Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ
Απάντηση σε όσους συμπράττουν σε βάρος του λαού

Κάλεσμα από τις ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο. Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι συσκέψεις

Σε απεργία κατεβαίνουν στις 13 Φλεβάρη και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο
Σε απεργία κατεβαίνουν στις 13 Φλεβάρη και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στα σχολεία, στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες, να συνεχίσουν δυναμικά, αγωνιστικά, αταλάντευτα ταξικά, ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ, των κομμάτων και των κάθε λογής φορέων του κεφαλαίου και των συνοδοιπόρων τους, συμμετέχοντας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην πανεργατική απεργία στις 13 Φλεβάρη, απευθύνει η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ). Η απόφαση για απεργία στο Δημόσιο, την ίδια μέρα με αυτήν στον ιδιωτικό τομέα, λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό και στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Ολοι με το ΠΑΜΕ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, μετά και από τις επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις και τα δυναμικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, αναπροσαρμόζει τη στάση της. Ταλανιζόμενη και από την αποκάλυψη της δυσοσμίας που αναδίνει η διαφθορά και η διαπλοκή κυβερνητικών στελεχών με οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, προβαίνει σε ελιγμούς και μεθοδεύσεις για να περάσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια», τονίζει η ΤΑΔΗΣΥ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα:


«Αρωγούς σ' αυτήν της την προσπάθεια έχει και τις ηγεσίες των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ και της ΑΠ (ΣΥΝ). Αυτές οι ηγεσίες, αφού συνέπραξαν σε όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, μέσα από τους γνωστούς διαβόητους "κοινωνικούς διαλόγους", τώρα ξανά, ως "κοινωνικοί εταίροι", συνευρίσκονται με την υπουργό απασχόλησης, δίνοντάς της τα εχέγγυα και τη συμβολή τους στο νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα που σχεδιάζεται.

Είναι οι ίδιες αυτές ηγεσίες που νομιμοποίησαν τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και καθαγίασαν τον νόμο 3029/2002 που από το Γενάρη φέτος μειώνει τις συντάξεις στο Δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ από το 80% του τελευταίου μισθού στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας πενταετίας και όχι μόνο».

«Απάντηση σ' όλους αυτούς που συμπράττουν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, είναι η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και δυναμική αγωνιστική συμπόρευση των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξορμήσεις και συσκέψεις

Σήμερα, θα γίνουν στην Αθήνα οι παρακάτω εξορμήσεις, ανάμεσα σε άλλους, σε τόπους δουλειάς: «Χόντος Σέντερ» (Ομόνοια), «Χίλτον», «Λαρτιτζιάνο», φαρμακαποθήκες «Μαρινόπουλος», «Φάρμακον», «Ιλιαφάρμ», «Παπανικολόπουλος», «ΒΙΑΝΕΞ». Αύριο Σάββατο: «Μάκρο», «Αττικα», καταστήματα στο Κολωνάκι και στο Σύνταγμα. Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω συσκέψεις:

  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αρτας, την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στο Εργατικό Κέντρο.
  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, σύσκεψη με μετανάστες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ