Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντεπίθεση... με γκάλοπ

Το όπλο των δημοσκοπήσεων χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει στην αντεπίθεση στην υπόθεση των ομολόγων και να αντιμετωπίσει τις «παρενέργειες» από το πόρισμα Ζορμπά.

Το προβάδισμα που καταγράφει η ΝΔ στις πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την προκήρυξη των εκλογών, έχουν δώσει «αέρα» στα στελέχη της κυβέρνησης, καθώς τις επισείουν για να υποστηρίξουν ότι «δεν υπάρχει πολιτικό κόστος» από το σκάνδαλο των ομολόγων για την κυβέρνηση. Αυτό, όπως είναι γνωστό, είναι και το βασικό ζητούμενο για την κυβέρνηση και όχι βέβαια η ουσία του σκανδάλου. Κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν χτες ότι το θέμα συζητείται έξι μήνες και έχει εξαντληθεί. «Αν υπήρχε πολιτικό κόστος θα είχε φανεί στις δημοσκοπήσεις», συμπλήρωναν. Οι ίδιες πηγές διαπίστωναν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο μετατρέποντας την προεκλογική αντιπαράθεση σε «μονοθεματική», ενώ το θέμα «έχει ξεφουσκώσει». Δε συμμερίζονταν επίσης την εκτίμηση, κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ότι η χτεσινή παρουσίαση της πρότασης για το ασφαλιστικό αποτελεί επικοινωνιακό αντιπερισπασμό για το «πόρισμα Ζορμπά».

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του προτίμησε να αναφερθεί έμμεσα στο θέμα κραδαίνοντας τη σημαία της «απόλυτης διαφάνειας». «Οπου εμφανίζονται σκιές, οι υποθέσεις πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη. Οποιοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι απομακρύνονται. Κανένας συμβιβασμός σε θέματα αρχών και αξιών. Καμιά σκιά. Απλετο φως. Τελεία και παύλα. Και το εννοώ στο ακέραιο» τόνισε, και όποιος το πιστέψει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ