Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Χέρι χέρι και στο Ασφαλιστικό

Με τη ΓΣΕΕ συναντιέται αύριο η υπουργός Απασχόλησης, δίνοντας συνέχεια στον αντιδραστικό «διάλογο»

Χέρι χέρι με την κυβέρνηση της ΝΔ στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση προχωρά το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε και στον πρώτο γύρο του «διαλόγου» για την Κοινωνική Ασφάλιση, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στη Βουλή. Δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση για να ξετυλίξει άλλον ένα κύκλο «διαλόγου» με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, συναντήθηκε χτες με την υπουργό Απασχόλησης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά, και ζήτησε να δοθούν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης «ώστε να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα...».

Σε αυτό το «θετικό κλίμα» συναίνεσης που επιζητεί η κυβέρνηση για να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων αναφέρθηκε και η υπουργός Απασχόλησης, δηλώνοντας ότι «πρέπει από κοινού να διαμορφώσουμε τη λύση» του Ασφαλιστικού. Χαρακτήρισε μάλιστα «ευπρόσδεκτη κάθε γόνιμη άποψη και πρόταση των πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών εταίρων». Εννοείται, βέβαια, ότι γόνιμη άποψη για την κυβέρνηση μπορεί να είναι μόνο οι προτάσεις που δεν αμφισβητούν τον πυρήνα της αντιασφαλιστικής πολιτικής της, που υποτάσσονται στις στρατηγικές της επιδιώξεις. Σύμφωνα με την υπουργό, η οποία θα συναντηθεί αύριο με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, ήδη «μπαίνουμε στην τελική ευθεία», που σημαίνει ότι η κυβέρνηση επείγεται να προχωρήσει στα αντιασφαλιστικά της μέτρα.

Χαρακτηριστική, εξάλλου, του εφησυχασμού που επιχειρούν να επιβάλουν στο συνδικαλιστικό κίνημα οι πλειοψηφίες είναι και η χτεσινή συζήτηση στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για το πρόγραμμα δράσης της. Με ευθύνη της πλειοψηφίας δε θα κατέβει καμιά πρόταση προς το παρόν στις Γενικές Συνελεύσεις των δασκάλων, παρά τη σφοδρή επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που συνεχίζεται. Την ανάγκη να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο συνολικής αντεπίθεσης, με θέσεις που να χτυπούν στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής, επισήμανε στο ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, τονίζοντας ότι τέτοιο είναι το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με χέρια και με πόδια πολεμάει τα λαϊκά συμφέροντα (2012-01-29 00:00:00.0)
Αντίδραση χέρι - χέρι με τον τυχοδιωκτισμό (2011-04-03 00:00:00.0)
Σέρνει το κάρο του μεγάλου κεφαλαίου (2009-09-16 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο Βαρέα - Ανθυγιεινά και αναπηρικές συντάξεις (2007-11-23 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ για τις προτάσεις Αναλυτή (2007-10-06 00:00:00.0)
Ο «διάλογος» είναι απάτη (2007-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ