ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ
Απάντηση σε όσους συμπράττουν σε βάρος του λαού

Κάλεσμα από τις ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο. Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι συσκέψεις

Σε απεργία κατεβαίνουν στις 13 Φλεβάρη και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο
Σε απεργία κατεβαίνουν στις 13 Φλεβάρη και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στα σχολεία, στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες, να συνεχίσουν δυναμικά, αγωνιστικά, αταλάντευτα ταξικά, ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ, των κομμάτων και των κάθε λογής φορέων του κεφαλαίου και των συνοδοιπόρων τους, συμμετέχοντας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην πανεργατική απεργία στις 13 Φλεβάρη, απευθύνει η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ). Η απόφαση για απεργία στο Δημόσιο, την ίδια μέρα με αυτήν στον ιδιωτικό τομέα, λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό και στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Ολοι με το ΠΑΜΕ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, μετά και από τις επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις και τα δυναμικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, αναπροσαρμόζει τη στάση της. Ταλανιζόμενη και από την αποκάλυψη της δυσοσμίας που αναδίνει η διαφθορά και η διαπλοκή κυβερνητικών στελεχών με οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, προβαίνει σε ελιγμούς και μεθοδεύσεις για να περάσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια», τονίζει η ΤΑΔΗΣΥ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Αρωγούς σ' αυτήν της την προσπάθεια έχει και τις ηγεσίες των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ και της ΑΠ (ΣΥΝ). Αυτές οι ηγεσίες, αφού συνέπραξαν σε όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, μέσα από τους γνωστούς διαβόητους "κοινωνικούς διαλόγους", τώρα ξανά, ως "κοινωνικοί εταίροι", συνευρίσκονται με την υπουργό απασχόλησης, δίνοντάς της τα εχέγγυα και τη συμβολή τους στο νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα που σχεδιάζεται.

Είναι οι ίδιες αυτές ηγεσίες που νομιμοποίησαν τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και καθαγίασαν τον νόμο 3029/2002 που από το Γενάρη φέτος μειώνει τις συντάξεις στο Δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ από το 80% του τελευταίου μισθού στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας πενταετίας και όχι μόνο».

«Απάντηση σ' όλους αυτούς που συμπράττουν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, είναι η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και δυναμική αγωνιστική συμπόρευση των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξορμήσεις και συσκέψεις

Σήμερα, θα γίνουν στην Αθήνα οι παρακάτω εξορμήσεις, ανάμεσα σε άλλους, σε τόπους δουλειάς: «Χόντος Σέντερ» (Ομόνοια), «Χίλτον», «Λαρτιτζιάνο», φαρμακαποθήκες «Μαρινόπουλος», «Φάρμακον», «Ιλιαφάρμ», «Παπανικολόπουλος», «ΒΙΑΝΕΞ». Αύριο Σάββατο: «Μάκρο», «Αττικα», καταστήματα στο Κολωνάκι και στο Σύνταγμα. Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω συσκέψεις:

  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αρτας, την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στο Εργατικό Κέντρο.
  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, σύσκεψη με μετανάστες.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΒΕ
Μαζικά με τους εργάτες στις 13 Φλεβάρη

Την τακτική της πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, καταγγέλλει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό. «Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι συμβιβασμένοι και "αξιόπιστοι συνομιλητές" της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ (ΠΑΣΚΕΒΕ - ΑΣΚΕΒΕ - ΔΑΚΜΜΕ)», σημειώνει στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Αντί να αποφασίσει και να καλέσει τις Ομοσπονδίες σε απεργία και κινητοποίηση, τις "προτρέπει" να εξετάσουν τις τοπικές συνθήκες και να αποφασίσουν σε "τροχιά κινητοποιήσεων"!! Μέχρι εκεί έφτασαν, από το φόβο μήπως εκτροχιαστούν από τη γραμμή του συμβιβασμού!!! Πρέπει όμως να τους αναγνωρίσουμε ότι είναι πιο πονηροί απ' τους συναδέλφους τους στην ΕΣΕΕ που είπαν το ξεκάθαρο ΟΧΙ στις κινητοποιήσεις».

Η Συντονιστική καλεί σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις την Τετάρτη 13 του Φλεβάρη, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ «για δημόσια κοινωνική ασφάλιση που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες για όλους».

  • Πλατιά σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης συγκαλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας την Τετάρτη 6 του Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της (Πατούσα 3 - Πλ. Κάνιγγος, 6ος όροφος).
Πρόγραμμα δράσης από τους οικοδόμους

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας στις 13 Φλεβάρη, η Ομοσπονδία Οικοδόμων προγραμματίζει τις παρακάτω κεντρικές δραστηριότητες:

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη:

  • Περιφερειακή σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων Δυτικής - Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στις 10 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
  • Περιφερειακή σύσκεψη στην περιοχή Ηπείρου, στις 10 π.μ. στο Επιμελητήριο Πρέβεζας.
  • Σύσκεψη στη Θεσσαλία, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Κεντρικές περιοδείες θα γίνουν και στα μεγάλα έργα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Φλεβάρη:

  • Στην Εγνατία Οδό (περιοχή Χρυσοβίτσα - Ανήλιο - Μπαλντούμα, Γιάννενα).
  • Στη Μεσσηνία, στο εργοτάξιο κατασκευής ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, περιοχής Ρωμανού.

Την Τετάρτη 6 Φλεβάρη:

  • Στα έργα του Μαλιακού.
  • Στον οδικό άξονα Πάτρας - Κορίνθου, στην περιοχή Αιγίου.

Περιοδείες θα γίνουν επίσης, στη σήραγγα του τρένου στο Λιανοκλάδι (Πέμπτη 7/2), στην Εγνατία Οδό - περιοχή Γρεβενών (Παρασκευή 8/2 - Τρίτη 11/2).

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Νόθες εκλογές καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Την προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚίτικης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, με νόθες εκλογές σε σωματεία φαντάσματα να εξασφαλίσουν αντιπροσώπους για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς τόσο στο Εργατικό Κέντρο όσο και στη ΓΣΕΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν οι εκλογές που έγιναν στις 27 Γενάρη, στο σωματείο εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, όπου δεν τηρήθηκαν ούτε τα αυτονόητα. Για παράδειγμα, δεν έγινε Γενική Συνέλευση και απολογισμός, δεν υπήρχε Εφορευτική Επιτροπή παρά μόνο δικαστικός αντιπρόσωπος, δεν υπήρχε το βιβλίο Μητρώου μελών και κατάσταση με τα οικονομικά τακτοποιημένα και με δικαίωμα ψήφου μέλη. Σαν συνέπεια, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ έφεραν στρατιές ψηφοφόρων που καμία σχέση δεν είχαν με το σωματείο.

Μετά την παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, έξω από την είσοδο του Εργατικού Κέντρου, αποτράπηκε η συμμετοχή στις νόθες εκλογές τουλάχιστον 20 εργαζομένων άλλων κλάδων που είχε κινητοποιήσει η ΠΑΣΚΕ. Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρο για τις πρακτικές τους. Και καλεί την εργατική τάξη της Πιερίας να συσπειρωθεί στα σωματεία και να αλλάξει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να συστρατευτεί με το ΠΑΜΕ, τη μόνη ελπίδα που μπορεί να οδηγήσει την εργατική τάξη σε νίκες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εκδήλωση στην Πάτρα

Στα πλαίσια της απόφασης για πανελλαδική δράση με θέμα: «Διεκδικούμε - Αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Ασφάλιση και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, 7 το απόγευμα, στην Πάτρα στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη μάχη του ΠΑΜΕ, των ταξικών σωματείων και των Ομοσπονδιών για τη διεκδίκηση αιτημάτων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και ενάντια στην αντιασφαλιστική και αντεργατική επίθεση.

ΠΣΟ
Συνεδρίαση για τη Διεθνή του Μετάλλου

Σε τροχιά ανασυγκρότησης μπαίνουν η μία μετά την άλλη οι Κλαδικές Διεθνείς της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Σ' αυτήν την κατεύθυνση, σήμερα Παρασκευή 1 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί η 2η Συνεδρίαση της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της Διεθνούς Μετάλλου της ΠΣΟ, στις 9.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ