Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη με αυταπάρνηση

Ψηφοδέλτια μάχης. Μιας κρίσιμης πολιτικής μάχης, κορυφαίας στη δοσμένη στιγμή, για την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία. Κρίσιμη πολιτική μάχη από τη σκοπιά των δικών τους συμφερόντων, που κρίνεται και από τη δική τους επιλογή στην κάλπη. Μια μάχη, που μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα για το λαϊκό κίνημα. Να του δώσει μεγάλη δύναμη στη διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας. Να κάνει δύσκολη τη δράση της πλουτοκρατίας και την ακόρεστη δίψα της εκμετάλλευσης και της κλοπής του πλούτου από τον ιδρώτα και το αίμα των κολασμένων της Γης. Που μπορεί το αποτέλεσμά της να γυρίσει σελίδα στην πορεία των εξελίξεων προς τα μπρος, προς την προοπτική που μπορεί να ανθρωπέψει ο άνθρωπος. Μόνο που σ' αυτό το κρίσιμο ζήτημα, ακριβώς γιατί αυτή η πολιτική μάχη απαιτεί να δυναμώσει το Κόμμα της Εργατικής Τάξης σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση της πολιτικής της πλουτοκρατίας με την εγκατάλειψη από τις λαϊκές δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει στην κάλπη να πέσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Και οι κομμουνιστές, οι κνίτες, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, όλοι όσοι δρουν μαζί τους μέσα στο κίνημα πρέπει να συμβάλουν με τη δική τους δράση, ώστε η κάλπη να φέρει το προσδοκώμενο για το λαό αποτέλεσμα. Γιατί χωρίς αυτήν τη δράση, χωρίς τη μάχη της ψήφου με την πολιτική και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, αυτό το προσδοκώμενο αποτέλεσμα δεν έρχεται από μόνο του έτσι «νέτο - σκέτο». «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή», λέει ο ποιητής. Μπορούμε να τη δώσουμε αποτελεσματικά αυτήν τη μάχη. Και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είναι ένα ακόμη όπλο.

Οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είναι αγωνίστριες και αγωνιστές, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς, των μισθωτών επιστημόνων, της προοδευτικής διανόησης, στον αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα των νέων και των γυναικών που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα. Δε συμβιβάζονται με τη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική και τη μοιρολατρία. Δεν προσδοκούν, όπως οι υποψήφιοι της πλουτοκρατίας και του συστήματος, προσωπικά οφέλη. Δε νοιάζονται για την προσωπική ανάδειξη και το χτύπημα στην πλάτη από το σύστημα και τους υπηρέτες του. Γι' αυτούς, είναι τιμή τους να υπηρετούν το λαό. Αυτός είναι αφέντης τους και όχι τα αφεντικά που κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες. Το μοναδικό αντάλλαγμα από τη δράση τους είναι η ικανοποίηση ότι καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να ανεβάσουν την προσφορά τους, χωρίς να λυπούνται κόπους και θυσίες. Είναι η ανιδιοτελής προσφορά στην υπηρεσία του λαού.

Η ενίσχυση της δύναμης του ΚΚΕ θα γίνεται μοχλός ανάπτυξης της δυναμικής στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες, σ' όλα τα μέτωπα πάλης, σε κάθε μετερίζι, για να ανοίγει ο δρόμος για καλύτερες μέρες. Και γι' αυτό ακριβώς πρέπει να δώσουμε αυτήν τη μάχη με αυταπάρνηση. Μέχρι τις 16 Σεπτέμβρη, πρέπει να δουλέψουμε άνθρωπο τον άνθρωπο παντού. Απέναντι στις σειρήνες των άλλων κομμάτων, οι άνθρωποι του μόχθου έχουν κάθε συμφέρον να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να συνειδητοποιήσουν και να κάνουν πράξη το γεγονός ότι η μόνη χρήσιμη ψήφος είναι η κόκκινη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους... (2019-05-25 00:00:00.0)
Ενισχυμένο ΚΚΕ για να σηκώσει κεφάλι ο λαός (2014-05-11 00:00:00.0)
Με την ψήφο και τον αγώνα (2010-09-01 00:00:00.0)
Αύριο Δευτέρα η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ (2009-05-31 00:00:00.0)
Να μη χαθεί ούτε στιγμή (2007-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ