Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Κριτική Χριστόφια κατά Παπαδόπουλου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Εντονη κριτική, για έλλειψη «ηγετικής αποφασιστικότητας», άσκησε χτες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, σχετικά με την απόφασή του να παραπέμψει το «σχέδιο Ανάν» σε δημοψήφισμα. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «θα έπρεπε με αποφασιστικότητα, ασκώντας ορθή κρίση, να πει "όχι" ο ίδιος ο ηγέτης, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο και το λαό που τον εξέλεξε», κατηγορώντας το σημερινό Πρόεδρο για «κενά πολιτικής και αδράνεια» και μετά το 2004...

Σύμφωνα με τον Δ. Χριστόφια, «η άσκηση ορθής κρίσης και έκφραση αποφασιστικότητας θα ήταν η αποτροπή των δημοψηφισμάτων και η απόρριψη του σχεδίου από τον ηγέτη, καθώς και η συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προέκυπταν», ενώ δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί, θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα, μόνο αν υπάρξει συμφωνημένη λύση από τις ηγεσίες και των δύο πλευρών.

Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ήρθαν ως απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι αντίπαλοί του στην εκλογική αναμέτρηση δεν έχουν πολιτική κρίση. Ο Δ. Χριστόφιας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι προσβλητικό για μένα, αφού αμφισβητείται η πολιτική μου κρίση και διερωτώμαι γιατί αντιδρούν στη χτεσινή μου δήλωση», θέτοντας υπό αίρεση και την ορθότητα της αποδοχής εκτός από το δημοψήφισμα και της επιδιαιτησίας, από την πλευρά Παπαδόπουλου, επισημαίνοντας ότι το ΑΚΕΛ ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, όχι όμως και ο Πρόεδρος.

Αναφερόμενος δε στις κατηγορίες των αντιπάλων του, ότι το ΑΚΕΛ ευθυγραμμίζεται με το ΔΗΣΥ, ο ΓΓ του Κόμματος απάντησε ότι «εάν το ΑΚΕΛ δεν έλεγε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, τότε το ποσοστό απόρριψης του "σχεδίου Ανάν" δε θα έφθανε στο 76%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ