ευρώ προορίζεται για έργα στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα και όχι για δικοινοτικά έργα, όπως είναι η αποναρκοθέτηση και το αποχετευτικό της Κυπριακής πρωτεύουσας. Για τους στόχους και την αποστολή της Ομάδας Επαφής, η κ. Ρότε εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί γέφυρα επαφής και επικοινωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Η δημιουργία της Ομάδας, όπως είπε, ήταν μια αντίδραση στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004 και επιθυμία είναι να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για «άρση της απομόνωσης» της τουρκοκυπριακής κοινότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ