Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Ταξική ισχυρή απάντηση

Πανεξόρμηση σε εργοστάσια της Θεσσαλονίκης από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 8 του Σεπτέμβρη

Ξεκάθαρη και ισχυρή απάντηση σε όσους προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό στο μαντρί του δικομματισμού, και να εκτονώσουν την αγανάκτησή του, ετοιμάζονται να δώσουν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Μαζικά να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ, το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Απέναντι σε όσους προσπαθούν να τους οδηγήσουν στην υποταγή και στη συναίνεση με όπλο τον πολιτικό εκβιασμό, την κινδυνολογία, τις υποσχέσεις για επιδόματα - ψίχουλα και εθνικές συντάξεις πείνας, θα διαδηλώσουν πως το μόνο σύγχρονο και ρεαλιστικό είναι η ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας.

Στο πλαίσιο της πανεξόρμησης που πραγματοποιούν οι ταξικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, χτες, κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ περιόδευσε στο εργοστάσιο της ΙΝΤΙΚΟΜ. Η επιχείρηση παράγει πηνία τηλεφώνων για τη ΖΗΜΕΝΣ. Πρόσφατα προχώρησε σε δύο απολύσεις ενώ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει τις απολύσεις με στόχο να κλείσει τη μία γραμμή παραγωγής και να τη μεταφέρει στην Τσεχία. Ομως, αντίπαλό της έχει το ταξικό κίνημα που από την πρώτη ώρα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και οργανώνει την αντίστασή τους στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας.

Χτες τα στελέχη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στο εργοστάσιο ξανά. Μίλησαν στις εργαζόμενες που συγκεντρώθηκαν στο διάλειμμα στο χώρο της καντίνας και τις κάλεσαν να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Προειδοποίησαν για τα χειρότερα που έρχονται. «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προετοιμάζουν το πλαίσιο ώστε να βγαίνουν οι γυναίκες στη σύνταξη στα 65 χρόνια. Υπόσχονται εθνική σύνταξη πείνας 500 ευρώ», είπε ο Κ. Ψυχογιός, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ. «Πρέπει να αισθανθούν την ανάσα μας στην πλάτη τους. Να τους τρομοκρατήσουμε. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος είναι αυτοί που άνοιξαν την πόρτα για να κλείσουν τα εργοστάσια. Μπορούμε να τους αποδυναμώσουμε και να ισχυροποιήσουμε το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να δώσουμε προοπτική στον αγώνα για τα δικαιώματά μας», κατέληξε.

Επιστολές από τη ΓΣΕΕ

Στο μεταξύ, χτες, το προεδρείο της ΓΣΕΕ με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ζητάει απ' αυτούς να δεσμευτούν για τη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων μπροστά στις εκλογές. Μόνο που «το πλαίσιο διεκδικήσεων» της ΓΣΕΕ δεν ξεπερνά τα όρια που θέτει η κυρίαρχη πολιτική αντίληψη και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περί της «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας» και πάντα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και, πολύ περισσότερο, δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για την κατάσταση σήμερα στους μισθούς, στις συντάξεις και σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Η υπογραφή της στην επαίσχυντη Εθνική Συλλογική Σύμβαση των 77 λεπτών το μαρτυρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ