Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χαφιεδοκάμερες

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΜΕΙΣ ΔΕ χρειαζόμασταν τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, για να ξέρουμε ότι η αστυνομία μαγνητοσκοπεί τις συγκεντρώσεις. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι οι κυβερνώντες χρειάζονται ...σανίδα και μάλιστα βρεγμένη.

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, η αντίθεση στην εφαρμοζόμενη πολιτική χαρακτηρίζεται «εγκληματική πράξη». Είτε πρόκειται για εργαζόμενους που διαδηλώνουν, είτε για μαθητές που διεκδικούν με τους τρόπους που αυτοί νομίζουν καλύτερους.

Γιατί, βέβαια, μόνον άσχετη δεν είναι η συγκεκριμένη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Αλλωστε, και στα υπό κατάληψη σχολεία οι εισαγγελείς έχουν ...πιάσει δουλιά.

Είναι ίσως άλλη μια καλή ευκαιρία, για να καταλάβουμε τι εννοούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όταν μιλάνε για «δικαιοσύνη». Εναν μηχανισμό, που επιβάλλει τις αντιλαϊκές επιλογές τους.

Αλλωστε, είχαμε χτες και την ...απίθανη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη, που είπε ότι πρέπει κανείς «να ζυγίσει τα προσωπικά δεδομένα και το κοινωνικό συμφέρον», λες και είναι ...αντιφατικές έννοιες.

Δε γίνεται, δηλαδή, σε μια χώρα ο πολίτης να έχει πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα και, ταυτοχρόνως, να υπηρετείται το κοινωνικό συμφέρον, κατά τη γνώμη του; Γιατί εμείς ξέρουμε ότι το ένα είναι προϋπόθεση του άλλου!

Προφανώς, όμως, δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί, όταν μιλάμε για χώρες όπου ως «κοινωνικό συμφέρον» λογίζεται το συμφέρον των επιχειρηματιών που θέλουν να θησαυρίσουν από την ιδιωτική Παιδεία ή την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τέτοιες είναι οι χώρες της ...«πολιτισμένης» και «δημοκρατικής» Ευρωπαϊκής Ενωσης, βλέπετε.

Πάντως, ακόμα κι αν τελικά μεταβάλουν - με τους «καμεροχαφιέδες» - τη χώρα σε ...τηλεοπτικό στούντιο, να ξέρουν ότι οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Αντίθετα, θα δυναμώνουν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ