ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Υπογράφουν κείμενο στήριξης

Δεκαέξι ονόματα ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών στελεχών και άλλων προσωπικοτήτων της Μαγνησίας, που υπογράφουν κείμενο στήριξης του ΚΚΕ, απευθύνοντας, ταυτόχρονα, κάλεσμα υπερψήφισής του, παρουσίασε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η ΝΕ του Κόμματος. Οπως υπογράμμισε ο Γ. Λούμας, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, «η συστράτευση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων μαζί με τους εκατοντάδες οπαδούς και φίλους που δίνουν δίπλα μας την εκλογική μάχη, είναι μια σημαντική στήριξη για τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Δυναμώνει η δύναμη της αμφισβήτησης και της ανατροπής, δυναμώνει το ρεύμα για ανατροπή αυτής της κατάστασης». Πρόσθεσε ότι «σ' αυτή τη μάχη έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες δυνάμεις, που είναι η ευρεία εκτίμηση για την πολιτική του ΚΚΕ, για τη μαχητικότητά του, για την αξιοπιστία και συνέπειά του». Και κάλεσε την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία, τις γυναίκες να ψηφίσουν στις 16 Σεπτέμβρη το ΚΚΕ, το δικό τους Κόμμα. «Να αλλάξει - είπε - ο συσχετισμός δυνάμεων, από καλύτερες θέσεις να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική - αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται, ν' ανοίξει επιτέλους ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας».

Ο Γ. Λούμας, υπενθύμισε ότι ήδη ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου Στ. Φούσκης, έχει δηλώσει τη στήριξή του στο ΚΚΕ και καλεί το λαό της Μαγνησίας να κάνει το ίδιο.

Τα 16 ονόματα που υπογράφουν το κείμενο στήριξης του ΚΚΕ στο νομό Μαγνησίας είναι:

-- ΑΡΓΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Αχιλλέας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΕΜΕΚΕΠ.

-- ΒΛΑΧΑΚΗΣ Βασίλης, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Βόλου και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ.

-- ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ Δημήτρης, δικηγόρος, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

-- ΚΟΜΝΗΝΟΣ Κώστας, ζωγράφος.

-- ΚΟΡΤΕΣΗ Δέσποινα, πρόεδρος Συλλόγου Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

-- ΚΟΥΔΑΣ Κώστας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΒΙΕΣΚ.

-- ΚΥΡΙΤΣΗΣ Βασίλης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

-- ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Τάσος, πρόεδρος Αθλητικού - Μορφωτικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων ΗΡΑΚΛΗΣ.

-- ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ Θανάσης, διεθνής ποδοσφαιριστής Ξάνθης.

-- ΜΑΣΤΡΑΦΤΣΗΣ Χρήστος, διεθνής διαιτητής του μπάσκετ.

-- ΜΟΥΣΤΟΣ Μενέλαος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

-- ΝΤΑΚΟΥΜΗΣ Βασίλης, κοινωνιολόγος.

-- ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δημήτρης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής Αθλητικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας.

-- ΣΚΟΥΡΑΣ Κωστής, δικηγόρος, υποψήφιος δήμαρχος Σκοπέλου στη δημοτικές εκλογές 2006.

-- ΤΑΡΓΟΝΤΖΙΔΟΥ Λεμόνα, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

-- ΤΣΙΡΟΣ Νέστορας, πρώην δήμαρχος Ιωλκού.

ΑΧΑΪΑ
Στηρίζουν και ψηφίζουν ΚΚΕ

Τη στήριξή τους και υπερψήφιση του ΚΚΕ στις εκλογές της 16 Σεπτέμβρη, δηλώνουν και καλούν το λαό της Αχαΐας να πράξει το ίδιο, έξι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι με τη ΝΑΣ Αχαΐας, μετά και τη σχετική δημόσια δήλωση του επικεφαλής της ΝΑΣ Αχαΐας Στάθη Κεραμιδά, εκλεγμένου στην ΚΕ του ΔΗΚΚΙ στο τελευταίο Συνέδριό του.

Συγκεκριμένα, στη σχετική δήλωσή τους οι έξι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι με τη ΝΑΣ επισημαίνουν:

«Οι βουλευτικές εκλογές της 16ης του Σεπτέμβρη αποτελούν ευκαιρία για τα λαϊκά στρώματα να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί ευθύνονται για τα οξυμένα προβλήματά τους.

Εμείς οι υποψήφιοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία - ΝΑΣ, και μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Στάθη Κεραμιδά υπέρ της ενίσχυσης και υπερψήφισης του ΚΚΕ, καλούμε τους φίλους και ψηφοφόρους της ΝΑΣ, το λαό και τη νεολαία της Αχαΐας, να ψηφίσουν το ΚΚΕ, τη σταθερή, σίγουρη και συνεπή δύναμη.

Η 17η Σεπτέμβρη πρέπει να βρει το λαϊκό κίνημα δυνατό. Να είναι ανίσχυρη η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Να δυσκολευτεί και να εμποδιστεί η αντιλαϊκή καταιγίδα.

Τώρα ΚΚΕ ισχυρό».

Τη δήλωση υπογράφουν οι:

-- ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ Νίτσα, εκπαιδευτικός

-- ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ Μιχάλης, δημοσιογράφος

-- ΠΑΝΤΕΛΗΣ Λάμπης, εργολάβος

-- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γκέλυ, ψυχολόγος

-- ΣΙΣΜΑΝΗ -ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Γωγώ, μαία

-- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανδριανή, ασφαλίστρια.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΚΚΕ για να βάλουμε εμπόδιο στο εμποροκτόνο μέτωπο

Εμποροβιοτέχνες από την Αιτωλοακαρνανία υπογράφουν κείμενο στήριξης του ΚΚΕ, αναφέροντας, ανάμεσα σε άλλα και τα παρακάτω:

«Οι εκλογές της 16ης του Σεπτέμβρη 2007 είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την επόμενη μέρα για τον τόπο μας, εμάς, τα παιδιά μας, το επάγγελμά μας και το βιοποριστικό επίπεδό μας.

Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με επιθετικότερη την τελευταία της ΝΔ, ανάλγητα και προκλητικά εκχωρούν τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο, τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα, σε μια χούφτα αδηφάγους ιδιώτες.

Ολα αυτά τα χρόνια δίπλα μας και μαζί μας, με τις πολιτικές του θέσεις και τις αγωνιστικές πρακτικές του, βρέθηκε μόνο το ΚΚΕ.

Για όλους αυτούς επιγραμματικά τους λόγους στις εκλογές της 16 Σεπτέμβρη 2007 στηρίζουμε και υπερψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό μας.

-- Για να μειώσουμε τα ποσοστά αυτών που δε μας θέλουν με μαγαζιά ανοιχτά.

-- Για να βάλουμε εμπόδιο στα σχέδιά τους.

-- Για να έχουμε ισχυρό σύμμαχο στους αγώνες μας.

-- Για να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικότερα το μαύρο εμποροκτόνο μέτωπο. Τη διακήρυξη υπογράφουν οι:

-- ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος (Πρόεδρος Εμπορ. Συλλόγου Αγρινίου)

-- ΛΙΤΣΑΣ Ιωάννης

-- ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ Σταύρος

-- ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Βασιλική

-- ΚΡΙΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δημήτριος

-- ΠΑΝΟΥ Ιωάννης

-- ΣΑΜΟΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης

-- ΣΥΓΚΟΥΝΑΣ Ηλίας

-- ΤΣΑΜΠΟΣ Δημήτριος.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ
Αγωνιστικά - ταξικά και στην κάλπη

«Στους δρόμους κρίνεται το δίκιο, στην κάλπη καταδικάζουμε την πολιτική τους και ανοίγουμε δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον». Τα παραπάνω υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ.

Οι τρεις Ομοσπονδίες καλούν τους χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας να θυμηθούν ότι:

«Ολες οι κυβερνήσεις κάθε χρώματος αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας. Ολες οι κυβερνήσεις μάς έδιναν αυξήσεις ψίχουλα, "φιλοδωρήματα", με συνέπεια το 73% όλων των συνταξιούχων να παίρνει σύνταξη από 320 έως 630 ευρώ. Ολες οι κυβερνήσεις πιστές στην ελεύθερη οικονομία δεν πήραν κανένα μέτρο για την ακρίβεια που αφανίζει το πενιχρό εισόδημά μας. Ολες οι κυβερνήσεις έκαναν το φάρμακο "φαρμάκι" που για μας είναι είδος πρώτης ανάγκης με τις συνεχείς ανατιμήσεις και έγινε επικερδές εμπόρευμα για τους φαρμακοβιομηχάνους. Ακόμα, με την πολιτική τους οδήγησαν σε απαράδεκτα χάλια την περίθαλψη των Ταμείων μας και του Δημοσίου. Αρνήθηκαν επίμονα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μας δώσουν το επίδομα θέρμανσης, κ.λπ.».

Τώρα όπως συνήθως, αναφέρεται, ενόψει εκλογών τάζουν και υπόσχονται διάφορα. Γι' αυτό το λόγο, υπογραμμίζουν, δεν αρκεί μόνο οι συνταξιούχοι να βγαίνουν κάθε τόσο στο δρόμο εξαιτίας της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. Την πείνα, την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία πρέπει να την εκφράσουν και στην κάλπη.

Μεταξύ άλλων καταλήγουν: «Με την ψήφο σας δώστε δύναμη σ' αυτούς που έχουν μια μακρόχρονη ιστορία αγώνων, σ' αυτούς που αντιστέκονται, δε συμβιβάζονται, που βρίσκονται στο πλευρό μας, που διεκδικούν αιτήματα, που δεν έγιναν τσόντα στην Αυτοδιοίκηση και στο Συνδικαλιστικό κίνημα και δε θα γίνουν τώρα για να στηρίξουν μπλε ή πράσινη κυβέρνηση. Ψηφίζουμε αγωνιστικά, ταξικά».

Εμποδίζουν την επικοινωνία με τους εργαζόμενους

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα άρνησης σε κλιμάκια του ΚΚΕ να συζητήσουν με εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με στόχο οι εργαζόμενοι να μην έρθουν σε επαφή με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ αποτυπώνουν τα νέα κρούσματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Οπως μας καταγγέλλουν οι Οργανώσεις του Κόμματος:

-- Την περασμένη βδομάδα, στην επιχείρηση-εστιατόριο «ΤΑΜΑΜ», στο «Village Center», στην περιοχή του Ρέντη, όταν «ο εργαζόμενος της επιχείρησης και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού, κομμουνιστής Φώτης Δράκος, στην προσπάθειά του να μιλήσει για την πρόταση του Κόμματος δέχτηκε επίθεση από άνθρωπο της εργοδοσίας». Το ΚΚΕ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας.

-- Μετά την εταιρεία COSCO, μία ακόμα ναυτιλιακή εταιρεία, η ΔΑΝΑΟΣ, του εφοπλιστή Κούστα, προσπαθεί να εμποδίσει την επαφή του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους θεωρώντας τους προφανώς στρατιωτάκια της. Με επιστολή στην Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ ενημερώνει ότι η περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, «δε θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί» διότι «ανέκαθεν πολιτική της εταιρείας δεν επέτρεπε πολιτικές - κομματικές δραστηριότητες στο χώρο της εταιρείας»... Βέβαια, «στο χώρο» απαγορεύεται και η συνδικαλιστική δράση, ενώ από ...«την πολιτική» της εταιρείας οι εργαζόμενοι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει 8ωρο, πληρωμή υπερωριών και άλλα πολλά από τα εργασιακά τους δικαιώματα.

-- Η IDEAL STANTARD, θυγατρική αμερικανικής πολυεθνικής, που μάλιστα ονομάζει τους εργαζόμενους «συνεργάτες», αρνήθηκε ασυζητητί την επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με το πρόσχημα ότι είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν επιτρέπεται σε πολιτικά κλιμάκια η είσοδος.

Οι κομμουνιστές καταγγέλλουν ως αντιδημοκρατικές, απαράδεκτες και αυταρχικές τις εργοδοτικές ενέργειες και καλούν τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουν τη δική τους απάντηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εργοδοσία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι εκείνο που φοβούνται είναι οι θέσεις, οι προτάσεις και η αγωνιστική τακτική και επιρροή του ΚΚΕ. Να θέσουν κι αυτό το κριτήριο στην κάλπη και να αναδείξουν ακόμα πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ