ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα όλοι στο Παλαί Ντε Σπορ

Στις 8 το βράδυ αρχίζει η μεγάλη εκδήλωση της ΚΝΕ

Ολα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας, που διοργανώνουν οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή». Σήμερα, στις 8 το βράδυ, στο Παλαί Ντε Σπορ, στο κέντρο της πόλης, ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ!

Η πόλη έχει κοκκινίσει με αφίσες και τρικάκια, τα ραδιόφωνα της πόλης εκπέμπουν πρόσκληση στο Φεστιβάλ, τραπεζάκια έχουν στηθεί σε χώρους, όπου συχνάζει η νεολαία και γίνονται συζητήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Προσκαλούν στη μεγάλη γιορτή της νεολαίας που σήμερα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους μαθητές της Ηλείας και αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα αγώνα στο λαό και στη νεολαία της Θεσσαλονίκης κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 το βράδυ με συναυλία από τους Σωτήρη Μπαλλά, Ανθή Τατσιούλη και το συγκρότημα της ΚΝΕ. Ακολουθούν χαιρετισμοί από τις κομμουνιστικές νεολαίες του ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, της ΕΔΟΝ Κύπρου και ομιλία από το Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Αμέσως μετά συναυλίες με τους Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Σπάθα, Χρήστο Θηβαίο και Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Επίσης, μεταξύ των συναυλιών του Χρ. Θηβαίου και του Β. Παπακωνσταντίνου, θα προβληθεί βίντεο με τη συνεισφορά της ΚΟΘ του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας κατά των πολέμων των ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αρχίζει το Σάββατο στο Μινσκ της Λευκορωσίας

Το ερχόμενο Σάββατο, 3 του Νοέμβρη, αρχίζουν στο Μινσκ της Λευκορωσίας οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων - που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ - και θα διαρκέσουν έως τις 5 του Νοέμβρη. Το θέμα που επιλέχτηκε γι' αυτή τη συνάντηση είναι: «90ή επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης: Η επικαιρότητα και διαχρονική αξία των ιδεών της. Οι κομμουνιστές στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό». Η απόφαση να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση στο Μινσκ λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, μετά από κοινή πρόταση συνδιοργάνωσης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού στις 6 και 7 του Νοέμβρη θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις στη Μόσχα για τα 90χρονα του Μεγάλου Οχτώβρη.

Στο επίκεντρο της Συνάντησης θα βρεθούν η κατάσταση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, καθώς και η κατάσταση που διαμορφώνεται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη μας, ενώ προβλέπεται και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Λένιν, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, όπως και στο Μνημείο της Αντιφασιστικής Νίκης.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους περίπου 80 Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία θα εκπροσωπηθούν από τους αρχηγούς των κομμάτων τους, όπως η Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία θα είναι επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος, ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, και ο Π. Σιμονιένκο, Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Πέμπτη
  • Η ΚΟΒ Οικοδόμων Αιγάλεω θα πραγματοποιήσει περιοδεία το πρωί στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι.
  • Στις 9.30 π.μ. στους εργαζόμενους του Δήμου Αλίμου θα μιλήσει ο Χ. Δουρίδας και στις 10.30 π.μ. θα περιοδεύσει στους παιδικούς σταθμούς του Αλίμου.
  • Η Βέρα Νικολαΐδου θα μιλήσει στις 6 μ.μ. σε συγκέντρωση της ΚΟ Ταμπουρίων (στα γραφεία της Οργάνωσης) με θέμα το Ασφαλιστικό.
  • Στις 7 μ.μ. στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα θα περιοδεύσει ο Δήμος Κουμπούρης.
  • Στις 7 π.μ. στο κατάστημα του ΟΤΕ στο Βαρδάρη ο Λεωνίδας Στολτίδης.
  • Στη 1 μ.μ. στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης ο Δ. Μαϊκίδης.
  • Στη Ματαράγκα Καρδίτσας στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει η Σοφία Κουλούρη.
  • Στη Μαραθέα Καρδίτσας στις 7 μ.μ. ο Β. Μπούτας.
Αύριο, Παρασκευή
  • Στις 8 π.μ. το 1ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου θα επισκεφθεί η Λίλα Καφαντάρη.
  • Στις 9 π.μ. τους εργαζόμενους του ΤΕΒΕ (Ακαδημίας 22) η Εύα Μελά.
  • Στις 9.30 π.μ. τα δημοτικά σχολεία του Ελληνικού η Κυριακή Καμαρινού.
  • Στις 9.30 π.μ. τα δημοτικά σχολεία της Λαμπρινής ο Δ. Νομικός.
  • Στις 9.30 π.μ. στα Γυμνάσια και Λύκεια του Παγκρατίου ο Δημ. Κρομμύδας.
  • Στις 11 π.μ. τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ Ηλιούπολης κλιμάκιο της Νοτιοανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ.
  • Στις 11 π.μ. στο ΤΕΙ Αθήνας, στους σπουδαστές και καθηγητές, η Λιάνα Κανέλλη.
  • Στις 11.30 π.μ. στους εργαζόμενους στα «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» (εγκαταστάσεις Ελευσίνας) θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος.
  • Η ΚΟΒ Οικοδόμων Ιλίου θα πραγματοποιήσει περιοδεία το πρωί στο εργοτάξιο του προαστιακού στη Λ. Δημοκρατίας.
  • Στις 8 μ.μ. στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Μενιδίου θα περιοδεύσει ο Δήμος Κουμπούρης.
  • Στις 7 π.μ. στο κατάστημα του ΟΤΕ στην Ερμού ο Θόδωρος Κυριακίδης.
  • Στις 7 π.μ. στο κατάστημα του ΟΤΕ Σταυρούπολης ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.
  • Ο Γιάννης Πρωτούλης, στις 8 π.μ., στον ΟΑΕΔ στη Νεάπολη, στις 10 π.μ. θα ξεκινήσει περιοδεία στα Λύκεια της Καλαμαριάς από το 3ο ΕΛ.
  • Στις 9 π.μ., στην ΕΥΑΘ, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος και στις 7.30 μ.μ. στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ.
  • Στην Κυψέλη Καρδίτσας, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Κ. Θεοδωρίδης.
  • Στο Π. Κιέριο Καρδίτσας, στις 6.30 μ.μ., ο Β. Ξυδιάς.
ΚΝΕ
Συναυλία αλληλεγγύης στην Πάτρα

Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου διοργανώνουν την Κυριακή, 4 Νοέμβρη, στις 9 μ.μ. στο γήπεδο «Α. Τόφαλος» οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ - Αχαΐας της ΚΝΕ. Θα τραγουδήσει ο Μίλτος Πασχαλίδης και το εισιτήριο είναι 7 ευρώ.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της πρωτοπόρου δραστηριότητας των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που από την πρώτη στιγμή εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους και πρωτοστατούν ώστε οι πυρόπληκτοι να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Εκδηλώσεις για τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση

- Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, από τη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Ομιλήτρια θα είναι η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα προβληθεί σχετική ταινία και θα παρουσιαστεί έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.

- Το Σάββατο 3/11, στις 9 το βράδυ, στο κέντρο «Ιριδα», στα Μελισιάτικα, από τη ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ