ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
Σελ. /28
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με αισιοδοξία στη μάχη

Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία έχουν ριχτεί στη μάχη των εκλογών οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία. Μια μάχη που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό - σ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι κομματικές οργανώσεις ήταν σε συνεχή δραστηριοποίηση, διοργανώνοντας περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις στις πόλεις και στα χωριά - και η οποία συνεχίζεται και εντείνεται όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

Η παρουσίαση των ψηφοδελτίων του Κόμματος στους τέσσερις νομούς της περιοχής, που βρήκε μεγάλη απήχηση στον κόσμο, καθώς σ' αυτά μετέχουν λαϊκοί αγωνιστές, γνωστοί και καταξιωμένοι, ήταν το έναυσμα για ένταση της δουλιάς. Στόχος, η φωνή του ΚΚΕ ν' ακουστεί παντού, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα έρθουν σ' επαφή και θα συζητήσουν με όλους τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της σκληρής βιοπάλης. Τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους μικρέμπορους, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους νέους, τους συνταξιούχους. Και θα τους καλέσουν «ν' αρπάξουν την ευκαιρία» των εκλογών για να «ξεμπλοκάρουν» από τα «δόκανα» του δικομματισμού και να στραφούν, μαζικά, στο ΚΚΕ.

Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Στην εκλογική μάχη, που θα συνεχιστεί, εντεινόμενη, μέχρι το τελευταίο λεπτό πριν ριχτεί η ψήφος στην κάλπη, εντάσσονται και οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών. Η έναρξη γίνεται από την Καρδίτσα, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, με τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Πλαστήρα, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θ' ακολουθήσουν η Λάρισα, στις 5 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Ταχυδρομείου, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντή του «Ριζοσπάστη», ο Βόλος, στις 7 Σεπτέμβρη, στην παραλία και τα Τρίκαλα, στις 9 Σεπτέμβρη, στην «Ασκληπιού», με ομιλητή τον Κ. Καζάκο, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος.

Στη Θεσσαλία υπάρχουν όχι μόνο οι δυνατότητες αλλά και οι προϋποθέσεις για να «πιάσει τόπο» ο λόγος των κομμουνιστών και να επιτευχτεί ο στόχος τους για σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ σ' όλους τους νομούς της περιοχής. Υπάρχουν πολλά «ευήκοα ώτα». Είναι όλοι όσοι έχουν «απηυδήσει» από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού, έχουν, πλέον, πειστεί πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «ψάχνονται» και ψάχνουν διέξοδο. Είναι εκείνοι που δηλώνουν, ευθαρσώς, πως «λάθεψαν» στην προηγούμενη εκλογική επιλογή τους και σκέφτονται, σοβαρά, ν' αλλάξουν «περπατησιά» και να πάρουν «τον ντορό» προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Κι αυτό δεν είναι απλώς μια «πολιτική αίσθηση». Είναι η πραγματικότητα, ορατή «και διά γυμνού οφθαλμού», που εκφράζεται και με συγκεκριμένες περιπτώσεις ψηφοφόρων, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν τα κόμματα του δικομματισμού - ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ - και τώρα δηλώνουν, ανοιχτά, πως είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα προς το ΚΚΕ...

ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Βάλτε φραγμό στο πέρασμα όλων όσα σχεδιάζουν σε βάρος σας

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας περιόδευσε χτες η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά

«Αν ξαναψηφίσετε τα δύο μεγάλα κόμματα, στην ουσία θα τους δώσετε τη δύναμη να υλοποιήσουν πιο εύκολα τα αντιδραστικά τους σχέδια. Αντίθετα, με την ψήφο σας στο ΚΚΕ θα βάλετε φραγμό στο πέρασμα όλων όσα σχεδιάζουν σε βάρος σας». Μ' αυτά τα λόγια η Βέρα Νικολαΐδου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με την ψήφο τους να στηρίξουν το ΚΚΕ και να βάλουν φραγμό σε όλα όσα ετοιμάζουν σε βάρος τους, αλλά και φραγμό στην παραπέρα υποβάθμιση του νοσοκομείου που από κοινού προωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχοντας ως απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν την Βέρα Νικολαΐδου με ιδιαίτερα θερμό τρόπο καθώς τόσο ως δήμαρχος Νίκαιας όσο και ως βουλευτής έχει δώσει αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου και, όπως τόνιζαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, είναι διαρκώς κοντά στους αγώνες τους και στα προβλήματά τους.

Η Βέρα Νικολαΐδου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος, που έχουν έτοιμες για μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, και οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την παραπέρα μείωση των συντάξεων, την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών - οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία χρόνια διεκδικούν να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά παρά τις υποσχέσεις ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί το ανθυγιεινό της εργασίας τους - και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και στα προβλήματα του νοσοκομείου, η λειτουργία του οποίου έχει φτάσει σε οριακό σημείο, ενώ οι ιδιώτες διαρκώς αναλαμβάνουν υπηρεσίες του μέσα από την ιδιωτικοποίηση τομέων του.

Οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίες έχουν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι καθημερινά να αναγκάζονται να υπερεντατικοποιούν τη δουλιά τους, να μην παίρνουν τα ρεπό τους και να μην μπορούν να ρυθμίσουν τις άδειές τους, είναι ένα μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Μάλιστα, για την αντιμετώπιση των αναγκών το ίδιο το κράτος προσλαμβάνει εργαζόμενους ανειδίκευτους, ειδικά νοσηλευτικό προσωπικό με περιορισμένη διάρκεια εργασίας, ανασφάλιστους και αμοιβή 350 ευρώ το μήνα! Την ίδια στιγμή παραμένουν κλειστά κρεβάτια σε κρίσιμους τομείς, όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), και είναι απαράδεκτες οι συνθήκες στα εξωτερικά ιατρεία για ασθενείς και εργαζόμενους αφού, αν και ολοκληρώθηκε, λόγω έλλειψης προσωπικού δε λειτουργεί ακόμα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι καλυμμένες θέσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στις θέσεις που προβλέπει ο πεπαλαιωμένος πλέον οργανισμός του νοσοκομείου, ο οποίος όταν έγινε τα κρεβάτια ήταν 450 και σήμερα είναι 730 και το προσωπικό παραμένει αριθμητικά το ίδιο.

Προληπτικό χτύπημα στην αντιλαϊκή λαίλαπα η ψήφος στο ΚΚΕ

Περιοδεία του Αγγελου Τζέκη, υποψήφιου βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο Τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ

«Οχι στα υποκατάστατα των εξαρτησιογόνων ουσιών. Οχι στο διαχωρισμό σκληρών - μαλακών ναρκωτικών. Οχι σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, που με τις πολιτικές τους αναπαράγουν το πρόβλημα των ναρκωτικών και τη ναρκοϋποταγή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αγγελος Τζέκης, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, κατά την περιοδεία στο Τυπογραφείο «Σχήμα και Χρώμα» του ΚΕΘΕΑ στις εγκαταστάσεις του προγράμματος ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο, χτες το πρωί.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με όλους σχεδόν τους εργαζόμενους, όλων των σταδίων παραγωγής του Τυπογραφείου είχε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή. Σημειώνεται ότι στο Τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ το 1/3 των εργαζομένων είναι νέοι που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης.

«Το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης - είπε - είναι κοινωνικό με πολιτικά αίτια και οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν στις εφαρμοζόμενες από τις κυβερνήσεις πολιτικές», σημείωσε αναπτύσσοντας στη συνέχεια την πρόταση του ΚΚΕ για την ενίσχυση της πολιτικής πρόληψης (της αντιμετώπισης των κοινωνικών και πολιτικών αιτιών), την ολόπλευρη ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων, των κοινοτήτων και με αύξηση των κονδυλίων, τη στήριξη των προγραμμάτων κοινωνικής επανένταξης με θέσεις μόνιμης, σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα παραπάνω προβλήματα - σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής - συνδέονται με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. «Οι αλλαγές, που προωθούνται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη των ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ., - τόνισε - σε Παιδεία, Υγεία, Εργασιακά, Ασφαλιστικό θα φέρουν σε ακόμα χειρότερη θέση τους εργαζόμενους και την εργατική, λαϊκή οικογένεια».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ