Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσδοκίες...

Την ήττα της κυβέρνησης και τη μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Δ. Παπαδημούλης, από τη χτεσινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ. Γιατί; Διότι έτσι δε θα υπάρχει αυτοδυναμία, θα γίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας, το πολιτικό σκηνικό θα αναδιαταχθεί και θα γίνουν αλλαγές στα κόμματα! Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι πραγματικά προσδοκά ο ΣΥΝ, ο εκπρόσωπός του πρόσθεσε το αποκαλυπτικότατο: «Εμείς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ δε συνεργαζόμαστε»!

Οπερ σημαίνει ότι ο ΣΥΝ ελπίζει σε ένα «άλλο» ΠΑΣΟΚ που θα τον «χωράει». Σημαίνει επίσης πως ο ΣΥΝ «οραματίζεται» κυβερνήσεις συνεργασίας όπως στην Ιταλία, στη Γαλλία και - γιατί όχι - στη Γερμανία. Το γεγονός πως όλες αυτές οι κυβερνήσεις σχηματίζονται για να διαχειριστούν τον καπιταλισμό με όσο το δυνατόν μικρότερο πολιτικό κόστος είναι «ψιλά» γράμματα για τον ΣΥΝ. Το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα δεν ετεροκαθορίζονται από τα εκλογικά ποσοστά αλλά από την ιδεολογία που εκφράζουν και την πολιτική τους θέση, είναι επίσης «ψιλά» γράμματα. Δηλαδή, ο ΣΥΝ πλασάρει την επικίνδυνη, για το λαϊκό κίνημα, θέση, ότι ο δικομματισμός «μπορεί να αλλάξει».

Πρόκειται για «καραμπινάτο» οπορτουνισμό που στοχεύει στην παγίδευση της λαϊκής ψήφου. Πάντως, στο δελτίο Τύπου του ΣΥΝ, όλες οι παραπάνω «αναλύσεις» και «προσδοκίες» του στελέχους του... εξαφανίστηκαν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ