Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αρχίζει το Σάββατο στο Μινσκ της Λευκορωσίας

Το ερχόμενο Σάββατο, 3 του Νοέμβρη, αρχίζουν στο Μινσκ της Λευκορωσίας οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων - που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ - και θα διαρκέσουν έως τις 5 του Νοέμβρη. Το θέμα που επιλέχτηκε γι' αυτή τη συνάντηση είναι: «90ή επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης: Η επικαιρότητα και διαχρονική αξία των ιδεών της. Οι κομμουνιστές στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό». Η απόφαση να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση στο Μινσκ λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, μετά από κοινή πρόταση συνδιοργάνωσης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού στις 6 και 7 του Νοέμβρη θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις στη Μόσχα για τα 90χρονα του Μεγάλου Οχτώβρη.

Στο επίκεντρο της Συνάντησης θα βρεθούν η κατάσταση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, καθώς και η κατάσταση που διαμορφώνεται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη μας, ενώ προβλέπεται και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Λένιν, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, όπως και στο Μνημείο της Αντιφασιστικής Νίκης.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους περίπου 80 Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία θα εκπροσωπηθούν από τους αρχηγούς των κομμάτων τους, όπως η Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία θα είναι επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος, ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, και ο Π. Σιμονιένκο, Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ