ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Το κομμουνιστικό μέλλον είναι ζωντανό

Μεγάλη εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι εδώ - είμαστε όλοι εδώ. Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η γενιά του 114, η γενιά του Πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης. Οι νεότεροι σύντροφοι, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες. Αυτή η παρουσία, αυτό το συναπάντημα των γενεών είναι απόδειξη ότι το κομμουνιστικό μέλλον είναι ζωντανό. Αυτό ακριβώς είναι που τρομάζει την αντίδραση. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μεγαλώσουμε τον τρόμο τους».

Μ' αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη μεγάλη εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ, τίμησαν με την παρουσία τους ο Α. Μάνθος, Πρύτανης του ΑΠΘ, Σ. Πανάς, αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Π. Καρακολτσίδης, αντιπρόεδρος του ΤΕΙ - Θ. Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους, διακρίναμε επίσης τους πανεπιστημιακούς δασκάλους του ΑΠΘ, Ν. Μουσιόπουλο, Κ. Τσουκαλά, Σ. Δεληβογιατζή, Α. Δάγκα, Γ. Τσιλιγκιρίδη, Γ. Τσακλίδη, και τους καθηγητές του ΤΕΙ - Θ Ρ. Τιληκίδου και Σ. Κορομπίλη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο που καταγράφει σημαντικές στιγμές της πορείας από την επαναστατική θεωρία στην επαναστατική πράξη. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η Ανθή Τατσιούλη και το συγκρότημα της ΚΝΕ ερμήνευσαν τα τραγούδια «Σμέλα Νταβάρισι», «Πανταλίνα», «Βόλγκα - Βόλγκα», «Ναρόγκιε», «Οι Γερανοί», «Νύχτες της Μόσχας», «Κατιούσα», «Πολιούσκα», «Βαρσοβιάνα». Οι ηθοποιοί Κώστας Χαλκιάς, Αννα Σιταρίδου και Θανάσης Παπαδημητρίου απήγγειλαν Μπρεχτ (το «Εγκώμιο στον Κομμουνισμό»), Μαγιακόφσκι («ΛΕΝΙΝ» και «Για το Κόμμα»), Χικμέτ («Ο μεγάλος Οχτώβρης») και Ρίτσο («Οι γειτονιές του κόσμου»).

Motion Team

Στο φουαγιέ του κτιρίου λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας και αφίσας από τις μεγάλες στιγμές της Σοσιαλιστικής Οικοδόμησης, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των νέων.

Επαναστατική θεωρία και πράξη

«Το Κόμμα μας μελετά και διδάσκεται από την ιστορία του κινήματος. Μελετά με ταξική προσήλωση και επαναστατική τόλμη, την ιστορία του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος και τη δική του ιστορία», σημείωσε ο Θ. Κωνσταντινίδης. Αναφέρθηκε στην 9η Διεθνή Συνάντηση στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου εκπρόσωποι από 72 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 55 χώρες του κόσμου διακήρυξαν ότι: «Η Οχτωβριανή Επανάσταση που πραγματοποιήθηκε από τους εργαζόμενους της Ρωσίας, κάτω από την καθοδήγηση των μπολσεβίκων με επικεφαλής τον Β.Ι. Λένιν αποτέλεσε το μεγαλύτερο γεγονός στον 20ό αιώνα. Εγκαινίασε μια νέα ιστορική εποχή: την εποχή του περάσματος στο Σοσιαλισμό». Και σημείωσε: «Για τους Ελληνες κομμουνιστές, για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αυτή η διαπίστωση για το χαρακτήρα της εποχής μας αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης που μαζί με τις ιδέες του μεγάλου Οχτώβρη παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες».

Ειδική αναφορά έκανε ο Θ. Κωνσταντινίδης στη συμβολή της Εργατικής Τάξης της Θεσσαλονίκης στην πορεία για την ίδρυση του ΚΚΕ, που όπως και πολλά άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα ήταν γέννημα του Μεγάλου Οχτώβρη. «Από τον Ιούλη (23/7) ακόμη του 1909 χιλιάδες εργάτες μετά από πρόσκληση του Εργατικού Συνδέσμου αλλά και του Σοσιαλιστικού Κέντρου διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την επόμενη της διαδήλωσης, ο Εργατικός Σύνδεσμος και το Σοσιαλιστικό Κέντρο αποφάσισαν την ένωσή τους, δημιουργώντας το θεσσαλονικιώτικο τμήμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Motion Team

Ετσι ιδρύθηκε η γνωστή σε όλους μας "ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ", η οποία κατέλαβε ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Ελληνικού Σοσιαλιστικού και Εργατικού κινήματος και αποτέλεσε αργότερα τη μαζικότερη οργάνωση που πήρε μέρος στην ίδρυση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας, του ΣΕΚΕ, του κατοπινού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας», είπε.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα του Σοσιαλισμού, σημείωσε ότι «προκύπτει ως άμεση ανάγκη για την Εργατική Τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αναδύεται από τις ίδιες τις αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος, από την ίδια την κοινωνική εξέλιξη.

Ο καπιταλισμός στην ιμπεριαλιστική του φάση, παρά τα τεράστια πλούτη που συγκεντρώνει στα χέρια της πλουτοκρατίας, δεν μπορεί να λύσει ούτε ένα από τα προβλήματα που απασχολούν τους λαούς. Αντίθετα, τα πολλαπλασιάζει και τα οξύνει.

Μόνο ο Σοσιαλισμός μπορεί να εξαλείψει τους πολέμους, την ανεργία, την πείνα, τη δυστυχία, την αβεβαιότητα για το αύριο, την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Μόνο ο Σοσιαλισμός που στηρίζεται στη θεωρία του Επιστημονικού Κομμουνισμού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κοινωνική ανάπτυξη που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Μόνο ο Σοσιαλισμός θέτει τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης στην υπηρεσία της ανθρωπότητας», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη προσφορά της ΕΣΣΔ, παιδί του Οχτώβρη, την αποφασιστική, καταλυτική συμβολή στη συντριβή του ναζισμού - φασισμού. «Σ' αυτό τον πόλεμο - είπε - αναμετρήθηκαν στην ουσία τα δύο κοινωνικο - οικονομικά συστήματα και αποδείχτηκε η υπεροχή της σχεδιασμένης οικονομίας στηριγμένη στα πεντάχρονα πλάνα της ΣΕ απέναντι στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία.

Οσα ψέματα και να πούνε οι σύγχρονοι ιστορικοί της γνωστής αναθεωρητικής σχολής της "μικροϊστορίας" και της δικής μας των Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η πραγματικότητα είναι μία: Η Σοβιετική Ενωση του Στάλιν νίκησε τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ. Οχι η φιλελεύθερη Γαλλία, ούτε η αυτοκρατορική Μεγάλη Βρετανία.

Η ιστορική αλήθεια είναι μία και αυτή διδάσκει ότι οι σιδηρόφρακτες μεραρχίες του ναζιστικού στρατού γονάτισαν στο Στάλινγκραντ και τσακίστηκαν στην τιτανομαχία του Κουρσκ. Στις 9 του Μάη του 1945 στο κατεστραμμένο Ράιχσταγκ κυμάτιζε η Κόκκινη Σημαία», σημείωσε ο ομιλητής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
«Ας γίνουμε ο μόνιμος εφιάλτης τους»

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Βορειοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Στην κατάμεστη αίθουσα «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου, με έντονη την παρουσία της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα η εκδήλωση της Βορειοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση. Στην εκδήλωση διαβάστηκαν ποιήματα εμπνευσμένα από την Επανάσταση που «συγκλόνισε τον κόσμο», προβλήθηκε βίντεο και ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Μανώλης Χαλκιαδάκης, γραμματέας της Αχτίδας και μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στα μηνύματα της Οχτωβριανής Επανάστασης, στα επιτεύγματα του σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα και στη «λάσπη» που έχει δεχτεί από την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, «φώτισε» ορισμένες πλευρές της νίκης της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες.

Οι λαϊκές μάζες δεν αρνήθηκαν το σοσιαλισμό

Μεταξύ άλλων στάθηκε στο εξής ζήτημα: «Πολλές φορές διατυπώνεται το ερώτημα γιατί δεν αντέδρασε η εργατική τάξη σε αυτές τις ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Από ορισμένους τοποθετείται αποκλειστικά ως πρόβλημα επιπέδου της σοσιαλιστικής συνείδησης, εξαιτίας έλλειψης ιδεολογικής δουλιάς του κόμματος και του κράτους. Πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για απλουστευτική αντίληψη.

Η συνείδηση δε διαμορφώνεται μόνο με την ιδεολογική δουλιά, τη διαφώτιση, όσο κι αν αυτά είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Για τις λαϊκές μάζες όμως, μέσα στα ιστορικά γεγονότα, πρωταρχικό ρόλο παίζει το κοινωνικό είναι.

Οι ηγεσίες των ΚΚ υιοθέτησαν επιλογές που διαβρώνανε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ιδιοκτησίας και ενδυνάμωναν το στενό ατομικό και κατά μικροομάδα συμφέρον. Οδηγούσε και σε παράνομο πλουτισμό, ενώ το λεγόμενο "σκιώδες κεφάλαιο" επιδίωκε τη νόμιμη λειτουργία του ως κεφάλαιο στην παραγωγή. Ενισχύονταν η οπορτουνιστική διάβρωση και ο σοσιαλδημοκρατικός εκφυλισμός.

Δημιουργήθηκαν στην εργατική τάξη αισθήματα αποξένωσης από την κοινωνική ιδιοκτησία, διαβρωνόταν παράλληλα και η συνείδηση. Η πράξη απομακρυνόταν όλο και περισσότερο από τις διακηρύξεις, ο εργατικός έλεγχος έπαιρνε τυπικό χαρακτήρα και με αυτόν τον τρόπο διευκολυνόταν ο δρόμος προς την παθητικότητα, την αδιαφορία, τον ατομικισμό.

Η εργατική τάξη βέβαια και γενικότερα οι λαϊκές μάζες δεν αρνούνταν το σοσιαλισμό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι τα συνθήματα που χρησιμοποίησε η αντεπανάσταση ήταν "επανάσταση μέσα στην επανάσταση", "περισσότερος σοσιαλισμός", γιατί ένα μεγάλο μέρος του λαού που έβλεπε τα προβλήματα προσδοκούσε αλλαγές μέσα στο σοσιαλισμό και όχι ανατροπή του σοσιαλισμού.

Οι όποιες συνεπείς κομμουνιστικές δυνάμεις υπήρχαν δεν κατόρθωσαν να συγκροτήσουν έγκαιρα εμφανή πόλο υπεράσπισης του σοσιαλισμού, έγκαιρα να διαφοροποιηθούν και να συγκρουστούν αποτελεσματικά με τις δυνάμεις της αντεπανάστασης. Δε διαμορφώθηκε έγκαιρα μια επαναστατική κομμουνιστική πρωτοπορία, ικανή να καθοδηγήσει ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά την εργατική τάξη ενάντια στην αναπτυσσόμενη αντεπανάσταση».

Διδασκόμαστε από τις αδυναμίες και τα λάθη του παρελθόντος

«Το Κόμμα μας διδάσκεται από τις αδυναμίες και τα λάθη του κατά το παρελθόν, όπως είναι η έλλειψη θεωρητικής και πολιτικής ετοιμότητας να κρίνει έγκαιρα την εξέλιξη της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Θεωρούμε ότι αποτελεί ευθύνη και δικαίωμα του κάθε ΚΚ να μελετά τα θεωρητικά θέματα του σοσιαλισμού, να εκτιμά την πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, να αντλεί διδάγματα για το μέτωπο με τον οπορτουνισμό σε διεθνές επίπεδο, να προετοιμάζει τις κομματικές και γενικότερα τις ταξικές δυνάμεις για την εξήγηση της ταξικής πάλης διεθνώς, την επιστημονική και ταξική εξήγηση των πισωγυρισμάτων στην κοινωνική κίνηση και εξέλιξη.

Με αυτό το διεθνιστικό και κομμουνιστικό πνεύμα προσπαθούμε να παρακολουθούμε και τις σημερινές εξελίξεις σε χώρες όπως την Κίνα, το Βιετνάμ, την Κορέα, την Κούβα, άλλες χώρες.

Η επιστημονική εξήγηση και υπεράσπιση της προσφοράς του σοσιαλισμού στον 20ό αιώνα αποτελεί στοιχείο ενίσχυσης της επαναστατικής στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος.

Η μελέτη των αντιθέσεων και αντιφάσεων, των υποκειμενικών λαθών της όλης ιστορικής κίνησης είναι διαδικασία ανάπτυξης της θεωρίας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, από την οποία θα προκύψει ιδεολογική και πολιτική αναζωογόνηση και υπεροχή του κομμουνιστικού κινήματος για νέα έφοδο και οριστική νίκη.

Από τα κορυφαία καθήκοντά μας σήμερα είναι να αποκατασταθεί στα μάτια των εργαζομένων η αλήθεια για το σοσιαλισμό του 20ού αιώνα χωρίς εξιδανικεύσεις, αντικειμενικά και απαλλαγμένη από τις συκοφαντίες της αστικής τάξης, που βασίζονται και στις καταστροφές που έφερε η αντεπανάσταση».

«Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παντοδύναμος»

«Το έχουμε πει πολλές φορές, θα το πούμε και σήμερα. Ο ιμπεριαλισμός μπορεί να είναι ακόμα σήμερα ισχυρός, δεν είναι όμως παντοδύναμος. Οι λαοί είναι δυνατοί, γίνονται τα κινήματά τους παντοδύναμα, όταν αγωνίζονται με σωστή στρατηγική κατά του ιμπεριαλισμού. Ετσι κι αλλιώς στο τέλος αυτής της πορείας, ξανά προβάλει ο σοσιαλισμός επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ.

Στην πάλη μας για την υλοποίηση των αποφάσεων του Κόμματος, για την οικοδόμηση του μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό, ατενίζουμε με αισιοδοξία τον 21ο αιώνα. Ο 20ός άρχισε με τη μεγαλύτερη έφοδο των προλεταρίων όλων των εποχών και τέλειωσε με την προσωρινή ήττα τους. Ο 21ος αιώνας θα φέρει νέες εφόδους και επαναστατικές νίκες, την οριστική και αμετάκλητη αυτή τη φορά ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Το φάντασμα του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού, του Μαρξ, του Ενγκελς, του Λένιν, του Στάλιν, και τόσων άλλων, στοιχειώνει και σήμερα τα ματωμένα όνειρα των αστών, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ας γίνουμε πιο αποφασιστικά ο μόνιμος εφιάλτης τους», κατέληξε.

ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ
Ο δρόμος ανάπτυξης ή θα υπηρετεί το λαό ή το κεφάλαιο

Σε εκδήλωση για τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης στο Αιγάλεω μίλησε ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού δεν την αντιλαμβάνεται μόνο το ΚΚΕ, που ο Οκτώβρης καθοδηγεί την πάλη του», υπογράμμισε, προχτές στο Αιγάλεω, ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Την αντιλαμβάνονται και οι ταξικοί αντίπαλοι της εργατικής τάξης, οι καταπιεστές των μικρομεσαίων στρωμάτων. Και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην την αντιληφθούν και οι εργαζόμενοι».

Στο κλειστό γήπεδο της πόλης, στην εκδήλωση των ΚΟ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας, εκτός απ' την κεντρική ομιλία του Μ. Μαΐλη, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν φωτογραφικό υλικό απ' την ιστορία του Κόμματος, αλλά και την προβολή βίντεο για την Οχτωβριανή Επανάσταση. Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση βιβλίου, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν ποιήματα του Γ. Ρίτσου. Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρία Κατσαλή, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Προαστίων του ΚΚΕ.

Ο Μ. Μαΐλης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η χυδαιότητα, η διαστρέβλωση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, η αποσιώπηση, η αξιοποίηση κάθε είδους οπορτουνισμού, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, πατώντας πάνω στην αντεπαναστατική ανατροπή. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και τα σχέδια αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος, για να εμποδιστεί με νέα και παλιά αναχώματα το ριζοσπαστικό σκίρτημα εγκλωβισμένων στο δικομματισμό λαϊκών δυνάμεων».

Σημείωσε πως «η στρατηγική του ΚΚΕ, όπως την επεξεργάστηκαν το 15ο, 16ο και 17ο Συνέδριο, ενσωματώνει την εμπειρία της διαδρομής του Κόμματός μας, διδάγματα που απορρέουν από τα θετικά και τα αρνητικά της, καθώς και διδάγματα από την πορεία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Επιβεβαιώθηκε ότι ο δρόμος ανάπτυξης ή θα υπηρετεί το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, ή το λαό. Το θέμα βρίσκεται στο ποιος εξουσιάζει, ποιος κυριαρχεί, για ποιον και για ποιο σκοπό. Δεν υπάρχει ενδιάμεση εξουσία ανάμεσα στην αστική και στη σοσιαλιστική. Η ζωή απέρριψε και τους λεγόμενους τρίτους δρόμους».

Ακόμη ο ομιλητής επισήμανε ότι «η πολιτική του ΚΚΕ για την προώθηση της κοινωνικοπολιτικής λαϊκής συμμαχίας συγκρούεται απευθείας και εφ' όλης της ύλης με το δικομματισμό και το διπολισμό, με τα περί "ενότητας της αριστεράς". Οι λαϊκές ανάγκες και τα λαϊκά δικαιώματα απαιτούν γερή αντιιμπεριαλιστική συμμαχία και όχι ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα, όχι φύλλα συκής στην πολιτική της πλουτοκρατίας, ή μέτρα ασπιρίνες που θα αμβλύνουν κάπως ορισμένες γωνίες των πιο οξυμένων λαϊκών προβλημάτων. Η επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του είναι ολομέτωπη και θα γίνει πιο σφοδρή, άρα και η αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι γενικευμένη. Αυτή η γραμμή πάλης μπορεί να φέρνει και άμεσα αποτελέσματα».

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Μ' ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων αφιερωμένες στα 90χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, οι ΚΟ του ΚΚΕ τιμούν αυτή την επέτειο. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα Τρίτη

-- Από τη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από την Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ. στο «αμφιθέατρο 1» της Νομικής Σχολής Αθήνας. Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από την ΚΟ Δικηγόρων της ΚΟΑ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους & Πανεπιστημίου 2), στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αντ. Αντανασιώτης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Από τη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και την Οργάνωση Καρδίτσας της ΚΝΕ, με θέμα «Σοσιαλισμός και Παιδεία» και με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΤΕΔΚ.

Αύριο Τετάρτη

-- Στο Κιλκίς, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 13/12

-- Από την Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους & Πανεπιστημίου 2) στις 5 μ.μ.

Ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις προς τιμήν των 90χρονων της Οχτωβριανής Επανάστασης που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε Ελληνικό, Περιστέρι και Καλλιθέα θα δημοσιευτούν στο αυριανό φύλλο του «Ρ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ