ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
Σελ. /28
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στόχος του δικομματισμού να πολώσει το κλίμα

Στον Περισσό περιόδευσε χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάτοικοι του Περισσού, ενώ παρακολουθούν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Κάτοικοι του Περισσού, ενώ παρακολουθούν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Κάθε μέρα που περνάει τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σχεδιασμένα και μελετημένα, με τις συμβουλές των επιτελείων τους και των διαφημιστικών εταιρειών, θα αντιπαρατεθούν μεταξύ τους με όρους εξαχρείωσης, κι ας μιλάνε για όρους πολιτικού πολιτισμού. Το παραπάνω σημαντικό ζήτημα έθεσε από τον Περισσό, όπου περιόδευσε χτες αργά το απόγευμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και μίλησε σε κατοίκους της περιοχής στο καφενείο «Φώτης».

Οπως εξήγησε, στόχος του δικομματισμού είναι να καλλιεργήσει κλίμα πόλωσης. Τους βολεύει να υπάρχει στο λαό βαριεστιμάρα, αηδία και άγνοια. Πρόσθεσε πως, ήδη, οι δημοσκοπήσεις και λόγω της περιόδου που έγιναν, αλλά κι επειδή δεν ξέρει κανείς τι μαγειρέματα κάνουν, βοηθούν σ' αυτό το κλίμα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα, να τρομοκρατήσουν το λαό με το επιχείρημα πως δε θα υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση. Ο λαός, σημείωσε, πρέπει να τους τιμωρήσει κι όχι να τρομοκρατηθεί. Εχει να κερδίσει από μια αδύναμη κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση.

Επιπλέον επισήμανε πως αυτό που συμφέρει το λαό, είναι αυτό που φοβίζει τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους καπιταλιστές. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα θέματα του Ασφαλιστικού και της πολιτικής συμμαχιών του ΚΚΕ. Μετά την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ακολούθησε συζήτηση. Πριν από τη συγκέντρωση, για παραπάνω από μία ώρα το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στα μαγαζιά της οδού Κολοκοτρώνη στον Περισσό. Στην περιοδεία συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β` Αθήνας: Σπύρος Χαλβατζής μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Φώτης Βαρδής από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, Λάκης Χαλκιάς τραγουδιστής και Παναγιώτης Τσουκαλάς δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας.

Για τη μητρότητα

Οταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μιλούν για «δημοκρατία» δε λένε ποτέ ότι μιλούν για μια δημοκρατία «κομμένη» και «ραμμένη» στα μέτρα του κεφαλαίου. Μια δημοκρατία κάλπικη που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, αφού αυτά θεωρούνται απειλή για την κερδοφορία της επιχείρησης. Στο στόχαστρο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας βρίσκονται όλο και πιο συχνά εργαζόμενες που έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν παιδί, αφού η μητρότητα αντιμετωπίζεται ως «κόστος» που πρέπει να μειωθεί.

  • Πριν λίγο καιρό, όταν μία εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Ζάντε Μπιτς» στη Ζάκυνθο, έγκυος δύο μηνών και μέλος της σωματειακής επιτροπής, αρνήθηκε να κάνει δουλιά άσχετη με τα καθήκοντά της, οι εντολοδόχοι της εργοδοσίας έφτασαν στο σημείο ακόμα και να απειλήσουν να τη χτυπήσουν.
  • Τέλη 2003, οι δήμαρχοι Παξών και Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης απέλυσαν και απείλησαν με απόλυση - αντίστοιχα - εργαζόμενες σε ΚΕΠ επειδή η σύμβασή τους δεν προέβλεπε άδεια τοκετού.
  • Στο ΚΕΠ Κερατσινίου, υπάλληλος έχασε τη δουλιά της όταν, επιστρέφοντας από άδεια τοκετού την ενημέρωσαν ότι αφού έλειπε, κάλυψαν τη θέση της κι η σύμβασή της δε θα ανανεωθεί.
  • Πριν ένα χρόνο, υποψήφια για θέση στη δημοτική αστυνομία της Λάρισας ουσιαστικά απορρίφτηκε αφού, αν και η κοπέλα διήνυε την 13η βδομάδα της κύησης, δεν αναβλήθηκε η εξέταση των αθλητικών της επιδόσεων

Οι παραστάσεις οργής ή οι φράσεις κατανόησης που μοιράζουν στελέχη του δικομματισμού όταν τέτοιες υποθέσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν εξαφανίζουν ούτε τις ευθύνες τους, ούτε τη συνειδητή και ολόπλευρη στήριξη της εργοδοσίας.

  • Ποιος ευθύνεται για την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπου, σύμφωνα με την Εκθεση Πεπραγμένων 2005, το 33% των οργανικών θέσεων είναι κενές;
  • Πώς αναγκάζουν την εργοδοσία να τηρήσουν όσα τυπικά εξακολουθεί να προβλέπει η εργατική νομοθεσία (όπως η απαγόρευση απολύσεων εγκύων);
  • Πώς εμποδίζουν όσους απολύουν κοπέλες ακόμα κι όταν ανακοινώνουν το γάμο ή την εγκυμοσύνη τους; Με το να μοιράζουν επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις για να προσλάβουν γυναίκες που μπορεί λίγο νωρίτερα οι ίδιες να 'χαν απολύσει;

Είναι καθαρό ότι εκείνοι θα συνεχίσουν το δικό τους «τροπάρι», δηλαδή την αντεργατική επίθεση. Το ζήτημα είναι να τους καταδικάσουν στην κάλπη όλες αυτές οι γυναίκες που βλέπουν να καταργείται ακόμα και το δικαίωμά τους να κάνουν παιδί.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε χώρους δουλιάς και στέκια νεολαίας

Με συσκέψεις, μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες στελεχών της ΚΝΕ και νέων υποψήφιων βουλευτών, η νεολαία στο πλευρό του ΚΚΕ ρίχνεται στη μάχη των εκλογών. Το πρόγραμμα για σήμερα Παρασκευή έχει ως εξής:

- Στο Ιλιον, ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής, στις 7.30 μ.μ. στο Escape και το πάρκο Τρίτση.

- Στο Παγκράτι, ο Γ. Φραγκογιάννης, υποψήφιος βουλευτής, στις 8 μ.μ. στις καφετέριες της Υμηττού.

- Στην Αργυρούπολη, η Ιουλία Καλαμπαλίκη. μέλος του ΣΠ της ΚΝΕ, στις 8 μ.μ., στην πλατεία.

- Στη Ν. Ιωνία, ο Παν. Παπαγεωργόπουλος, γραμματέας Αθήνας της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής, στις 9 μ.μ. μιλά σε σύσκεψη νεολαίας στα γραφεία του ΚΚΕ.

- Στο Αιγάλεω, η Αθ. Τσάμη, υποψήφια βουλευτής, στις 7.30 μ.μ. στην Αλέα.

- Στην Ελευσίνα, ο Γ. Γκιόκας, υποψήφιος βουλευτής, στις 7 μ.μ. στις καφετέριες.

- Στα Καλύβια, ο Γ. Μπιθημήτρης, υποψήφιος βουλευτής, στο Κέντρο Υγείας στις 10 π.μ.

- Στη Νεάπολη Χαλκίδας, ο Αντ. Κούκουρας, υποψήφιος βουλευτής, στις 7 το απόγευμα.

- Στον Πειραιά, η Αλ. Τζέρμπου, υποψήφια βουλευτής, στις 10 π.μ. στο Jumbo.

- Στο Πέραμα, ο Β. Μεταξάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, στις 7.30 μ.μ. στις καφετέριες του Περάματος και στη συνέχεια σε σύσκεψη νεολαίας.

- Στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων ο Θαν. Μαχτσίδας, μέλος Γρ. Περιοχής ΒΔ Ελλάδας.

- Στα Γιάννενα, ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ. στις καφετέριες του κέντρου.

- Στα Γιάννενα, στις 12 το μεσημέρι στο ΚΤΕΛ ο Δημ. Σκαράκης, μέλος του ΝΓ Σπουδάζουσας Ιωαννίνων.

- Στην Κέρκυρα, ο Τ. Αντωνίου, μέλος του Γρ. Περιοχής ΒΔ Ελλάδας, στις 7 μ.μ., στις καφετέριες.

- Στο Αγρίνιο, οι Θ. Πατούλης και Βασ. Δήμας, μέλη του ΝΣ Αιτωλοακαρνανίας, στις 9 π.μ. στα συνεργεία.

- Στο Ηράκλειο Κρήτης, η Ρένα Σκυβαλάκη, υποψήφια βουλευτής, στις 7 π.μ. στις επιχειρήσεις «Αφοί Βούλγαρη», «Κρέτα Φαρμ», «Νίκας» και «Υφαντής».

- Στο Ηράκλειο Κρήτης, η Ρένα Σκυβαλάκη, υποψήφια βουλευτής, στις 2 μ.μ, στις τράπεζες της 25ης Αυγούστου.

- Στο Ηράκλειο, ο Θ. Λιάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, στις 11.30 π.μ. στο πανεπιστημιακό συγκρότημα στις Βούτες.

- Στο Ρέθυμνο, ο Βασ. Μητρόπουλος, μέλος του ΚΣ, στις 11 π.μ. στη φοιτητική εστία Τιμίου Σταυρού και στις 9 μ.μ. στις καφετέριες της παλιάς πόλης.

ΑΘΗΝΑ
Λειτουργεί το εκλογικό κέντρο

Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα λειτουργεί στην οδό Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

-- Τηλέφωνα εκλογικού κέντρου: 210.3301.106, 210.3301.464, 210. 3303.406, 210.3323.281, 210.3302.411

-- Τηλέφωνα ετεροδημοτών: 210.3303.415, 210.3303.515

-- FAX εκλογικού κέντρου: 210.3301.474.

Στη μάχη των εκλογών οι ετεροδημότες

Στη μάχη των εκλογών μπαίνουν και οι ετεροδημότες, με την οργάνωση συσκέψεων και συγκεντρώσεων.

-- Στην Αθήνα: Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Κανδυλιώτης Χρήστος: 6976555485, 210.5282.573), καθώς και στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 210.3301.106).

-- Στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΚΟΘ (Εγνατίας 89, Ζήσης Λυμπερίδης: 2310.286.546).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ