Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Επιχείρηση εξαπάτησης της αγροτιάς

Φορώντας το προσωπείο του «φιλοαγρότη», υψώνοντας, αντιπολιτευτικές κορόνες και δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις, ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χτες σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα, επιχείρησε να εξαπατήσει τον αγροτικό κόσμο και το λαό της Θεσσαλικής υπαίθρου για να κλέψει την ψήφο του.

Αποκρύπτοντας ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, είναι ακριβώς ίδια μ' αυτή που εφαρμόζει η ΝΔ, με «μήτρα» την ΚΑΠ της ΕΕ, προσπάθησε με ανούσια ψηφοθηρική συνθηματολογία να θολώσει τα νερά για να ψαρέψει εκλογικά οφέλη. Δεν είπε, όμως, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που ψήφισε την αναθεωρημένη ΚΑΠ, για να την εφαρμόσει στη συνέχεια η ΝΔ, με στόχο την επίσπευση του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε τη «μείωση του εισοδήματος των αγροτών» στη «διακυβέρνηση της ΝΔ» και όχι στην κοινή αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, για την ελληνική γεωργία» και υποσχέθηκε όπως και ο Κ. Καραμανλής πριν από τέσσερα χρόνια, ότι ο ίδιος θα «είναι παρών».

Ο Γ. Παπανδρέου, μοιράζοντας «κοινωνικές συμφωνίες», «καινούριο συμβόλαιο με το λαό» και «νέα αλλαγή» με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε με ψηφοθηρική υποσχεσιολογία να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ την επόμενη των εκλογών όπως επισημαίνει και στο πρόγραμμά του θα εφαρμόζει πιστά και απαρέγκλιτα την πολιτική της ΕΕ, που διώχνει τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά από τη γεωργία και δίνει τη γη τους στους μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες. Βεβαίως, εντελώς υποκριτικά ισχυρίστηκε: «Θέλουμε - είπε - να δώσουμε την καλλιεργήσιμη γη σε αυτούς που πράγματι την καλλιεργούν»...

Δεν παρέλειψε παίζοντας με τον πόνο των συνταξιούχων αγροτών που ζουν με τα ψίχουλα ελεημοσύνης του ΟΓΑ και κάθε προεκλογική περίοδο γίνονται «αντικείμενο πλειστηριασμού» ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να επαναλάβει τα μεγαλόστομα λόγια του «για 950 ευρώ σύνταξη σε κάθε ζευγάρι αγροτών και 550 ευρώ σε μεμονωμένους αγρότες», κρύβοντας φυσικά το γεγονός ότι αν τελικά την πάρουν αυτή τη σύνταξη, θα την πάρουν μετά το τέλος της θητείας της επόμενης κυβέρνησης!

Ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το Ασφαλιστικό, αναφέροντας ότι «επανέλαβε όλα αυτά που υποσχέθηκε το 2004 και δεν υλοποίησε μέχρι σήμερα», χωρίς φυσικά να σχολιάσει το αντιασφαλιστικό τους περιεχόμενο, με το οποίο ταυτίζεται πλήρως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις», ισχυρίστηκε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι και μονόδρομοι δεν υπάρχουν», αλλά την ίδια στιγμή δήλωσε πίστη στους νόμους της ανταγωνιστικότητας και στους κανονισμούς της ΕΕ τους οποίους, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ «θα διαπραγματευτεί ξανά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ