Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατά συρροή ψεύτες

Μιλώντας χτες για το Ασφαλιστικό ο Κ. Καραμανλής «δεσμεύτηκε» ότι δε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δε θα μειωθούν οι συντάξεις. Λέει ψέματα. Προτείνει την παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων, στη βάση των νόμων του ΠΑΣΟΚ.

Η πείρα της ενοποίησης και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δείχνει, και μείωση των συντάξεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ενοποίηση των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων, που έγινε με νόμο της ΝΔ το 2005, ως συνέχεια του νόμου Ρέππα. Τα αποτελέσματά της ήταν:

  • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, σε ορισμένα Ταμεία, αυξήθηκαν στους άντρες μέχρι και 7 χρόνια και μέχρι και 15 χρόνια σε ορισμένες κατηγορίες γυναικών.
  • Για χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, οι συντάξεις που θα πάρουν μειώνονται μέχρι και 20 ποσοστιαίες μονάδες. Δραστική συρρίκνωση συντάξεων είχαν και υφιστάμενοι συνταξιούχοι.
  • Ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι απαλλάχτηκαν από τις υποχρεώσεις ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ προς τα Ταμεία. Παράλληλα, η μείωση των εισφορών τους έφτασε μέχρι και το 50%. Αυτά τα βάρη μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ.

Αυτά κι άλλα χειρότερα περιμένουν τους εργαζόμενους, αν την επομένη των εκλογών ο δικομματισμός δε μετράει σημαντικές απώλειες. Αν το ΚΚΕ δε βγει ενισχυμένο αποφασιστικά από την κάλπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ