Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Βάλτε φραγμό στο πέρασμα όλων όσα σχεδιάζουν σε βάρος σας

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας περιόδευσε χτες η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά

«Αν ξαναψηφίσετε τα δύο μεγάλα κόμματα, στην ουσία θα τους δώσετε τη δύναμη να υλοποιήσουν πιο εύκολα τα αντιδραστικά τους σχέδια. Αντίθετα, με την ψήφο σας στο ΚΚΕ θα βάλετε φραγμό στο πέρασμα όλων όσα σχεδιάζουν σε βάρος σας». Μ' αυτά τα λόγια η Βέρα Νικολαΐδου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με την ψήφο τους να στηρίξουν το ΚΚΕ και να βάλουν φραγμό σε όλα όσα ετοιμάζουν σε βάρος τους, αλλά και φραγμό στην παραπέρα υποβάθμιση του νοσοκομείου που από κοινού προωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχοντας ως απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν την Βέρα Νικολαΐδου με ιδιαίτερα θερμό τρόπο καθώς τόσο ως δήμαρχος Νίκαιας όσο και ως βουλευτής έχει δώσει αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου και, όπως τόνιζαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, είναι διαρκώς κοντά στους αγώνες τους και στα προβλήματά τους.

Η Βέρα Νικολαΐδου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος, που έχουν έτοιμες για μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, και οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την παραπέρα μείωση των συντάξεων, την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών - οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία χρόνια διεκδικούν να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά παρά τις υποσχέσεις ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί το ανθυγιεινό της εργασίας τους - και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και στα προβλήματα του νοσοκομείου, η λειτουργία του οποίου έχει φτάσει σε οριακό σημείο, ενώ οι ιδιώτες διαρκώς αναλαμβάνουν υπηρεσίες του μέσα από την ιδιωτικοποίηση τομέων του.

Οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίες έχουν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι καθημερινά να αναγκάζονται να υπερεντατικοποιούν τη δουλιά τους, να μην παίρνουν τα ρεπό τους και να μην μπορούν να ρυθμίσουν τις άδειές τους, είναι ένα μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Μάλιστα, για την αντιμετώπιση των αναγκών το ίδιο το κράτος προσλαμβάνει εργαζόμενους ανειδίκευτους, ειδικά νοσηλευτικό προσωπικό με περιορισμένη διάρκεια εργασίας, ανασφάλιστους και αμοιβή 350 ευρώ το μήνα! Την ίδια στιγμή παραμένουν κλειστά κρεβάτια σε κρίσιμους τομείς, όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), και είναι απαράδεκτες οι συνθήκες στα εξωτερικά ιατρεία για ασθενείς και εργαζόμενους αφού, αν και ολοκληρώθηκε, λόγω έλλειψης προσωπικού δε λειτουργεί ακόμα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι καλυμμένες θέσεις δεν ανταποκρίνονται ούτε στις θέσεις που προβλέπει ο πεπαλαιωμένος πλέον οργανισμός του νοσοκομείου, ο οποίος όταν έγινε τα κρεβάτια ήταν 450 και σήμερα είναι 730 και το προσωπικό παραμένει αριθμητικά το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ