Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Με όπλο τα ψηφοδέλτια αγώνα και προοπτικής

Ιδιαίτερη απήχηση στους εργαζόμενους και σε πλατιές λαϊκές μάζες έχουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ που προχτές δόθηκαν στη δημοσιότητα. «Αγωνιστές όχι στα λόγια αλλά στην πράξη», όπως χαρακτηριστικά είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, κατά την παρουσίαση των ψηφοδελτίων. Η ίδια η σύνθεση των ψηφοδελτίων σε συνδυασμό με την αταλάντευτη πολιτική του ΚΚΕ δίνουν ώθηση στην εκλογική δυναμική του Κόμματος. Τις επόμενες μέρες η μάχη του ψηφοδελτίου μαζί με την πολιτική-εκλογική μάχη του ΚΚΕ αναμένεται να ενταθεί, να φθάσει παντού η πρόταση αγώνα και προοπτικής, να γίνει λαϊκή αναγκαιότητα η ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ είναι η συμμετοχή αγωνιστών και αγωνιστριών που είναι αφιερωμένοι στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των μισθωτών επιστημόνων, της προοδευτικής διανόησης. Αγωνιστών και αγωνιστριών που δε συμβιβάζονται με τη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική, τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό.

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συμμετέχουν εκτός από μέλη του Κόμματος και φίλοι, οπαδοί και βεβαίως συνεργαζόμενοι είτε ως άτομα είτε συνεργαζόμενοι που εκφράζονται από την «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών», ενώ υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις φίλων και συνεργαζόμενων, ή και ανθρώπων που εκτιμούν ότι σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση σημασία έχει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, οι οποίοι ήδη κινούνται για την εξάπλωση της εκλογικής καμπάνιας και τη διάδοση των προτάσεών μας.

Η βασική σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ έχει ως γνώρισμα τη συμμετοχή εργατών και εργατριών, μισθωτών γενικότερα, υπαλλήλων, επιστημόνων που έχουν πάρει ενεργό μέρος στους αγώνες, και μάλιστα έχουν τιμηθεί από την ψήφο των εργαζόμενων στα συνδικάτα, σε άλλους φορείς του κινήματος. Υποψηφίων που δρουν στις γραμμές του κινήματος των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, της αγροτιάς, ώστε να εκφραστεί και με αυτόν τον τρόπο η αναγκαιότητα της συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα άλλα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα. Επίσης συμμετέχουν διακεκριμένοι μαχητές της Τέχνης και της Επιστήμης.

Διακριτή είναι η παρουσία των γυναικών που βιώνουν και προσωπικά τα προβλήματα. Ξεχωριστή θέση έχουν οι νέοι και οι νέες. Το 70% σχεδόν των υποψηφίων είναι εργατοϋπάλληλοι, μισθωτοί εργαζόμενοι, από τους οποίους το 35% έχουν τελειώσει πανεπιστημιακού επιπέδου σχολή. Το 40,48% όλων των υποψηφίων ανακηρύσσονται για πρώτη φορά. Από ηλιακή πλευρά, κοντά στο 20% είναι κάτω των 35 και στο μεγαλύτερο μέρος τους κάτω των 30, το 6,10% είναι αγρότες, το 9% αυτοαπασχολούμενοι, το 7,07% είναι συνταξιούχοι. Ηθοποιοί και καλλιτέχνες το 2,20%, οι γυναίκες 23%.

Η ηλικιακή και γενικότερη ανανέωση των ψηφοδελτίων δε γίνεται για λόγους εντυπώσεων. Πολύ περισσότερο δεν έχει καμιά σχέση με την κολακεία της νέας γενιάς και μάλιστα σε αντιπαράθεση με τις μεγαλύτερες ηλικίες. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των προηγούμενων γενεών, έχουν αφήσει τη δική τους παρακαταθήκη, με την πείρα τους, την ικανότητα αντοχής και τα αξεπέραστα δείγματα ηρωισμού, που αποτελούν φωτεινούς σηματοδότες για τις νεότερες γενιές κομμουνιστών και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος.

Η έμφαση που δίνεται με τη συμμετοχή νέων εργαζόμενων, φοιτητών και σπουδαστών στα ψηφοδέλτια, στοχεύει και στο γεγονός ότι η νέα γενιά είναι το μεγάλο θύμα της αντιλαϊκής πολιτικής, των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμών, των αποφάσεων της ΕΕ στην εργασία και την Παιδεία, στην Υγεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Η νέα γενιά αντιμετωπίζει το σήμερα και το αύριο σε πολύ χειρότερες συνθήκες, από ό,τι οι προηγούμενες γενιές. Από την άλλη πλευρά, η σημερινή νέα γενιά θα κληθεί τα επόμενα χρόνια, να σηκώσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες (2023-05-13 00:00:00.0)
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές (2019-06-22 00:00:00.0)
ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ σε τοπικό και γενικό επίπεδο (2006-05-28 00:00:00.0)
Γιατί συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ (2004-02-22 00:00:00.0)
Ενωτικά ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΓΩΝΑ αντεπίθεσης στο δικομματισμό (2004-01-27 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ (2000-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ