ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Η πολιτική του δικομματισμού το οδηγεί σε απαξίωση

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας Ελένης Μηλιαρονικολάκη και Χάρη Χουρδάκη

Με τα γνωστά σε όλους τους γονείς και τους μαθητές προβλήματα αρχίζει σήμερα η νέα σχολική χρονιά αλλά εκεί που η κατάσταση αγγίζει τα όρια της απανθρωπιάς είναι στα λεγόμενα ειδικά σχολεία, όπου φοιτούν μαθητές που έχουν διάφορα προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, το οποίο λόγω της εγκατάλειψής του από τις εκάστοτε κυβερνήσεις φιλοξενεί μόλις 100 τυφλούς μαθητές, τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 2.000 τυφλοί μαθητές ενώ άλλα 6.000 παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους.

Στο ΚΕΑΤ περιόδευσαν χτες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας Ελένη Μηλιαρονικολάκη και Χάρης Χουρδάκης και συζήτησαν με τους εργαζόμενους τα προβλήματα του Κέντρου, τα οποία άλλωστε οι δύο υποψήφιοι γνωρίζουν καλά, αφού όλα αυτά τα χρόνια από κοινού με το προσωπικό έδωσαν σοβαρούς αγώνες ενάντια στην υποβάθμιση του ΚΕΑΤ.

Με βάση αυτήν την εμπειρία ζήτησαν από τους εργαζόμενους να ενισχύσουν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ μια και γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι οι κομμουνιστές είναι πάντα παρόντες στους αγώνες και θα είναι μαζί τους και την επομένη των εκλογών. Υπογράμμισαν δε ότι όσο πιο ενισχυμένο βγει από τις κάλπες το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατό θα είναι και το λαϊκό κίνημα.

Χαρακτηριστικά η Ε. Μηλιαρονικολάκη τόνισε ότι πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνήσεις των οποίων με μια σειρά μέτρων οδηγούν στην απαξίωση το ΚΕΑΤ προκειμένου να το οδηγήσουν στην αγκαλιά των διάφορων «φιλάνθρωπων χορηγών» που δραστηριοποιούνται στο χώρο, με το αζημίωτο βέβαια. Ο δε Χ. Χουρδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους του ΚΕΑΤ, που έχουν εμπειρία από την αγωνιστική δράση, να ενισχύσουν το ΚΚΕ προκειμένου μεταξύ άλλων να σταλεί ένα μήνυμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που προωθούν τη γενικευμένη ιδιωτικοποίηση και στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς

Στο τσιμεντάδικο ΧΑΛΥΨ και στο λιμάνι της Ελευσίνας περιόδευσε ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην Αττική. Συγκέντρωση στην Ανω Ελευσίνα

Με τους εργαζόμενους του τσιμεντάδικου ΧΑΛΥΨ και του λιμανιού της Ελευσίνας βρέθηκε χτες το πρωί ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην περιφέρεια Αττικής, απευθύνοντας το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ. Κάλεσμα που έχει απλωθεί σε δεκάδες χώρους εργασίας, αλλά και εργατογειτονιές της περιοχής και που τις μέρες που απομένουν θα ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Γι' αυτό και ο Δήμος Κουμπούρης κάλεσε τους εργαζόμενους και των δύο χώρων να μην υποκύψουν στα διλήμματα και τους εκβιασμούς του δικομματισμού τις τελευταίες μέρες περί ακυβερνησίας. «Οι εργαζόμενοι, πρέπει να ρίξουν χαμηλά το δικομματισμό. Να ενισχύσουν ταυτόχρονα το ΚΚΕ, ώστε πιο δυνατό να παλέψει από καλύτερες θέσεις. Γιατί τα πράγματα για την εργατική τάξη μπορεί να είναι καλύτερα αν την ερχόμενη Δευτέρα κοντύνει ο δικομματισμός και ενισχυθεί σημαντικά το ΚΚΕ. Γι' αυτό πρέπει οι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν το ΚΚΕ χωρίς φόβο. Γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση του λαϊκού κινήματος, ώστε να μπορέσει να αντισταθεί στη μεγάλη επίθεση που συνεχίζεται στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμος Κουμπούρης.

Σε μια ενθουσιώδη, μαχητική και αισιόδοξη προεκλογική συγκέντρωση χτες το βράδυ στην πλατεία της Ανω Ελευσίνας, οι υποψήφιοι του κόμματος στην περιφέρεια Αττικής Δήμος Κουμπούρης, Χρήστος Κολοβός και Μανώλης Βαρδαβάκης κάλεσαν μην πάει λεπτό χαμένο μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Οπως τόνισαν οι ομιλητές πρέπει ο εργατόκοσμος της περιοχής να δώσει ισχυρό πλήγμα στο δικομματισμό και ταυτόχρονα να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ για να υπάρξουν σοβαρά εμπόδια αντιλαϊκά - αντεργατικά σχέδια που έχουν στο συρτάρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
«Φρένο» στα χειρότερα που ετοιμάζουν

Σε συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Μωραΐτης

Μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας στην αντιλαϊκή πολιτική της «νέας διακυβέρνησης» που επικαλείται η ΝΔ και της «νέας αλλαγής» που διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ ενισχύοντας και με την ψήφο στις 16 Σεπτέμβρη το ΚΚΕ, για να μπει «φρένο» στα χειρότερα που ετοιμάζουν, να ανοίξει ο δρόμος για ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα στην προοπτική διεκδίκησης μιας φιλολαϊκής πολιτικής έστειλε από το Μεσολόγγι ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης στην προχτεσινή συγκέντρωση του κόμματος.

Η ανεργία που μαστίζει κυρίως τη νεολαία και τις γυναίκες, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης που υλοποιούνται και σε επίπεδο ΤΑ, η μετατροπή της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, η αντιαγροτική - αντιαλιευτική πολιτική (περιορισμό της ιπποδύναμης των μικρών αλιευτικών σκαφών, απαγόρευση ανανέωσης των εργαλείων τους κ.ά.) που οδηγούν τους ψαράδες σε αφανισμό όπως και τους βαμβακοπαραγωγούς που εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους λόγω της χαμηλής τιμής, οι ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε στέγαση και σίτιση στο ΤΕΙ αποτελούν ορισμένα ενδεικτικά δείγματα της αντιλαϊκής πολιτικής που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν συνδιαμορφώσει και στο Μεσολόγγι.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, ο Νίκος Μωραΐτης προέτρεψε τους εργαζόμενους και το λαό να μη διστάσουν, να κάνουν το βήμα και να ορθώσουν το ανάστημά τους. Αδυνατίζοντας κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και ενισχύοντας το ΚΚΕ, ώστε την επομένη των εκλογών το λαϊκό κίνημα από καλύτερη θέση να δώσει τη μάχη κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια που ετοιμάζουν.

Μαζική συγκέντρωση στην Κομοτηνή

Μαζική και μαχητική ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, που πραγματοποίησε στην Κομοτηνή η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ το Σάββατο το απόγευμα, όπου μίλησε ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

Η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ζωντάνεψε από τη μαζική παρουσία των εργατοϋπαλλήλων, της νεολαίας, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών. Στο χώρο της συγκέντρωσης η νεολαία έφτασε με δυναμική πορεία.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Ορέστης Κολοζώφ τόνισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια γραμμή πλεύσης και θα συνεχίσουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα στη βάση της στρατηγικής της Λισαβόνας. Ο εργαζόμενος λαός, τόνισε, οφείλει να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Ο Ορ. Κολοζώφ ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και αναφέρθηκε ειδικότερα την πρόταση του Κόμματος για τη μειονότητα και κάλεσε σε ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΡΑΦΗΝΑ
Ψήφος στο ΚΚΕ - καρφί στο δικομματισμό

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης μίλησαν ο Γ. Γκιόκας και ο Ν. Στεφανίδης, υποψήφιοι του Κόμματος στην περιφέρεια Αττικής

Το μήνυμα αισιοδοξίας για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ από τις δεκάδες περιοδείες που κάνουν καθημερινά οι υποψήφιοι και τα στελέχη του Κόμματος και στην περιφέρεια της Αττικής, μεταφέρθηκε από τη συγκέντρωση του Κόμματος στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας, την Κυριακή το βράδυ.

Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν οι υποψήφιοι του Κόμματος Νίκος Στεφανίδης και Γιάννης Γκιόκας οι οποίοι κάλεσαν τις ημέρες που απέμειναν να φτάσει χωρίς ταλαντεύσεις το ψηφοδέλτιο σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργαζόμενο και λαϊκό σπίτι, και κάθε προοδευτικός άνθρωπος να στηρίξει με την ψήφο του το ΚΚΕ. «Να εκφραστεί η αγανάκτηση στο δικομματισμό στηρίζοντας το ΚΚΕ. Να αποτελέσει κάθε ψήφος προς το ΚΚΕ καρφί στο δικομματισμό. Οι εργαζόμενοι να μη φοβηθούν τα περί ακυβερνησίας, γιατί θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις, ώστε να προωθούν πιο άνετα και πιο γρήγορα τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Γι' αυτό απαιτείται ισχυρό ΚΚΕ για το σήμερα και για την προοπτική», όπως σημείωσαν μεταξύ άλλων οι δύο υποψήφιοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ