Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Διαρκής αγώνας για την κατάργησή τους

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι μαζικοί φορείς, οι επιστημονικές ενώσεις με κάθε ευκαιρία έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην ύπαρξη των χαφιεδοκαμερών και με τον αγώνα τους έχουν έμπρακτα αντιταχθεί στις παρακολουθήσεις και την καταστολή.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, τόσο με τις προσπάθειες για το ξήλωμα των καμερών-χαφιέδων από τους δρόμους, όσο και γενικότερα με την προστασία δικαιωμάτων κατακτημένων με πολλούς αγώνες. Στην πορεία αυτή, αξιοποιώντας και τα ένδικα μέσα, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας το ξήλωμα των καμερών. Με την προσφυγή αυτή στρέφεται κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που επέτρεψε την παράταση λειτουργίας των καμερών παρακολούθησης. Κάμερες οι οποίες εγκαταστάθηκαν ως τμήμα του διαβόητου συστήματος «C4i», για τη ρύθμιση δήθεν του κυκλοφοριακού.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», ο βασικός λόγος της παραπάνω προσφυγής, η εκδίκαση της οποίας διαρκώς αναβάλλεται τον τελευταίο χρόνο, είναι ότι η άδεια λειτουργίας των καμερών παρατάθηκε για έναν επιπλέον χρόνο, ενώ ήταν βέβαιο ότι η κυβέρνηση, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα χρησιμοποιούσε τις κάμερες για την αστυνόμευση της προσωπικής ζωής και των κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος.

«Πράγματι οι κάμερες συνεχίζουν να παρακολουθούν και να καταγράφουν ανελλιπώς (με εικόνα και ήχο) όλες τις κινητοποιήσεις. Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά απολύτως δικαιολογία για τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Τα περί κυκλοφοριακού είναι απλώς το πρόσχημα, ακόμα περισσότερο που η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν αρνούνται ότι χρησιμοποιούν τις κάμερες για να παρακολουθούν και να καταγράφουν τα πάντα. Εξάλλου, η ίδια η "Αρχή Προστασίας" πιστοποιεί στην παραπάνω απόφασή της την τέτοια λειτουργία ακόμη και εκείνων των καμερών, που, με προηγούμενη άδειά της, ζητούσε ρητά να αποκαθηλωθούν», υπογραμμίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Στις 22 Φλεβάρη 2007 αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, κατέθεσαν στη Βουλή υπόμνημα όπου διατυπώνονται τα αιτήματα του λαϊκού κινήματος για το σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέδωσαν και τη χαφιεδοκάμερα του διαβόητου συστήματος «C4i», η οποία προκλητικά κατέγραφε δύο μέρες πριν συγκέντρωση για τα ζητήματα της Παιδείας στην πλατεία Συντάγματος. Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλωτές κατέβασαν την κάμερα που μετέδιδε στη ΓΑΔΑ εικόνα από το συλλαλητήριο. Εξι διμοιρίες ΜΑΤ έστειλε - μάταια - η κυβέρνηση για να αποσπάσουν τη χαφιεδοκάμερα από τα χέρια των διαδηλωτών.

Τώρα, μετά την εγκύκλιο του Γ. Σανιδά, ο αγώνας για την αποκαθήλωση των χαφιεδοκαμερών θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ