ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΒΙΛΛΗ - ΑΕΚ
Κόντρα στα προγνωστικά

Με τη σκέψη ότι τα πάντα αποδεικνύονται στο γήπεδο (φαβορί και αουτσάιντερ) και έχοντας επίγνωση του δύσκολου της αποστολής η ΑΕΚ αγωνίζεται σήμερα στην Ισπανία κόντρα στη Σεβίλλη (21.45), στον πρώτο αγώνα για τον Γ΄ γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Στο περίφημο στάδιο «Σάντσεθ Πιχουάν» οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν να βάλουν τις βάσεις ώστε να έχουν την τύχη στα χέρια τους για την πρόκριση στους ομίλους σε 15 βράδια, όταν θα διεξαχθεί η ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Αποστολή καθόλου εύκολη αφού η αντίπαλος της Ενωσης κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο εμπόδιο αποτελεί. Κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τα δύο τελευταία χρόνια, πρωταγωνίστρια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν (έχασε πέρσι τον τίτλο μόλις δυο αγωνιστικές πριν το τέλος) και ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες και φέτος σίγουρα η Σεβίλλη παρουσιάζεται ως φαβορί. Οπως παραδέχτηκε και ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λορέντσο Σέρα Φερέρ, η ομάδα του ετοιμάζεται να δώσει «όχι δυο απλά παιχνίδια αλλά δυο τελικούς». Αλλωστε, χρόνια προπονητής της «αιωνίας αντιπάλου» των Σεβιλλιάνων και συμπολίτισσάς τους, Ρεάλ Μπέτις, ο Φερέρ ξέρει από πρώτο χέρι τι πρόκειται να συναντήσει απόψε. Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός δε χάνει την αισιοδοξία του αρκεί βέβαια οι παίκτες του, όπως τονίζει, να κάνουν μια σειρά από βασικά πράγματα. Ποια είναι αυτά; Αποφυγή των λαθών που μπορεί να αποβούν μοιραία σε αυτή τη φάση, αυτοσυγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πίστη ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Παράλληλα, ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» θεωρεί σημαντικό προσόν για την ομάδα του την περσινή εμπειρία από τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης. Από την αποστολή της Ενωσης κόπηκαν οι Χάρης Παπάς και Ισμαελ Μπλάνκο, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ακόμα. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι: Αραμπατζής, Μορέτο, Αρουαμπαρένα, Αλβεζ, Ράμος, Αθκάρατε, Μπούρμπος, Δέλλας, Καφές, Παπασταθόπουλος, Πλιάτσικας, Κονέ, Ζήκος, Λυμπερόπουλος, Ριβάλντο, Μαντούκα, Σέζαρ, Ενσαλίβα, Τόζερ.

Η Σεβίλλη

Με τον αέρα της νίκης τους στον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στην πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης (1-0) και έτοιμοι για την πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, στη Σεβίλλη δηλώνουν πανέτοιμοι για την επιτυχία της αποστολής τους. Με μια πλειάδα παικτών τόσο βασικών όσο και αναπληρωματικών ο τεχνικός της ομάδας, Χουάντε Ράμος, ανεβάζει ψηλά τον πήχη φέτος για τους στόχους της ομάδας του. Κόντρα στην ΑΕΚ αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Φρέντερικ Κανουτέ αναμένεται να δώσει το «παρών» στην επίθεση όπως και οι Κεϊτά και Αντριάνο στα χαφ (κόντρα στους Μαδριλένους είχαν παίξει οι Μαρτί και Ντούνγκα που εντυπωσίασαν). Ερώτημα παραμένει η συμμετοχή του αστεριού της ομάδας Ντ. Αλβεζ, που θέλει να μεταγραφεί στην Τσέλσι και παρά το γεγονός ότι η Σεβίλλη απέρριψε την αρχική πρόταση των Λονδρέζων η μετακίνησή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη (αν αγωνιστεί σήμερα δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους «μπλε»).

  • Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο παρέμενε στον ...αέρα η τηλεοπτική μετάδοση του παιχνιδιού εξαιτίας του γνωστού προβλήματος με τα δικαιώματα της ισπανικής ομάδας. Φαβορί πάντως από ελληνικής πλευράς για την κάλυψη του αγώνα ήταν το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ, ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίζονταν με τους Ισπανούς χωρίς αποτέλεσμα.
ΔΙΕΘΝΗ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Σε Γαλλία και Τσεχία επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σημερινή δεύτερη δόση των πρώτων παιχνιδιών για τον Γ΄ γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τουλούζ, που εντυπωσίασε το Σάββατο επικρατώντας της πρωταθλήτριας Λιόν με 1-0 για τη 2η αγωνιστική του Σαμπιονά, θα υποδεχτεί τη Λίβερπουλ ενώ η επίσης αγγλική Αρσεναλ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις εκτός έδρας κόντρα στη Σπάρτα Πράγας. Αναλυτικά τα ζευγάρια: Τουλούζ (Γαλλία) - Λίβερπουλ (Αγγλία), Σαράγεβο (Βοσνία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) -Αντερλεχτ (Βέλγιο), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Αρσεναλ (Αγγλία), Ζυρίχη (Ελβετία) -Μπεσίκτας (Τουρκία), BATE Μπορίσοφ (Λευκορωσία) -Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Τάμπερε (Φινλανδία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) - Σέλτικ (Σκοτία), Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) -Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) -Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Αγιαξ (Ολλανδία) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία).

  • Ασχημα ξεκίνησε η χρονιά για τον Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Αγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τραυματίστηκε στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στη Ρέντνιγκ, θα απουσιάσει τελικά για δυο μήνες αφού διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στο αριστερό πόδι. Εκτός από την ομάδα του η απουσία του Ρούνεϊ από την ενεργό δράση προβληματίζει και τον τεχνικό της Εθνικής Αγγλίας, Στιβ Μακ Λάρεν, καθώς δε θα δώσει το «παρών» στις αναμετρήσεις με Ισραήλ στις 8 του Σεπτέμβρη και με Ρωσία στις 12 του ίδιου μήνα, για τα προκριματικά του Euro 2008.
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πέρασαν ήδη εφτά χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά στο ΚΚΕ, στο Κόμμα που τις ιδέες του με τόση θέρμη και αφοσίωση υπηρέτησε.

Η σύζυγός του Μερόπη

Οι οικογένειες Σπύρου, Δημήτρη, Ηλία Σαλπέα.

Επίσης, στη μνήμη του Παναγιώτη Σαλπέα, η οικογένεια Κυζίλη Κλεάνθη προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΠ 50 ευρώ.

Φωτ.

Σαν σήμερα, στις 15 Αυγούστου 2004, «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΥΓΕΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1942 και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Για την πατριωτική δράση, τις προοδευτικές ιδέες του, πέρασε στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας 13 χρόνια.

Ηταν άνθρωπος, ο οποίος έως την τελευταία στιγμή της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του κόμματός του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

Η γυναίκα του Αλεξάνδρα

Οι κόρες του Βάσω και Ευγενία

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Η σύζυγός του Αννα και τα παιδιά του Δημήτρης και Σοφία 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου.

Ο Δημήτρης Μακρής προσφέρει 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κατασκευαστών Σάμου.

  • Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας Βαγγέλη Κατσικόπουλου και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ.

ΚΟΒ Κατασκευαστών Σάμου

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΩΝΑ από το Ακριτοχώρι Μεσσηνίας και όσων κρυφά ή φανερά περπάτησαν μαζί του στους αγώνες για έναν κόσμο καλύτερο, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αυτών που ποτέ δεν κιότεψαν και δεν ξεπούλησαν το «όνειρο», καθώς επίσης στη μνήμη όσων έμειναν πιστοί στα ιδανικά του αγώνα, προσφέρω 500 ευρώ στην ΚΟΒ Ανω Ιλίου.

Μπάμπης Σδούκος
Μπάμπης Σδούκος
Β. Τ.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ και του ΜΙΜΗ ΚΑΡΔΑΣΗ, του ΑΝΤΩΝΗ (Αντουάν) ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΥ και της αξέχαστης ΜΑΡΙΓΟΥΛΑΣ, ο Βασίλης Καρδάσης πρόσφερε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Καμινίων.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου ΜΠΑΜΠΗ ΣΔΟΥΚΟΥ, πρόσφεραν στην ΚΟΒ Καμινίων η μητέρα του Μαρία και ο γιος του Θωμάς 30 ευρώ και ο Βασίλης Καρδάσης 20 ευρώ.

Αυγέρης Αλεξόπουλος
Αυγέρης Αλεξόπουλος
Νίκος Καρδάσης
Νίκος Καρδάσης
Μίμης Καρδάσης
Μίμης Καρδάσης
ΠΟΛΟ
Δυσκολίες για Χίο

Μπορεί στην Ευρωλίγκα των ανδρών οι Ολυμπιακός και Εθνικός να μην είχαν κανένα άγχος αφού έχουν περάσει απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης, η τρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας όμως, Χίος, θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ. Οι Χιώτες στην κλήρωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων που διεξήγαγε η ΛΕΝ καλούνται να συμμετάσχουν στον προκριματικό όμιλο της Κωνσταντινούπολης με αντιπάλους τις Λουκόλ Βόλγκογκραντ (Ρωσία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο), Χόρνετς Κόζιτσε (Σλοβακία), Γιουζμέ Κωνσταντινούπολης (Τουρκία), Λουγκάνο (Ελβετία) και Αϊντχόβεν (Ολλανδία). Οι αγώνες θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, 26 - 30 του Σεπτέμβρη και περνάνε οι δύο πρώτες. Στο LEN Trophy των ανδρών η πρεμιέρα θα γίνει 12 - 14 του Οκτώβρη, με ελληνική συμμετοχή από Βουλιαγμένη και Πανιώνιο. Οι «μπέμπηδες» κληρώθηκαν στον πέμπτο όμιλο, με τις Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Νοΐσι Λε Σεκ (Γαλλία) και Μπρίστολ Σέντραλ (Αγγλία). Οι αγώνες θα γίνουν στη Βαρκελώνη. Από την πλευρά τους, οι «κυανέρυθροι» θα αγωνιστούν στον τέταρτο όμιλο και θα αντιμετωπίσουν τις Μόρναρ Σπλιτ (Κροατία), Ντοφίνς (Γαλλία) και Τουρούν Ουιμαρίτ (Φινλανδία). Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο Σπλιτ.

ΣΤΙΒΟΣ
«Αλλα κόλπα» από Κάουτς;

Λίγο πριν την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου στην Οζάκα της Ιαπωνίας (25 Αυγούστου) και η λίστα με πρωτοκλασάτους αθλητές που συλλαμβάνονται να έχουν κάνει χρήση αναβολικών μεγαλώνει. Αυτή τη φορά ήταν ο Μαροκινός δρομέας Αντίλ Κάουτς, ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στα 1.500 στην προηγούμενη διοργάνωση του Ελσίνκι και εκ των φαβορί για βάθρο και στη φετινή διοργάνωση, να βρεθεί θετικός σε αντιντόπινγκ έλεγχο που έγινε με το διεθνές μήτινγκ Γκόλντεν Λιγκ της Ρώμης. Το αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι η εξέταση του πρώτου δείγματος έδειξε κάποια άγνωστη ουσία στον οργανισμό του, πράγμα που εάν επιβεβαιωθεί οριστικά, δείχνει ότι για άλλη μια φορά οι βιομηχανίες παραγωγής αναβολικών ουσιών βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις αντίστοιχες καταπολέμησης. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δεύτερου δείγματος, ο Κάουτς συνεχίζει να προπονείται ενόψει του Παγκόσμιου της Οζάκα αν και προς το παρόν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και την αντίστοιχη της χώρας του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ