ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δικό μας κέρδος η ενίσχυση του ΚΚΕ

Ιδιοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει... Εδώ έχουν ψηφιστεί τόσοι αντιδασικοί νόμοι: Ν. 998/1979 (της ΝΔ, μιλάει για ...«χορτολίβαδα»!). Νόμος 1734/87 (μιλάει για «βοσκοτόπια») ΠΑΣΟΚ. Νόμος 3127/2003, χαρίζονται στους καταπατητές χιλιάδες τσιμεντοποιημένες δασικές εκτάσεις, ΠΑΣΟΚ. Ν. 3139 /2003 (εξαιρούνται από την αναδάσωση της Πάρνηθας για να δοθούν στο καζίνο, ΠΑΣΟΚ. Και νόμος 3208/2003 (ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί η ΝΔ). Και, τώρα, σε μια προσπάθεια ποιος θα ξεπεράσει τον άλλον, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζουν ο καθένας την πιο δασοκτόνα αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Κι αφού αναφέρεται στην ανεργία, στο Ασφαλιστικό, στις συντάξεις πείνας κ.λπ. που επιβάλλουν τα κόμματα του δικομματισμού και το ποιος κερδίζει, η επιστολογράφος μας συνεχίζει:

...Στον τόπο μας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ νομοθετούν χρόνια τώρα αυτό το αίσχος εναλλάξ, και το προωθούν αμφότεροι. Από κοντά ο Συνασπισμός, για να τους δώσει «αριστερό άλλοθι», εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ...

Κι εμείς τι κάνουμε; Μόνο τώρα μπορούμε να αντιδράσουμε. Αν ανανεώσουμε την «εμπιστοσύνη μας» σ' αυτούς θα 'χουμε παραδοθεί σε δηλωμένους αντιπάλους μας: Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δήλωσαν σαφώς τι αλλαγές θα κάνουν (αν τους αφήσουμε): Αντεργατικά μέτρα. Αύξηση ωραρίου και ορίων συνταξιοδότησης. Μείωση αποδοχών και συντάξεων, παραχώρηση κρατικής περιουσίας, δασών, κάμπων, κρατικών υπηρεσιών κ.λπ. Αύξηση Εμμεσων και Αμεσων Φόρων, Μείωση έως κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς. Εξαθλίωση και ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού. Ο Συνασπισμός φωνάζει μεν, σιγοντάρει δε...

Αλλά υπάρχει λύση: Ελάτε τώρα να στηρίξουμε το ΚΚΕ. Είναι δίπλα στον εργαζόμενο. Διεκδικεί, στηρίζει, απαιτεί. Το ξέρουν όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν το ψήφισαν ποτέ. 5ήμερο - 8ωρο - 35ωρο. Να 'χουμε χρόνο να ζήσουμε, να διαβάσουμε, να τραγουδήσουμε, να ερωτευτούμε. Να πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Θέσεις εργασίας για όλους. Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Δημόσια Δωρεάν Υγεία. 1.300 βασικός μισθός, 1.070 σύνταξη. Ζητάμε δίκαια πράγματα. Δίκαια και εφικτά. Χρήματα υπάρχουν. Δίνονται σε εξοπλισμούς και μίζες. Χαρίζονται σε πολυεθνικές και ντόπιους γίγαντες.

Κι εμείς τι κάνουμε; Δειλοί Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα; Το είδαμε πια: Οσο μας πατάνε και σκύβουμε, τόσο μας λιώνουν. Να ξεσηκωθούμε μωρέ! Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε, εμείς ψηφίζουμε. Τον κόπο μας διεκδικούμε. Ο,τι παράγουμε.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ. Είναι δικό μας κέρδος. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΒΕΡΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΖΟΥΜΕΛΕΑ

Νέα Μάκρη Αττικής


«Να μην τους περάσει αυτή τη φορά»!

Ανεξάρτητα από τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών, η πύρινη εισβολή μπόρεσε και έφερε την καταστροφή αυτού του μεγέθους, διότι βρήκε ένα σαθρό μηχανισμό σε όλα τα επίπεδα, αποψιλωμένο και απογυμνωμένο από κάθε έννοια οργανωτικής και αξιοκρατικής δομής. Ενα μηχανισμό που στήθηκε εδώ και δεκαετίες, όχι με βάση τις ανάγκες και την εξυπηρέτηση της κοινωνίας, αλλά στα μέτρα του κράτους - κόμμα, του κράτους - ρουσφέτι, του κράτους - προσωπικό βόλεμα, του κράτους - αυθαίρετη βίλα, του κράτους - μίζα, του κράτους - ράντζο, του κράτους - αδιαφορία για το περιβάλλον, του κράτους - Σάμινα και ΡΙΚΟΜΕΞ, του κράτους - ουρές στο ΙΚΑ κ.λπ.

...Ερχονται τώρα, λοιπόν, αυτές οι πολιτικές ηγεσίες που έστησαν και συντήρησαν επί χρόνια αυτό το κράτος - εχθρό του πολίτη, με επικοινωνιακά ΛΙΦΤΙΝΓΚ να ξαναπαγιδέψουν τους πολίτες, σ' αυτό το ίδιο κράτος, υποσχόμενοι την αλλαγή του...

Οι πολίτες δεν πρέπει να ξαναπέσουν στην παγίδα τους και να εγκλωβιστούν στην εκφοβιστική προπαγάνδα περί δήθεν ακυβερνησίας και περιπετειών, που έχουν επιστρατευτεί τελευταία με έντεχνο τρόπο, πρωτοστατούντων των τηλεοπτικών μέσων μαζικής χειραγώγησης και αποβλάκωσης του εκλογικού σώματος. Οι δύο πυλώνες του συστήματος, θα τα βρουν μεταξύ τους, όπως τα έχουν βρει και σε άλλα κράτη, όπως τα έχουνε βρει και στο συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και χρόνια, και έχουν περάσει όλα τα αντεργατικά μέτρα και οι λιτότητες. Θα κάνουν άνετα χωριό, γιατί μοιάζουν σα δυο σταγόνες πλέον, υπηρετούν τα ίδια κέντρα εντός κι εκτός Ελλάδας. Και, μάλιστα, ο ένας πυλώνας προσπαθεί να δίνει συνεχώς μεγαλύτερα διαπιστευτήρια, πότε ως κυβέρνηση με τα ΙΜΙΑ, με τους S-300, με τον ΟΤΣΑΛΑΝ, και πότε ως αντιπολίτευση με την ολόθερμη στήριξη - αποδοχή του Σχεδίου ΑΝΑΝ... Αμνήμονες δεν είμαστε...

Εάν, λοιπόν, τους περάσει και αυτή τη φορά, τότε να περιμένουμε σύνταξη προ τάφου, ακόμα χειρότερη περίθαλψη και Παιδεία, μισθούς και συντάξεις επαιτείας, νέες γενιές ανέργων μέσα στα ναρκωτικά, δάση και πράσινο από παλιές καρτ-ποστάλ της Ηλείας, Αρκαδίας κ.λπ. ορεινών κατάφυτων περιοχών, και θα ξαναθρηνήσουμε θύματα.

... Ας σηκωθούμε λοιπόν από τις γούβες του καναπέ και ας αφυπνιστούμε. Να κάνουμε το μεγάλο βήμα με την ψήφο μας στο ΚΚΕ», (άσχετα με το αν κάποιος έχει επιμέρους διαφορές) που έχει σταθερό και πραγματικό μέτωπο απέναντι στο δικομματισμό και όχι «ήξεις - αφήξεις», όπως άλλα κόμματα που προσδοκούν μια θέση στο σύστημα και που στην ουσία είναι τα δεκανίκια των επονομαζόμενων κομμάτων εξουσίας.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ δεν είναι μόνο χαστούκι στο δικομματισμό, αλλά ισχυροποίηση του κοινωνικού μετώπου που θα διαμορφωθεί έτσι κι αλλιώς, για να αποκρούσει σε πρώτη φάση τους επερχόμενους αντιασφαλιστικούς και άλλους αντεργατικούς νόμους και σε δεύτερη φάση για να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας.

Σας ευχαριστώ

Κ.Κ.


«Του αξίζει η ισχυρή παρουσία στη Βουλή»

Κύριε Διευθυντή,

Στέλεχος του ΚΚΕ, με νέους της Κομματικής Οργάνωσης, επισκέφθηκαν διάφορα σημεία, όπου ξεδίνουν πολίτες από την οδύνη των τραγικών καταστροφών και την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Τα στελέχη του Κόμματος, μαζί με ανακοίνωση που διένειμαν, είχαν στη διάθεση αυτών που θα ήθελαν και τον «Ριζοσπάστη» της Κυριακής 26 Αυγούστου. Διάβασα την ανακοίνωση και τον «Ριζοσπάστη».

Δεν είμαι κομμουνιστής, διαφωνώ σε πολλά, αλλά θέλω και πολλά, από το περιεχόμενο της κοινωνικής πολιτικής του ΚΚΕ, για όσους πολίτες δεν είχαν και δε φαίνεται να έχουν στο μέλλον.

Με προσοχή διάβασα τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, κινητοποίησης πολιτών για την πρόληψη εμπρηστικών επιδιώξεων, που θα τολμήσουν, όπως και όσοι έχουν να ωφεληθούν από το κάψιμο του πρασίνου, σε όποιο σημείο της ελληνικής γης υπάρχει. Αντίθετα με το ΚΚΕ, όλα τα άλλα κόμματα, περιορίστηκαν σε κριτική για ό,τι έγινε, είπαν λόγια με σκοπό επένδυσης για τις επόμενες ημέρες προ των εκλογών, με στόχο ωφελήματα πολιτικά. Αυτό που δεν ήξερα ήταν πώς υλοποιεί το ΚΚΕ τα όσα λέγει και υπόσχεται και πόση άμεση πρακτική αξία έχουν όσα επιχειρεί.

Φαίνεται ότι ο μηχανισμός του Κόμματος ενεργοποιήθηκε και κινητοποίησε όλα τα στελέχη και οπαδούς, να δραστηριοποιηθούν και να εμποδίσουν κάθε μεθοδευμένη προσπάθεια για νέους εμπρησμούς, σε νέες περιοχές πρόσφορες, διαχρονικά, για οικοπεδική ιδία χρήση και ωφέλεια. Δραστηριοποιήθηκαν χωρίς να προσδοκούν ωφελήματα, παρά μόνο να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες.

Στο ΚΚΕ, για τις πρωτοβουλίες του και την έμπρακτη συμμετοχή προστασίας των πολιτών και της δημόσιας περιουσίας, δύο έχω να πω. Συγχαρητήρια για την ουσιαστική του παρουσία στα δύσκολα και την ευχή να βρεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, σ' αυτές τις εκλογές, με πολύ ισχυρή παρουσία, γιατί του αξίζει.

Με τιμή

Ευάγγελος Ιωαν. Λαζαρίδης

Υφηγητής Πολιτικής Οικονομίας


Πρώτη φορά θα ψηφίσω ΚΚΕ

Με επιστολή του στον «Ρ», ο Μ. Αγγελόπουλος μάς κοινοποιεί κείμενο που απέστειλε σε κυριακάτικη εφημερίδα και στην οποία γράφει για την πολιτική και την αντιδραστική εξέλιξη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα με την αρχηγία του Γ. Παπανδρέου, όπως τονίζει.

Ο επιστολογράφος σημειώνει, στην αρχή:

«Αγαπητέ Ριζοσπάστη. Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι υποτελή στη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση. Γι' αυτό, για πρώτη φορά αποφάσισα να ψηφίσω ΚΚΕ που το θεωρώ ότι είναι το Κόμμα που αντιστέκεται στην ξενόφερτη αυτή καταστροφική για την Ελλάδα λαίλαπα. Επίσης, πιστεύω σε μεγάλη άνοδο του ΚΚΕ, αφού τις απόψεις μου αυτές τις συζητώ με φίλους...

Στη συγκεκριμένη επιστολή που μας κοινοποιεί, ο επιστολογράφος, αφού αναφέρεται στα λόγια και τα έργα του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και των λογής θιασωτών του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, στους θιασώτες, Τύπου Μπίστη - Σωμερίτη, του πονήματος Ιστορίας της κυρίας Ρεπούση επίσης, καταλήγει:

«...Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιδράσει στην επερχόμενη λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης και με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα το ψηφίσω και θα συμμετάσχω σ' όλες τις συγκεντρώσεις του στην Αθήνα και θα ήμουν πρώτος σε διαδήλωση του ΚΚΕ για το βιβλίο της κ. Ρεπούση. Ηττοπαθείς, υποτελείς και ξενόδουλοι οι δύο μεγάλοι μονομάχοι με την πολιτική τους, πιστεύω ότι θα χάσουν μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους...»


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Κυκλοφόρησε το Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», τεύχος 135 (Ιούλης - Αύγουστος - Σεπτέμβρης 2007)

Μεταξύ των περιεχομένων του:

  • Αποφάσεις της ΠΕΑΕΑ και ΠΟΑΟ για τις βουλευτικές εκλογές.
  • Κείμενο του Β. Φυτσιλή για το 11ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ.
  • Θέμα για το Μουσείο της Μακρονήσου

Διεθνή θέματα:

Διεθνής διάσκεψη προς τιμήν του Γκ. Δημητρόφ. Ενωση Αγωνιστών Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου Σερβίας: Καταγγέλλει ΗΠΑ-ΕΕ για το ζήτημα του Κοσσόβου. FIR: Διαμαρτυρία στην Εσθονική κυβέρνηση.

Σελίδες από το ΔΣΕ:

Χρ. Τσιντζιλώνη: Οι μεγάλες μάχες του ΔΣΕ 1948 - 1949. Η πείνα, οι θυσίες η ανταμοιβή. Ρ.Ζ.: Η γυναίκα στη μάχη του Γράμμου.

Αναμνήσεις - Χρονικά, σελίδες λογοτεχνίας, ρεπορτάζ κ.ά.

Το περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» διατίθεται: Στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλ.: 210.8222.952 - φαξ: 210.8834.093), και στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ