Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Νέα στοιχεία για τη «μαύρη» εργασία

Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι με τις πλάτες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των Λιμενικών Αρχών, οι εφοπλιστές κουρελιάζουν νομοθεσία και κανονισμούς που αφορούν εργασιακά δικαιώματα, τα μέτρα ασφάλειας στη δουλειά, ακόμα και τους κανόνες υγιεινής σε βάρος των ναυτεργατών, καταθέτουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Οπως προκύπτει από τους ελέγχους που διενεργούν συνδικαλιστές των δύο σωματείων καθημερινά στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, στα πλοία «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» και «ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ» του Αγούδημου, όχι μόνο ναυτεργάτες εκτελούν επισκευαστικές εργασίες με χρήση φλόγας που πρέπει να γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία, αλλά αναγκάζονται να διαμένουν στα πλοία κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Χωρίς ηλεκτροδότηση και κανένα μέτρο προστασίας!

Οπως τονίζουν τα σωματεία, «παρά τη σχετική καταγγελία προς τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, ο τελευταίος όχι μόνο δεν προχώρησε στη λύση του προβλήματος, αλλά αναλαμβάνοντας τεράστιες (και προσωπικές) ευθύνες ανέχθηκε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης». Επισημαίνεται από τα σωματεία, ότι τόσο η εταιρεία του Αγούδημου, όσο και άλλες, με την πλήρη κάλυψη του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του, παραβιάζουν συστηματικά τη δεκάμηνη στελέχωση των ακτοπλοϊκών πλοίων, επιδίδονται σε όργιο «μαύρης εργασίας» στην περίοδο της ετήσιας συντήρησης των πλοίων, παραβιάζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ