Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεγάλη η επικινδυνότητα των κτιρίων

Πριν από έναν ολόκληρο αιώνα (!) χτίστηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με αποτέλεσμα τα κτίριά του να είναι άγνωστο εάν θα αντέξουν σε περίπτωση σεισμού. Παρ' όλα αυτά, το νοσοκομείο δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία για να ελέγχει τη στατικότητά τους και να κάνει διάφορες παρεμβάσεις στα κτίρια.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Γ. Παπαγεωργίου ισχυρίστηκε ότι το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Είπε ότι λειτουργεί Τεχνική Υπηρεσία στο νοσοκομείο, η οποία είναι επαρκώς στελεχωμένη από μηχανικούς και άλλους ειδικούς επιστήμονες. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το νοσοκομείο δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά στελεχώνεται συνεχώς με ιατρικό και άλλο προσωπικό.

Πρόσφατα, είπε ο Δ. Τσιόγκας, η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε το νοσοκομείο και η συνάντησή της με το σωματείο έγινε στο υπόγειο του παλιού κτιρίου, του οποίου τα ντουβάρια είναι φουσκωμένα και γεμάτα μούχλα, δείγμα της εγκατάλειψης του ιδρύματος.

Ο βουλευτής είπε ότι δεν υπάρχουν τεχνικοί Ασφαλείας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, ούτε γιατρός Εργασίας. Επίσης, ανέφερε, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μηχανικούς, τεχνικούς, αλλά και σε γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό.

Η κατάσταση του κτιρίου είναι τέτοια, τόνισε, που σε περίπτωση φωτιάς ή σεισμού θα κινδυνεύσουν σοβαρά οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι επισκέπτες. Καταλήγοντας ζήτησε τη σοβαρή χρηματοδότηση του νοσοκομείου, γιατί μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ