ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Φουντώνει η μάχη για τις 22 Γενάρη

Μέσα από πλατιές συσκέψεις καθορίζεται ο χρόνος και ο τόπος των περιφερειακών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα. Με πολύμορφες παρεμβάσεις η κλιμάκωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Δεκέμβρη
Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Δεκέμβρη
Με κεντρικές και κλαδικές περιοδείες, εξορμήσεις, εκδηλώσεις και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις στους τόπους δουλιάς και τις συνοικίες, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη μάχη για τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας (6 μ.μ., Ομόνοια) θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Πειραιά, με προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Μοναστηράκι. Στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ., στο Λιμάνι, θα συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι από τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, το Κιλκίς και την Πέλλα.

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Πρωτοπόρα στη δράση για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων είναι η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η οποία, σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη αποτελούν «προζύμι» για την ανάπτυξη των αγώνων που έρχονται.

«Είναι σοβαρό στοιχείο - σημειώνεται - το γεγονός ότι εκατοντάδες χώροι δουλιάς, όπου η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία βασιλεύουν, απέργησαν. Περισσότεροι οικοδόμοι, εργάτες, εργάτριες μπήκαν στη μάχη της προετοιμασίας για την επιτυχία της απεργίας. Εκφράστηκε η ιδιαίτερη δυναμική της κοινής δράσης με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές, τους σπουδαστές. Μαζικά εργάτες, εργάτριες με τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό».

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία τονίζει στο κάλεσμά της: «Επιβάλλεται σήμερα, στην ενορχηστρωμένη επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν, να απαντήσουμε με την ταξική μας ενότητα. Να απορρίψουμε τα σχέδια διάσπασης των ασφαλισμένων σε νέους και παλιούς. Να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού και εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Να ματαιώσουμε τα αντιασφαλιστικά μέτρα, να απαιτήσουμε την κατάργηση των νόμων Σιούφα και Ρέππα, να διεκδικήσουμε ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τον πλούτο που παράγουμε».

Καθημερινές εξορμήσεις

Για σήμερα και τις επόμενες μέρες, προγραμματίζονται στην Αθήνα οι παρακάτω, ανάμεσα σε άλλες, περιοδείες: Τετάρτη 9/1: Μετρό Αιγάλεω, Γήπεδο Παναθηναϊκού, αμαξοστάσιο Μετρό (Ελαιώνας), Πράκτικερ (Ταύρος), Αττικα, Κλαλανίδης, ΦΑΡΜΑΣΤΟΚ, ΣΥΦΑΡΜ. Πέμπτη 10/1: Εργοτάξια Χαμοστέρνας - Κηφισού και Πειραιώς, ΝΟΥΝΟΥ, ΜΕΒΓΑΛ, Πράκτικερ (Αιγάλεω), ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΣΥΝΦΑ, ΛΑΒΙΦΑΡΜ, ΒΙΑΝ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, εργοστάσιο Κλέβα, φαρμακεία κέντρου Αθήνας. Παρασκευή 11/1: Εργοτάξια ΙΚΕΑ και J&P (Λεωφόρος Καβάλας), ΦΑΓΕ, Κόκα Κόλα, Πράκτικερ (Ελληνικό), φαρμακαποθήκες Μαρινόπουλου, ΙΛΙΑΦΑΡΜ, Παπανικολόπουλος, Μονοκρούσος, Σαράντης, ΜΕΝΤΙΣΥΛ, Κατέχης, ΦΑΡΜΑΛΟΥΞ, Παρίσης, Ξιδιάς, Γκίκα, Κάτσαρης, ΦΑΡΜΑΚΟΝ. Δευτέρα 14/1: Εργοτάξιο Βωβού (Συγγρού), Πέπσικο, Νότος, Φωκάς (Σταδίου). Τρίτη 15/1: Προαστιακός (Ταύρος), Μετρό (Περιστέρι), Αμστελ, Κατσέλης, καταστήματα Μεταμόρφωσης - Καλλιθέας. Τετάρτη 16/1: Προαστιακός (Λ. Δημοκρατίας - Αγ. Ανάργυροι), TASTY, Ολυμπος, ΙΚΕΑ (αεροδρόμιο). Πέμπτη 17/1: Πιάτσα οικοδόμων (πλ. Εθνικής Αντίστασης), Παυλίδης, καταστήματα Ερμού - Αιόλου - Ευαγγελιστρίας. Παρασκευή 18/1: Εργοτάξια Β. Προαστίων, Βενέτης, ΕΒΓΑ, Χόντος (Ομόνοια - Κολωνάκι). Σάββατο 19/1: Καρφούρ (Αμπελόκηποι). Δευτέρα 21/1: Φολί - Φολί, Ντανόν.

Κεντρικές εκδηλώσεις

Στο δρόμο για τις 22 Γενάρη, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει τις παρακάτω κεντρικές εκδηλώσεις - συζητήσεις:

  • Η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ και τα Παραρτήματα των ταξικών Συνδικάτων στην Καλλιθέα, διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Εργατικά ατυχήματα, Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα: Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», την Τρίτη 15 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Καλλιθέας. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.
  • Επίσης, την Τρίτη 15 Γενάρη, οι Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα Ιλίου καλούν σε συζήτηση, με θέμα «Η οργάνωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια και η διεκδίκηση των σύγχρονων αιτημάτων της εργατικής τάξης για το εισόδημα», στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου.
  • Το ΠΑΜΕ καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και η οργάνωση της πάλης για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα υπηρετεί τις εργατικές λαϊκές ανάγκες», την Τετάρτη 16 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Μπραχαμίου.
Σε όλη τη χώρα

Με αποφάσεις των τοπικών Γραμματειών, καθορίστηκαν ακόμα τα παρακάτω συλλαλητήρια για τις 22 Γενάρη:

  • Στην Κοζάνη (6 μ.μ., κεντρική πλατεία), όπου θα συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι από τα Γρεβενά, την Καστοριά και τη Φλώρινα.
  • Στην Καβάλα, (6 μ.μ. κεντρική πλατεία), όπου θα συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι από τη Δράμα, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Εβρο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επιτυχία των συλλαλητηρίων, διοργανώνονται συσκέψεις στις παρακάτω πόλεις:

  • Πτολεμαΐδα, σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Κοζάνη, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Καβάλα, μεθαύριο Παρασκευή, στις 6μ.μ., στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Επίσης, στα Γιάννενα, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου από τις ταξικές δυνάμεις εν όψει του περιφερειακού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 π.μ. στο Δημαρχείο. Ηδη, απόφαση συμμετοχής έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο Αρτας και Λευκάδας, ενώ αύριο πραγματοποιείται πλατιά σύσκεψη στην Πρέβεζα, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Αντίστοιχη σύσκεψη για το νομό Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ χτες το βράδυ στο Αγρίνιο, εν όψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει στην πόλη στην πλατεία Δημοκρατίας στις 7 μ.μ. Σήμερα συνεδριάζει και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα.

ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Χέρι χέρι και στο Ασφαλιστικό

Με τη ΓΣΕΕ συναντιέται αύριο η υπουργός Απασχόλησης, δίνοντας συνέχεια στον αντιδραστικό «διάλογο»

Χέρι χέρι με την κυβέρνηση της ΝΔ στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση προχωρά το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε και στον πρώτο γύρο του «διαλόγου» για την Κοινωνική Ασφάλιση, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στη Βουλή. Δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση για να ξετυλίξει άλλον ένα κύκλο «διαλόγου» με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, συναντήθηκε χτες με την υπουργό Απασχόλησης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά, και ζήτησε να δοθούν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης «ώστε να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα...».

Σε αυτό το «θετικό κλίμα» συναίνεσης που επιζητεί η κυβέρνηση για να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων αναφέρθηκε και η υπουργός Απασχόλησης, δηλώνοντας ότι «πρέπει από κοινού να διαμορφώσουμε τη λύση» του Ασφαλιστικού. Χαρακτήρισε μάλιστα «ευπρόσδεκτη κάθε γόνιμη άποψη και πρόταση των πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών εταίρων». Εννοείται, βέβαια, ότι γόνιμη άποψη για την κυβέρνηση μπορεί να είναι μόνο οι προτάσεις που δεν αμφισβητούν τον πυρήνα της αντιασφαλιστικής πολιτικής της, που υποτάσσονται στις στρατηγικές της επιδιώξεις. Σύμφωνα με την υπουργό, η οποία θα συναντηθεί αύριο με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, ήδη «μπαίνουμε στην τελική ευθεία», που σημαίνει ότι η κυβέρνηση επείγεται να προχωρήσει στα αντιασφαλιστικά της μέτρα.

Χαρακτηριστική, εξάλλου, του εφησυχασμού που επιχειρούν να επιβάλουν στο συνδικαλιστικό κίνημα οι πλειοψηφίες είναι και η χτεσινή συζήτηση στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για το πρόγραμμα δράσης της. Με ευθύνη της πλειοψηφίας δε θα κατέβει καμιά πρόταση προς το παρόν στις Γενικές Συνελεύσεις των δασκάλων, παρά τη σφοδρή επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που συνεχίζεται. Την ανάγκη να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο συνολικής αντεπίθεσης, με θέσεις που να χτυπούν στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής, επισήμανε στο ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, τονίζοντας ότι τέτοιο είναι το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Βαδίζουμε στα χνάρια της τελευταίας απεργίας

Στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Αττικής μίλησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους
«Ν' ακολουθήσουμε το παράδειγμα της τελευταίας απεργίας. Είχε αποτέλεσμα; Είχε. Ακόμα κι ένα μήνα μετά, ψάχνουν τον τρόπο, πώς θα παρουσιάσουν πάλι την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων... Πρέπει ο αγώνας να συνεχιστεί, να κλιμακωθεί».

Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας χτες το πρωί στους εργαζόμενους (στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά) της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Αττικής, στο Ρουφ.

«Λένε πως το περιβάλλον για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι "ανελαστικό". Τι πάει να πει αυτό; Να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, να χειροτερέψουν οι εργασιακές σχέσεις, να συνεχιστεί η κατάσταση με τις συνεχείς απολύσεις... Για τους συμβασιούχους, που θεωρούν την κατάστασή τους προσωρινή, θέλουν να την κάνουν μόνιμη. Και να υπάρχουν εταιρείες που θα "επινοικιάζουν" τους εργαζόμενους, λες και είναι εμπόρευμα», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Από τους περίπου 150 σήμερα εργαζόμενους στην υπηρεσία, μόλις οι 22 είναι μόνιμοι. Οι υπόλοιποι απασχολούνται με συμβάσεις έργου και αμείβονται με 550 ευρώ το μήνα! Μάλιστα, αρκετοί βρίσκονται στον «αέρα» απ' το τέλος του 2007, αφού έληξαν οι συμβάσεις τους και κρέμονται τώρα από υποσχέσεις για την ανανέωσή τους. Πέρα από την ομηρία που συνεπάγεται το καθεστώς των συμβασιούχων, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την υποβάθμιση της υπηρεσίας. Οταν μάλιστα συνδέεται με διαδικασίες που επιδρούν καθοριστικά στη ζωή χιλιάδων κυνηγημένων οικογενειών (έκδοση αδειών εργασίας, παραμονής κτλ.). Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αρχείο της υπηρεσίας βρίσκονται σήμερα περίπου 300.000 φάκελοι, ενώ - παρά το αντικείμενό της - η υπηρεσία δε διαθέτει διερμηνείς, δε διαθέτει νομικό τμήμα!

«Προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Λένε "είσαι νέος, δεν έχεις σχέση με τον παλιό, είσαι μόνιμος, δεν έχεις σχέση με το συμβασιούχο... Πρέπει οι εργαζόμενοι να οργανωθούν», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Δεν υπάρχουν εργολάβοι που θα μας λύσουν τα προβλήματα, σωτήρες. Μόνο συλλογικά θα λυθούν τα προβλήματα», τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 22 του μήνα, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Οι πειρατές του Ασφαλιστικού!

«Οι φοιτητές μαζί με το λαό έχουν να δώσουν κοινές μάχες για το Ασφαλιστικό»! Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίησή τους ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση που προωθούν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με μια ευρηματική αφίσα για τους «Πειρατές του Ασφαλιστικού» και με τις προκηρύξεις της που κυκλοφορούν χέρι με χέρι, η ΠΚΣ προβάλλει την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με πρώτο σταθμό τη μαζική συμμετοχή των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στις 22/1 στα συλλαλητήρια που έχουν προκηρύξει εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και δηλώνει: «Δε θα γίνουμε εμείς η γενιά της ανασφάλιστης εργασίας»!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσουν οι μεσαιωνικές συμβάσεις στο ΙΚΑ

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας

Την επιτακτική ανάγκη για την πρόσληψη γιατρών αποκλειστικής απασχόλησης στο ΙΚΑ, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να καλυφθούν οι σημερινές ανάγκες των ασφαλισμένων, υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

«Με την πολιτική της στην κοινωνική ασφάλιση η κυβέρνηση προχωρά στην εμπορευματοποίησης της Υγείας σε βάρος των ασφαλισμένων και με την πλήρη απαξίωση του ΙΚΑ, τους αναγκάζει καθημερινά να πληρώνουν από την τσέπη τους στα ιδιωτικά κέντρα. Η ίδια πολιτική ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών που εργάζονται στο ΙΚΑ με διαφορετικές συμβάσεις, αορίστου χρόνου, συμβάσεις έργου, ή άλλοι με προγράμματα Stage. Οι γιατροί αυτοί εργάζονται με πλήρες ωράριο, οι συμβάσεις που υπογράφουν είναι μεσαιωνικές και ταυτόχρονα παραμένουν ανασφάλιστοι από το ΙΚΑ», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Παράλληλα, τονίζει ότι αυτές τις μέρες λήγουν οι συμβάσεις 620 γιατρών του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα και από τις 10 Ιανουαρίου μένουν άνεργοι, μετά από δύο χρόνια υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασφαλισμένους με δεδομένο ότι υπάρχουν και άλλες ελλείψεις γιατρών στο ΙΚΑ. «Οι γιατροί των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, είναι απαραίτητοι για το ΙΚΑ και έχουν, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Με βάση τα παραπάνω, στην ουσία τα προβλήματα λειτουργίας του ΙΚΑ θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο, αφού κάποιοι γιατροί συνταξιοδοτούνται», υπογραμμίζει ο Τ. Τσιόγκας. Και ρωτά την υπουργό Απασχόλησης, αν θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Σύσκεψη του Συντονιστικού

Ευρεία σύσκεψη οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, συνδικαλιστών και εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής την Πέμπτη 17 Γενάρη και ώρα 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27), καλώντας τους εργαζόμενους, τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων, τις Επιτροπές Αγώνα και τους συμβασιούχους να πάρουν μαζικά μέρος. Βασικά ζητήματα, που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη είναι το Ασφαλιστικό, το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων, οι απολύσεις συμβασιούχων και ο νέος «Καποδίστριας».

ΛΑΡΙΣΑ
Συνεχίζεται η καμπάνια της ΚΝΕ

Περιοδείες κλιμακίων της Οργάνωσης Λάρισας της ΚΝΕ σε χώρους που εργάζεται και σπουδάζει η νεολαία, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας για την ανασφάλιστη εργασία, που κήρυξε το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ και ενόψει του πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που διοργανώνει, στις 23 Γενάρη, στη Λάρισα, το ΠΑΜΕ.

Σήμερα Τετάρτη, κλιμάκιο μ' επικεφαλής τον Θ. Λιάπη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα περιοδεύσει στα ΙΕΚ - ΟΑΕΔ και στις 21:30 κλιμάκιο μ' επικεφαλής τον Β. Λαζαρίδη, μέλος του ΝΣ, στην επιχείρηση «ΑΡΜΟΣ». Αύριο Πέμπτη, στις 11 π.μ., στα εμποροκαταστήματα στον πεζόδρομο της Κούμα, θα περιοδεύσει κλιμάκιο μ' επικεφαλής τον Θ. Λιάπη. Μεθαύριο Παρασκευή, στις 9:30 π.μ., κλιμάκιο μ' επικεφαλής τον Αχ. Σίμο, μέλος του ΝΣ, θα περιοδεύσει στο πρωινό 7ο ΤΕΕ και στις 14:30, κλιμάκιο μ' επικεφαλής τον Θ. Αναπλιώτη, Γραμματέα του ΝΣ, στο 5ο ΤΕΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ