ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχεις πολλούς λόγους να ψηφίσεις ΚΚΕ!

Τι αναφέρει το τετρασέλιδο προεκλογικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ

«Εχεις πολλούς λόγους για να ψηφίσεις ΚΚΕ - Η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη»!

Ακριβώς αυτούς τους λόγους, τους πιο σημαντικούς, παραθέτει στο τετρασέλιδο φυλλάδιο που εξέδωσε το ΚΚΕ. Κι αυτοί είναι:

1ος: Ερχονται χειρότερα σε βάρος σου, είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ. Μην το αψηφάς. Για να αυξήσει τα κέρδη της η πλουτοκρατία, γίνεται πιο αδίστακτη. Χρειάζεσαι δύναμη. Ισχυρό ΚΚΕ. Για ισχυρό λαϊκό κίνημα. Το αποκούμπι σου! Για να αντιστρέψουμε τις αρνητικές συνέπειες.

2ος: Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στους λαϊκούς και στους αγώνες της νεολαίας κατά των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής λαϊκών κατακτήσεων, της μερικής απασχόλησης, της τρομοκρατίας στους τόπους δουλιάς, της ταξικής συνεργασίας. Αντιπάλεψε την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, τους πολέμους που γίνονται με πρόσχημα την τρομοκρατία. Στάθηκε δίπλα στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης. Αντέδρασε στο «σχέδιο Ανάν», στην παράδοση Οτσαλάν.

3ος: Σε προειδοποίησε. Για το Μάαστριχτ, τη Λευκή Βίβλο, τις αποφάσεις της ΕΕ στη Λισαβόνα, στην Μπολόνια, για τους εκσυγχρονισμούς του ΠΑΣΟΚ και τις μεταρρυθμίσεις της ΝΔ. Για την ΚΑΠ. Και τώρα για το Κόσσοβο. Τα άλλα κόμματα έλεγαν και λένε ότι καταστροφολογούμε, ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι ξεπερασμένες. Ποιος δικαιώθηκε;

4ος: Αντιπαλεύει τον δικομματισμό επί της ουσίας. Ζητάει την καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι για να παίξει σε κυβερνητικά σχήματα, αλλά επειδή είναι κόμματα του κεφαλαίου. Γι' αυτό και οι επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ, με προβοκάτσιες και συκοφαντίες.

5ος: Δεν παζαρεύει πίσω απ' την πλάτη σου. Ποτέ δεν προσπάθησε να σε ξεγελάσει. Σε σένα απολογείται για τα θετικά και τις αδυναμίες του.

6ος: Είναι ο κύριος αντίπαλος της πλουτοκρατίας. Λέει ότι εσύ παράγεις όλο τον πλούτο, ότι μπορείς να ζήσεις καλύτερα και ότι η οριστική λύση είναι να πάρει ο λαός στα χέρια του όλο τον πλούτο.

7ος: Προτείνει τη φιλολαϊκή προοπτική: Οτι η εργατική τάξη, σε συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, έχουν συμφέρον να συμμαχήσουν σε κοινό μέτωπο πάλης, για να αποσπάσουν παραχωρήσεις, για να κατακτήσουν στην πορεία τη λαϊκή εξουσία.

8ος: Αγωνίζεται 90 χρόνια δίχως να λυπάται θυσίες. Χιλιάδες κομμουνιστές απολύθηκαν μόνο τα τελευταία χρόνια, γιατί πρωτοστάτησαν στους αγώνες. Χιλιάδες σύρθηκαν στα δικαστήρια (εργάτες, αγρότες, μαθητές) μαζί με άλλους αγωνιστές.

9ος: Είναι ένα σύγχρονο κόμμα, γιατί σύγχρονο και πραγματικά ανανεωτικό είναι ό,τι συμφέρει την εργατική τάξη, το λαό, ό,τι πλήττει την πλουτοκρατία.

10ος: Πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα. Στάθηκε όρθιο μετά την αντεπανάσταση στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, δεν αλλαξοπίστησε. Δε διεκδίκησε καρέκλες, την αγκαλιά του συστήματος.

11ος: Εχει εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού όταν διεκδικεί το δίκιο του.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους να το υπερψηφίσουν, σημειώνοντας ακόμα: «Η ΝΔ μένει σταθερή υπέρ του κεφαλαίου από γεννησιμιού της. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τον λαϊκό κόσμο του και ταυτίστηκε με τις επιλογές της πλουτοκρατίας, του ιμπεριαλισμού.

Αυτά τα κόμματα δεν αλλάζουν! Αλλάξτε εσείς επιλογή!

Ψηφίστε το ΚΚΕ έστω κι αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του. Οι διαφορετικές απόψεις θα βρουν απάντηση με το διάλογο και στην κοινή δράση.

Ο ΣΥΝ είναι αφερέγγυος. Συγκαλύπτει, με δήθεν ανατρεπτική φρασεολογία, την πολιτική του, πολιτική συμβιβασμού και ηττοπάθειας. Στις κρίσιμες στιγμές έδειξε ότι είναι κόμμα της διαχείρισης (Μάαστριχτ, Λευκή Βίβλος, σχέδιο Ανάν, συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ σε Δήμους και Νομαρχίες, στο συνδικαλιστικό κίνημα).

Το ΛΑ.Ο.Σ. έχει πολιτική εθνικιστική, ρατσιστική, αντικομμουνιστική. Κρύβει το αληθινό του πρόσωπο.

Καταψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Τρομοκρατήστε τους! Θεωρούν ότι σας έχουν στην τσέπη.

Κάντε την αγανάκτηση συνειδητή δράση.

Αδύναμος δικομματισμός, κερδισμένος λαός!».

«Εφυγε» ο Μάκης Παρέντης

«Εφυγε» ξαφνικά χτες από τη ζωή ο δικηγόρος και δάσκαλος σύντροφος Μάκης Παρέντης.

Είχε γεννηθεί στην Κεφαλονιά το 1941, πέρασε δεύτερος στη Νομική, ενώ ολοκλήρωσε και τη Φιλοσοφική. Με τη μεταπολίτευση έγινε μέλος της πρώτης ΚΟΒ Δικηγόρων του ΚΚΕ, διατέλεσε μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, δάσκαλος Φιλοσοφίας στην Κομματική Σχολή της ΚΕ, μέλος του ΔΣ και της Γραμματείας του ΚΜΕ. Εχουν δημοσιευτεί μελέτες του για το Διαλεκτικό Υλισμό και τη Διαλεκτική, αρθρογραφούσε στην ΚΟΜΕΠ και τον «Ριζοσπάστη», ενώ έχει δημοσιεύσει και πολλά άρθρα ιδεολογικού περιεχομένου.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 11 το πρωί, από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Γράμμο

Μετά την ανακοίνωση των εκλογών, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ αποφάσισαν να αναβάλουν την εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους νεκρούς μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που είχαν προγραμματίσει να γίνει αύριο Κυριακή 19 Αυγούστου στη θέση «Χάρος», στην Κοτύλη του Γράμμου.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Αναχωρεί σήμερα για το Μαϊάμι

Για το Μαϊάμι αναχωρεί σήμερα το πρωί, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από ομάδα γιατρών υπό τον καθηγητή χειρουργικής και μεταμοσχεύσεων, Ανδρέα Τζάκη. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, φεύγει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και συνοδεύεται από στενούς συνεργάτες του. Πολλοί πολιτικοί τον επισκέφθηκαν ή επικοινώνησαν χτες μαζί του για να του ευχηθούν. Χτες, για τον ίδιο λόγο τον επισκέφθηκαν επίσης και οι συντάκτες του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ. Από τη Δευτέρα, θ' αρχίσει ο προεγχειρητικός έλεγχος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο «Jackon's Memorial Medical Center» ενώ θ' αρχίσουν και οι διαδικασίες για την αναζήτηση κατάλληλου μοσχεύματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ