ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Απρίλη 2008
Σελ. /32
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Προσπαθούν να προκαλέσουν διενέξεις μεταξύ των λαών της περιοχής

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

Στην πορεία του ΚΚΕ προς το λαό, στην επιχείρηση ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού, στις εξελίξεις σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ, στην υπόθεση του ντόπινγκ, αλλά και σ' άλλα θέματα, αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κοζάνη. Στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια μηχανισμών της ΕΕ να αξιοποιήσουν υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα για να καλλιεργούν το διχασμό ανάμεσα στους λαούς.

Συγκεκριμένα, η Αλ. Παπαρήγα ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα που ανέδειξε μέσα από το πρωτοσέλιδό του ο «Ριζοσπάστης» το Σάββατο 12 του Απρίλη και το οποίο, πριν λίγες μέρες, έθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δώσει απάντηση: «Είχαμε αρκετά στοιχεία τα οποία το τελευταίο διάστημα έγιναν πιο έντονα, ότι μηχανισμοί της ΕΕ συστηματικά προσπαθούν να αξιοποιήσουν υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα για να συντηρούν αντιθέσεις, τους λαούς χωρισμένους, μέσα στο λαό να υπάρχει διχασμός και να τα χρησιμοποιήσουν όλα αυτά για να ασκήσουν εκβιασμό στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ανατ. Ευρώπη.

Ακόμα και στην ίδια την Ευρώπη υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Το Βέλγιο, π.χ., ήδη αυτή τη στιγμή είναι διαχωρισμένο σε βόρειο και νότιο. Κόμματα, συνδικάτα, επιχειρήσεις, τα πάντα είναι χωριστά. Εμείς καταγγείλαμε αυτό το ζήτημα. Αφορά όλη την περιοχή των Βαλκανίων, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην τακτική της ΕΕ να χρηματοδοτεί μειονοτικές ομάδες, με πρόσχημα την παιδεία, τον πολιτισμό, κλπ., η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση για ειδική βοήθεια στις μειονότητες, όπως ξέρετε. Αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η ειδική βοήθεια δίνεται απευθείας από τους μηχανισμούς της ΕΕ και δεν περνά μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την ελληνική κυβέρνηση, από το ελληνικό κράτος, όπως θα θέλαμε εμείς, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με τη γενικότερη πολιτική.

Στις 17 του μήνα στο Ευρωκοινοβούλιο θα γίνει μία εκδήλωση για την υπεράσπιση της τουρκικής, όπως λένε, μειονότητας στην Ελλάδα και της "μακεδονικής" εθνότητας. Αυτοί που κάνουν αυτές τις εκδηλώσεις δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ούτε για τη μουσουλμανική μειονότητα, ούτε για τους σλαβόφωνους της περιοχής. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Προσπαθούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα και διενέξεις ανάμεσα στους λαούς της Βαλκανικής». Ανέφερε επίσης ότι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έστειλε γράμμα στο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και σε όλες τις ευρωκοινοβουλευτικές ομάδες, με αφορμή τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Οπως είπε, «το γράμμα αυτό περιέχει αναλυτικά την άποψή μας και γι' αυτούς τους χώρους αλλά και για τη δραστηριότητα που έχουμε αναπτύξει για την εκπλήρωση δίκαιων αιτημάτων εκεί που υπάρχουν».

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν έπαψε και δε θα πάψει να υπερασπίζεται «τα ειδικά μέτρα βοήθειας και το σεβασμό και της μουσουλμανικής μειονότητας και όλων των ομάδων που υπάρχουν μέσα στον πληθυσμό και έχουν ιδιαιτερότητες: Εθιμα, θρησκεία, γλώσσα». Οπως είπε, «αυτό το κάνουμε για τον εξής λόγο: Γιατί πιστεύουμε ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Γιατί υποστηρίζουμε το κλασικό μας σύνθημα: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε, λαοί όλων των χωρών ενωθείτε. Γιατί ακριβώς εμείς αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα από ταξική πλευρά. Ξέρουμε ότι και τα μειονοτικά ζητήματα είναι θέμα ταξικής επίθεσης και ακριβώς βλέπουμε όλους τους ανθρώπους σαν αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας και δε μας απασχολεί ποιες ιδιαιτερότητες υπάρχουν. Ισα ίσα είναι πλούτος για το λαό. Και όταν διαπιστώνουμε προβλήματα δεν έχουμε διστάσει και μέσα στη Βουλή να υψώσουμε τη φωνή μας».

Και η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για όλα τα Βαλκάνια, για όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν μειονότητες ή όπου προσπαθούν τεχνητά να δημιουργήσουν. Οτι αυτοί που τις προκαλούν, αυτοί που μπαίνουν μπροστά, είναι οι χειρότεροι εχθροί τους. Είναι αυτοί που προκαλούν τον πόλεμο, είναι αυτοί που φέρνουν τη βία, τη φτώχεια. Και αν θέλετε και μέσα σε αυτές τις μειονότητες - ξαναλέω μιλάω για όλα τα Βαλκάνια, δεν προσδιορίζω κάτι συγκεκριμένο - οι ηγεσίες τους - πάρτε τώρα τους Κοσσοβάρους στο Κοσσυφοπέδιο - δεν ενδιαφέρονται ούτε για την αυτοδιάθεση, ούτε για την απελευθέρωση. Δεν ξέρω τι τους λένε. Στην πραγματικότητα, όμως, θέλουν να τους κάνουν πιόνι στα χέρια του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή. Πάρτε σαν παράδειγμα τη γειτονική μας ΠΓΔΜ και το Κοσσυφοπέδιο. Αμερικάνικα προτεκτοράτα. Πού είναι η αυτοδιάθεση; Πού είναι η πολιτική ανεξαρτησία;».

Βούρκος οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί πως τη δεκαετία του '90 όλοι γνώριζαν για το ντόπινγκ αλλά έμεναν απαθείς επειδή κερδίζαμε μετάλλια, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε: «Δε θα συμφωνήσω. Εχω ένα φάκελο εδώ. Σε αυτό το φάκελο έχω τις τοποθετήσεις μας που μιλούσαμε για Ολυμπιάδες ντόπας. Είναι φανερό, πια, ότι από τη στιγμή που οι αθλητές είτε κάνουν ατομική προσπάθεια είτε και συλλογική, δυστυχώς, γίνεται σε επαγγελματική βάση. Υπάρχουν χορηγοί - επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν πρωταθλητές για να φοράνε τα προϊόντα τους, αλλά ακόμη και για να τους χρησιμοποιούν και για άλλους πολιτικούς σκοπούς. Επομένως, έχουν τελειώσει οι "Ολυμπιακοί Αγώνες". Είναι ένας βούρκος και δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας αυτό. Εμείς λέμε: Οργανωμένος ερασιτεχνικός αθλητισμός. Να φύγουν οι επιχειρηματίες, να διαλυθούν οι ΠΑΕ. Είναι και αυτός ένας δρόμος. Θα υπήρχε η άμιλλα. Εμείς θέλουμε μαζικό αθλητισμό. Εντεκα εκατομμύρια άνθρωποι να αθλούνται, να γυμνάζονται και ο αθλητισμός που προκύπτει από τη γειτονιά, από το σχολείο δε μας ενδιαφέρει αν θα μας φέρει στην πέμπτη ή στη δέκατη θέση».

Να προετοιμάζουμε τη σύγκρουση και ρήξη με το παλιό

Από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στην Κοζάνη

Ξεχείλισε από κόσμο η κεντρική πλατεία στην Κοζάνη, στην ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ξεχείλισε από κόσμο η κεντρική πλατεία στην Κοζάνη, στην ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες να προετοιμάσουμε τη σύγκρουση και τη ρήξη με το παλιό, να ανοίξουμε το δρόμο για το καινούριο.

Με αυτή την προτροπή η Αλέκα Παπαρήγα απευθύνθηκε στον εργαζόμενο λαό της Κοζάνης, που μαζικά έδωσε το «παρών» στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ηταν μια συγκέντρωση πραγματικά μεγάλη, μεγαλύτερη ακόμη και από την τελευταία προεκλογική. Ηταν μια συγκέντρωση με ιδιαίτερα μαζική και δυναμική τη συμμετοχή της νεολαίας, της εργατιάς, των γυναικών, που δοκιμάζονται περισσότερο από την επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου. Η μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας επιβεβαίωσε πως το κάλεσμα του ΚΚΕ βρίσκει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως σήμερα, μπροστά στην όξυνση της επίθεσης, την ένταση των προβλημάτων, «χρειάζεται ανασύνταξη δυνάμεων, αναπροσανατολισμός των προοδευτικών, δημοκρατικών, ριζοσπαστών, των αριστερών ανθρώπων». «Ο αγώνας πρέπει να πάρει ενιαία πολιτικά χαρακτηριστικά αναμέτρησης με την πολιτική των μονοπωλίων, τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύσεις και επιλογές». Αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης του προωθημένου ριζοσπαστικού πόλου, όπου βασικός πυρήνας είναι οι κομμουνιστές, αλλά συμμετέχουν και άλλοι συνεργαζόμενοι, αγωνιστές, που έχουν βγει μέσα από το κίνημα και το καμίνι της πάλης. «Τώρα αυτός ο ριζοσπαστικός πόλος πρέπει να δυναμώσει και να αντεπιτεθεί», είπε.

«Πρέπει να πάψουμε πια να αμυνόμαστε, να συμβιβαζόμαστε με το λίγο. Πρέπει να αντεπιτεθούμε. Αν ο λαός δε βγει σήμερα με υψωμένες τις σημαίες των σημερινών δικαιωμάτων του, θα χάσει πολλά περισσότερα αύριο», σημείωσε. Και προέτρεψε: «Ο λαός πρέπει να ξεμπερδεύει με τους φόβους του. Να αποδυναμώσει τον αντίπαλο».

Αναφερόμενη στην επιχείρηση ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού για να διατηρηθεί η εξουσία του κεφαλαίου, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Εχει μεγάλη σημασία, ο ριζοσπαστισμός που εκφράζεται, όχι μόνο να μην ανασταλεί, αλλά και να μην ενσωματωθεί στα σχέδια ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού. Είναι επικίνδυνα παραπλανητικά και αν περάσουν χωρίς λαϊκή αντίσταση, χωρίς ενίσχυση του ριζοσπαστικού πόλου, τότε η απογοήτευση, η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια θα γίνει η ταφόπλακα του λαϊκού κινήματος για πολλά χρόνια».

Ξεκαθάρισε ότι οι κομμουνιστές δε θα κάνουν πίσω, δε θα τους βάλουν στο χέρι, δε θα υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Αντίθετα. «Το επόμενο διάστημα θα γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ισχυροί. Θα βελτιωθούμε όσο γίνεται περισσότερο, γιατί πρέπει να γίνουμε πιο μαχητικοί, πιο αποτελεσματικοί για το λαό. Θέλουμε τη δύναμη για να νικήσει ο λαός».

ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
Λίγοι πλουτίζουν, πολλοί υποφέρουν

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται αυτήν την περίοδο η συγκέντρωση του κλάδου της Γουνοποιίας στα χέρια λίγων και μεγάλων επιχειρηματιών. Προηγήθηκε το μεγάλο ξεκαθάρισμα με την εξόντωση εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων, οικοτεχνών και μικρών επιχειρηματιών. Στη Σιάτιστα, την πόλη που άλλοτε άκμαζε οικονομικά και στήριζε συνολικά την οικονομία και της επαρχίας Βοΐου και ολόκληρου του Νομού Κοζάνης, σήμερα η ανεργία χτυπά κόκκινο. Στον κλάδο της γούνας, που άλλοτε συντηρούσε το 80% του πληθυσμού, σήμερα η ανεργία έχει ξεπεράσει το 50%. Οι γουνοποιοί, οι γουνεργάτες, οι νέοι εγκαταλείπουν μαζικά την περιοχή σε αναζήτηση εργασίας και όσοι μένουν, στην πλειοψηφία τους, αναγκάζονται να πουλούν την εργατική τους δύναμη στη φθήνια, να «βολεύονται» με δίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις, να δουλεύουν ανασφάλιστοι.

Αυτή την κατάσταση περιέγραψαν οι γουνεργάτες, στη συνάντηση που είχαν με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στα γραφεία του Σωματείου τους. Η κατάσταση είναι δραματική. Οι γυναίκες, παρά τα πολλά χρόνια δουλειάς, δε θα καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη. Αντίστοιχη η κατάσταση και για τους άνδρες. Οπως χαρακτηριστικά είπαν, σε μια προσπάθεια του σωματείου να διερευνήσει πόσοι από τους γουνεργάτες έχουν περισσότερα από 3.000 ένσημα, εμφανίστηκαν μόνο δύο (2).

Από τις 1.500 οικοτεχνίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν πριν από 10 χρόνια, σήμερα απέμειναν ελάχιστες. Ο κλάδος ελέγχεται από 20 μεγαλοεπιχειρηματίες στη Σιάτιστα και άλλους 15 στην Καστοριά. Οι εκατοντάδες γουνεργάτες και μικροί γουνοποιοί, στην πλειοψηφία τους εργάζονται περιοδικά σ' αυτές τις επιχειρήσεις. Αμείβονται με 20 ευρώ τη μέρα και κατά κανόνα δουλεύουν ανασφάλιστοι.

Κάτω από το ίδιο καθεστώς, σε ακόμη χειρότερες συνθήκες από άποψη υγιεινής και ασφάλειας, δουλεύουν όσοι απασχολούνται στα βυρσοδεψεία - βαφεία της περιοχής. Με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών, οι επιχειρήσεις δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα μολύνουν το περιβάλλον, αφού, όπως καταγγέλθηκε, ρίχνουν τα λύματα στον ποταμό Αλιάκμονα.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το ΚΚΕ να στηρίξει τον αγώνα τους για την εξασφάλιση σύνταξης και την αναγνώριση του βαρέος και ανθυγιεινού της εργασίας στα γουνοποιεία και τα βυρσοδεψεία.

«Τα προβλήματα του κλάδου των γουνεργατών είναι κραυγαλέα. Οι λίγοι πλουτίζουν και οι πολλοί υποφέρουν με χαμηλούς μισθούς και μάλιστα ανασφάλιστοι», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα. Δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει κάθε προσπάθεια για τα θέματα των ΒΑΕ και των συντάξεων, κάλεσε όμως σε πολιτικοποίηση και ένταση της πάλης από τους ίδιους. Γενικότερα για τις εξελίξεις στον κλάδο της γούνας, σημείωσε ότι η απελευθέρωση της αγοράς, η συγκέντρωση σε όλο και λιγότερα χέρια της εμπορίας και της κατασκευής της γούνας είναι που δημιουργεί τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν πως όταν κυριαρχούν τα μονοπώλια, τότε αυτά καθορίζουν τι και πώς θα αναπτυχθεί», είπε. Και πρόσθεσε: «Εμείς υποστηρίζουμε μια εναλλακτική λύση όπου οι τομείς στρατηγικής σημασίας, οι βασικοί τομείς της παραγωγής πρέπει να γίνουν κοινωνικοί ή να υπάρξει συνεταιριστική δημιουργία, ακριβώς για να υπάρχει σχεδιασμένη ανάπτυξη και σχεδιασμός της ίδιας της ζωής του εργαζόμενου ο οποίος θα μπορεί να ζει με πλήρη ασφάλεια».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατιά δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

-- Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διοργανώνει η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της ΤΕΔΚ. Θα μιλήσει ο Χρ. Τέγος, στέλεχος του Κόμματος και ο Γ. Καΐκης, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

-- Στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων από τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη διοικητική δομή της χώρας με τον Καποδίστρια ΙΙ και οι θέσεις του ΚΚΕ». Εισηγητής θα είναι ο Χρ. Τέγος, στέλεχος του Κόμματος, πρώην δήμαρχος Καρδίτσας.

-- Στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση στο Μελισσοχώρι Καρδίτσας, με ομιλητή τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ., σύσκεψη στη συνοικία Βλαχομαχαλά της Καρδίτσας, με ομιλητή τον Σ. Στουρνάρα, μέλος της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

-- Πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον αγωγό πετρελαίου», διοργανώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «GRECOTEL - ΕΓΝΑΤΙΑ». Τις θέσεις του Κόμματος θα παρουσιάσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/4

-- Στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση στην Αμπελο Καρδίτσας, με ομιλητή τον Κ. Θεοδωρίδη, μέλος της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/4

-- Οι ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, με ομιλήτρια τη βουλευτή του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στις 7 μ.μ.

-- Περιοδεία στα Καμένα Βούρλα, στις 7.30 μ.μ., με τον Τ. Χρονά, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση στους Σοφάδες Καρδίτσας, με ομιλητή τον Ν. Γκατζή, βουλευτή του ΚΚΕ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλατιά εξόρμηση για την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας

Με μια πληθώρα δραστηριοτήτων κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα η πορεία του ΚΚΕ στο λαό με πρόταση συμμαχίας και εξουσίας.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις την Παρασκευή 18/4 στα Γιάννενα και το Σάββατο 19/4 στο Αγρίνιο.

Μετά το Πάσχα, θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα κορυφωθούν με μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.

Αλλες εκδηλώσεις

ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ:

-- Στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» της Καρύστου. Θα μιλήσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. από την ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου στο Συνδικάτο Οικοδόμων Μενιδίου, με ομιλητή τον Θ. Κοτζαμπασάκη, μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. από την ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Μεσογείων στα γραφεία της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων (Λ. Μεσογείων 96) με ομιλητή τον Γ. Μπιθυμήτρη, μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο της Νέας Περάμου. Θα μιλήσει ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ. από την ΚΟΒ Αρκαδίων του ΚΚΕ, στο πρώην κοινοτικό γραφείο Αγ. Κήρυκα. Θα μιλήσει ο Ν. Γόντικας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/4:

-- Στις 5.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110) από την Αχτίδα του Χρηματοπιστωτικού συστήματος της ΚΟΑ. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στη συνοικία Παγκράτι του Δήμου Λαμιέων. Θα μιλήσει ο Λ. Ψωρογιάννης, μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/4:

-- Στις 7.30 μ.μ. στο καφενείο «ΠΟΘΗΤΑΚΗ» στο Αυλωνάρι Εύβοιας. Θα μιλήσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/4:

-- Στις 7.30 μ.μ. στην Αγία Αννα Εύβοιας. Θα μιλήσει ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/4:

-- Στις 11 π.μ. στις Ράχες Φθιώτιδας. Θα μιλήσει ο Θ. Τσέτσος, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ