Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δημοσκοπικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πείτε ...πήξαμε στη δημοσκόπηση τις τελευταίες δύο μέρες! Πήραν τηλεφωνικά δείγματα, μας «τεμάχισαν», μας κατηγοριοποίησαν, ανέλυσαν το πώς σκεπτόμαστε, τι προσδοκούμε, τι θέλουμε και, φυσικά, τι θα ψηφίσουμε.

Τώρα, εμείς, ως σύγχρονο, ευρωπαϊκό και πολιτισμένο εκλογικό σώμα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσέλθουμε στις κάλπες και να επιβεβαιώσουμε αυτό ακριβώς που προέβλεψαν οι εκλογολόγοι και παρουσίασαν οι «έγκριτοι» τηλεοπτικοί παρουσιαστές.

Τόσο κόπο έκαναν οι άνθρωποι, τόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και οι πλέον αξιόλογες εταιρείες δημοσκοπήσεων ενεπλάκησαν στην όλη ιστορία. Οπως καταλαβαίνετε, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους διαψεύσουμε.

Ολα αυτά έγιναν, βέβαια, για το καλό μας. Για να ξέρουμε τι γίνεται. Για να μην πάμε στην κάλπη ανυποψίαστοι για το τι στατιστικά ψήφισε ο προηγούμενος από εμάς και τι θα ψηφίσει ο επόμενος.

Μια απορία έχουμε βέβαια: Πώς γίνεται να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την ενημέρωσή μας τα ίδια «επικοινωνιακά κέντρα» που φροντίζουν επιμελώς η προεκλογική συζήτηση να μην ξεφεύγει καθόλου από τη «Ζορμπαλογία» σήμερα, ή από ό,τι επιλέξουν αύριο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Οπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, οπουδήποτε στην ηλεκτρονική ...«μιντιακή» δημοκρατία μας διατυπώνονται απόψεις υπέρ της επί της ουσίας συζήτησης για το Ασφαλιστικό ή τα προβλήματα των εργαζομένων τις ...προσπερνάνε στα γρήγορα ή προσπαθούν να τις απαξιώσουν.

Δεν είναι, λένε, ...τηλεοπτικές και αυθαίρετα αποφασίζουν ότι δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο. Κι αν μπορούσαν θα τις είχαν εξαφανίσει εντελώς.

ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να έμειναν οι αγρότες του Αγρινίου όταν άκουσαν χτες τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να λέει ότι το κόμμα του πρόκειται να προωθήσει τη «Συμβολαιακή Γεωργία». Μιλάμε για προχωρημένα πράγματα...


Γρηγοριάδης Κώστας

Για όσους δεν ξέρουν τι είναι, πρόκειται για συμβόλαια ανάμεσα σε εταιρείες και παραγωγούς προκειμένου να απορροφηθεί η παραγωγή τους (με τις γνωστές εξευτελιστικές τιμές φυσικά).

Οσο για το τι γίνεται σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, απλώς πρέπει να υπογράψει κανείς κι ένα συμβόλαιο ...με τον καιρό! Το ΠΑΣΟΚ όμως το εγγυάται και αυτό. Προεκλογική περίοδος είναι άλλωστε, όλα μπορούν να τα τάξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ