Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το Ασφαλιστικό

Στις προηγούμενες εκλογές, όταν δημιουργήθηκε ζήτημα με το Ασφαλιστικό, ο Κ. Καραμανλής για να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους - και για να υφαρπάσει την ψήφο τους - είχε κωδικοποιήσει την απάντηση της ΝΔ στις εξής κουβέντες: «Δε θα αυξήσουμε τα όρια συνταξιοδότησης, δε θα μειώσουμε τις συντάξεις, δε θα αυξήσουμε τις εισφορές». Δεκάξι λέξεις, που μ' έναν τρόπο μπορεί, πράγματι, να αποτελούσαν απάντηση, αν και αργότερα η κυβέρνησή του χειρίστηκε αυτές τις δεσμεύσεις κατά το δοκούν.

Χτες, επαναφέροντας το θέμα του Ασφαλιστικού, για να παρουσιάσει τις νέες δεσμεύσεις της ΝΔ χρειάστηκε ομιλία 600 λέξεων και αναφορά στα 11 σημεία, που ο «Ρ» αναλύει σε επόμενες σελίδες του. Αυτή τη φορά δε δεσμεύεται ούτε ότι δε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ούτε ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις, ούτε ότι δε θα αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων.

Γιατί δεν το έκανε; Μα επειδή και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των «μεταρρυθμίσεων» που σχεδιάζουν, θεωρούν ένα το κρατούμενο και την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών. Η πρωτοτυπία δεν είναι δική τους. Αυτό αξιώνουν οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας στις άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, το ίδιο πασχίζουν να γίνει και εδώ.

«Κερασάκι» σ' αυτή την υπόθεση η περιβόητη «εθνική σύνταξη», που μονότονα τάζει το δίδυμο Καραμανλή - Παπανδρέου, λες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πανηγυρίζουν, αν μετά από δεκαετίες εργασίας το τίμημα θα είναι μια σύνταξη της τάξης των 400 και 500 ευρώ...

Είναι κι αυτός ένας λόγος, ώστε να τους μαυρίσουμε και τους δύο. Είναι ακόμα ένας λόγος για να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ