ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Ιούλη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Σήμερα, Σάββατο

-- 21.30: Ομιλία σε συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΝΕ στα πλαίσια του 16ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου στο Λαύριο (στο λιμάνι, μπροστά στο άγαλμα της «μητέρας του Μακρονησιώτη»).

Τη Δευτέρα 9/7

-- 13.00: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

-- 19.00: Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων του κλάδου Υγείας - Πρόνοιας με θέμα: «Οι εκλογές και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» που διοργανώνει η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 50 - 52).

Στη Θεσσαλονίκη στις 11 και 12 Ιούλη

Την Τετάρτη 11/7

-- 10.00: Επίσκεψη στην ΕΛΒΟ. Συνάντηση με τη διοίκηση της επιχείρησης. Συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων. Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων.

-- 12.30: Επίσκεψη στην ΑΜΣΤΕΛ.

-- 21.00: Ομιλία σε συγκέντρωση στην Τούμπα, στο πάρκο του Αγ. Θεράποντα.

Την Πέμπτη 12/7

-- 09.30: Επίσκεψη στην ΕΥΑΘ. Συνάντηση με τη διοίκηση της επιχείρησης. Συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου. Ομιλία σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

-- 12.00: Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΕΗΜ-Θ.

-- 18.30: Συνάντηση με τον δήμαρχο και το ΔΣ του Δήμου Πολίχνης.

-- 20.30: Ομιλία σε συγκέντρωση στο δημαρχείο Πολίχνης.

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Θέλουν το λιμάνι του Πειραιά πηγή πλούτου για τις πολυεθνικές

Περιοδεία στο Ε΄ Τελωνείο στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στο Ικόνιο και στο Ζ΄ Τελωνείο στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου έκανε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Ε΄ Τελωνείου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Ε΄ Τελωνείου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ
«Οι μικροεπιχειρήσεις, οι εκτελωνιστές θα εκτοπιστούν βίαια και οι τελωνειακοί θα βλέπουν τις θέσεις εργασίας τους, τις θέσεις εργασίας του μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα να τις αντικαθιστούν με εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου, θα γίνουν ξαφνικά υπάλληλοι των πολυεθνικών εταιρειών των ομίλων».

Με τα παραπάνω λόγια η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, παρουσίασε το μέλλον που περιμένει τελωνειακούς υπαλλήλους και εκτελωνιστές, αν περάσει η παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Ικονίου στις πολυεθνικές, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που συνδιαμορφώνει με το ΠΑΣΟΚ. Η συνάντησή της με αυτούς τους κλάδους εργαζομένων και επαγγελματιών έγινε στη διάρκεια της χτεσινής της περιοδείας στο Ε΄ Τελωνείο στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στο Ικόνιο και στο Ζ΄ Τελωνείο στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Τελωνειακοί και εκτελωνιστές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ, καταθέτοντας έτσι τον έντονο προβληματισμό τους για τα όσα προωθούνται. Μάλιστα, για πρώτη φορά οι υπάλληλοι του Ε΄ Τελωνείου, από τα μεγαλύτερα της χώρας, όση ώρα μιλούσε η Ελπ. Παντελάκη είχαν εγκαταλείψει τα γκισέ τους και μαζί με τους εκτελωνιστές είχαν συγκροτήσει μαζική συγκέντρωση στο χώρο του Τελωνείου. Παρόμοιο ενδιαφέρον έδειξαν και οι υπάλληλοι του Ζ΄ Τελωνείου.

Η Ελπ. Παντελάκη τους κάλεσε αυτή τη φορά να σκεφτούν πολύ μπροστά στην κάλπη. «Το λιμάνι του Πειραιά, σημείωσε, είναι πηγή πλούτου. Ο ΟΛΠ δεν έχει πάρει ποτέ δεκάρα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Γιατί λοιπόν αυτά τα κέρδη να μην επιστρέφονται ως παροχές στον ελληνικό λαό; Γιατί να μην έχει τον έλεγχο του λιμανιού ούτε ακόμα και αυτό το καπιταλιστικό κράτος, αλλά το κουμάντο - από εσωτερικό εμπόριο μέχρι τιμολογιακή πολιτική - να το κάνουν οι όμιλοι; Δηλαδή, να καθορίζουν αυτοί ακόμα και το πιάτο μας;». «Ηρθε η ώρα να κάνετε το βήμα. Να ψηφίσετε ΚΚΕ. Με ενισχυμένα ΚΚΕ και κίνημα θα τρέμει το φυλλοκάρδι τους για να επιβάλουν αντεργατικό μέτρο». «Ομως, κάντε το βήμα να φωτίσει και η προοπτική. Σήμερα ζούμε την εξουσία που είναι για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη. Γιατί να μην ανοίξουμε το δρόμο για εξουσία που θα είναι για μας, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά μας;».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Μην ψηφίζετε τα ίδια κόμματα με τα αφεντικά σας

Στο εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» στη Μεταμόρφωση βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Από νωρίς χτες το πρωί το εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» στη Μεταμόρφωση ήταν «ντυμένο» στα κόκκινα. Δεκάδες κνίτες και συνδικαλιστικά στελέχη από τον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών, με ανακοινώσεις, αφίσες και λάβαρα του Κόμματος ήταν στην πύλη της επιχείρησης, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο χώρο. Από τα μεγάφωνα του βαν, τα συνθήματα ακούγονταν σε ολόκληρη την περιοχή.

Στις 10 το πρωί άρχισε η περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, που αποτελούνταν από τους Γιώργο Μαυρίκο μέλος της ΚΕ, Παναγιώτη Τσιχλή, Γιώργο Χριστόπουλο και Κώστα Μπεζιριάννη, στελέχη του Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου και με τη διεύθυνση της επιχείρησης. Περιόδευσε σε όλους τους χώρους δουλιάς, επικοινωνώντας με τους εργαζόμενους. Αμέσως μετά, Γ. Μαυρίκος μίλησε σε συγκέντρωση στο εστιατόριο.

Στην ομιλία του κάλεσε τους εργαζομένους να κρίνουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την πολιτική τους και τη στάση τους όλα τα χρόνια που κυβερνούν. Υπογράμμισε το ρόλο των συμπληρωματικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει ο ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ και ανέλυσε τη σημασία και τη χρησιμότητα της ψήφου στο ΚΚΕ.

«Γιατί να ψηφίζετε τα ίδια κόμματα που ψηφίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές; Γιατί να ψηφίζετε τα κόμματα που ψηφίζουν οι καπιταλιστές; Είναι έγκλημα για τον εργάτη και τον υπάλληλο να κάνει τέτοιες πολιτικές επιλογές. Εχετε τη λύση, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση του ΚΚΕ. Εχετε συμφέρον να δυναμώσει το ΚΚΕ και να αποδυναμωθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Θυμηθείτε στις απεργίες σας τα αφεντικά σας, σας απέλυαν, σας απειλούσαν. Γιατί τώρα να ψηφίσετε τα ίδια κόμματα με αυτούς; Τα αφεντικά ξέρουν καλά τι κάνουν. Πάρτε κι εσείς τώρα τα μέτρα σας», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Κόκα Κόλα», Γιώργος Γεωργόπουλος, που συνόδευσε την αντιπροσωπεία σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας στο εργοστάσιο, δήλωσε ότι «ήταν χαρά να υποδεχτούμε σήμερα το ΚΚΕ στο χώρο μας, ένα κόμμα που ήταν σταθερά στο πλευρό μας σε όλες τις προσπάθειές μας και στήριξε το μεγάλο απεργιακό αγώνα που κάναμε πριν ενάμιση χρόνο».

Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Σάββατο, σε συγκέντρωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ, στις 9.30 μ.μ. στην παραλία της πόλης, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.

-- Τη Δευτέρα 9/7 σε σύσκεψη ναυτεργατών στην Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, στις 11 π.μ., θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.

- Την Πέμπτη 12/7 στις 9 μ.μ. ο Σπύρος Χαλβατζής θα μιλήσει σε συγκέντρωση με θέμα τις εκλογές και την προστασία του περιβάλλοντος στο Περιβαλλοντικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (είσοδος από Λ. Φυλής, Ιλιον ή από Λ. Δημοκρατίας, Αγ. Ανάργυροι).

- Την Παρασκευή 13/7 η Ελένη Μπέλλου στη διάρκεια διήμερης περιοδείας της στη Λήμνο θα επισκεφτεί στις 9.30 π.μ. το νοσοκομείο και τα τμήματά του και στις 10.30 π.μ. θα έχει συζήτηση με τους εργαζόμενους στο χώρου του κυλικείου του νοσοκομείου. Στις 11.30 π.μ. θα επισκεφτεί το Οινοποιείο της ΕΑΣ όπου και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους. Στις 12.30 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και στις 9 μ.μ. θα μιλήσει στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα.

- Το Σάββατο 14/7 η Ελένη Μπέλλου θα περιοδεύσει στην αγορά της Μύρινας στις 11 π.μ. και στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Ατσική Λήμνου.

-- Την Παρασκευή 20/7 σε συγκέντρωση στις 9.30 μ.μ. στην παραλία Καράβου στο Αλιβέρι θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ