Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Να προετοιμάζουμε τη σύγκρουση και ρήξη με το παλιό

Από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στην Κοζάνη

Ξεχείλισε από κόσμο η κεντρική πλατεία στην Κοζάνη, στην ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ξεχείλισε από κόσμο η κεντρική πλατεία στην Κοζάνη, στην ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες να προετοιμάσουμε τη σύγκρουση και τη ρήξη με το παλιό, να ανοίξουμε το δρόμο για το καινούριο.

Με αυτή την προτροπή η Αλέκα Παπαρήγα απευθύνθηκε στον εργαζόμενο λαό της Κοζάνης, που μαζικά έδωσε το «παρών» στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ηταν μια συγκέντρωση πραγματικά μεγάλη, μεγαλύτερη ακόμη και από την τελευταία προεκλογική. Ηταν μια συγκέντρωση με ιδιαίτερα μαζική και δυναμική τη συμμετοχή της νεολαίας, της εργατιάς, των γυναικών, που δοκιμάζονται περισσότερο από την επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου. Η μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας επιβεβαίωσε πως το κάλεσμα του ΚΚΕ βρίσκει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως σήμερα, μπροστά στην όξυνση της επίθεσης, την ένταση των προβλημάτων, «χρειάζεται ανασύνταξη δυνάμεων, αναπροσανατολισμός των προοδευτικών, δημοκρατικών, ριζοσπαστών, των αριστερών ανθρώπων». «Ο αγώνας πρέπει να πάρει ενιαία πολιτικά χαρακτηριστικά αναμέτρησης με την πολιτική των μονοπωλίων, τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύσεις και επιλογές». Αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης του προωθημένου ριζοσπαστικού πόλου, όπου βασικός πυρήνας είναι οι κομμουνιστές, αλλά συμμετέχουν και άλλοι συνεργαζόμενοι, αγωνιστές, που έχουν βγει μέσα από το κίνημα και το καμίνι της πάλης. «Τώρα αυτός ο ριζοσπαστικός πόλος πρέπει να δυναμώσει και να αντεπιτεθεί», είπε.

«Πρέπει να πάψουμε πια να αμυνόμαστε, να συμβιβαζόμαστε με το λίγο. Πρέπει να αντεπιτεθούμε. Αν ο λαός δε βγει σήμερα με υψωμένες τις σημαίες των σημερινών δικαιωμάτων του, θα χάσει πολλά περισσότερα αύριο», σημείωσε. Και προέτρεψε: «Ο λαός πρέπει να ξεμπερδεύει με τους φόβους του. Να αποδυναμώσει τον αντίπαλο».

Αναφερόμενη στην επιχείρηση ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού για να διατηρηθεί η εξουσία του κεφαλαίου, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Εχει μεγάλη σημασία, ο ριζοσπαστισμός που εκφράζεται, όχι μόνο να μην ανασταλεί, αλλά και να μην ενσωματωθεί στα σχέδια ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού. Είναι επικίνδυνα παραπλανητικά και αν περάσουν χωρίς λαϊκή αντίσταση, χωρίς ενίσχυση του ριζοσπαστικού πόλου, τότε η απογοήτευση, η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια θα γίνει η ταφόπλακα του λαϊκού κινήματος για πολλά χρόνια».

Ξεκαθάρισε ότι οι κομμουνιστές δε θα κάνουν πίσω, δε θα τους βάλουν στο χέρι, δε θα υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Αντίθετα. «Το επόμενο διάστημα θα γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ισχυροί. Θα βελτιωθούμε όσο γίνεται περισσότερο, γιατί πρέπει να γίνουμε πιο μαχητικοί, πιο αποτελεσματικοί για το λαό. Θέλουμε τη δύναμη για να νικήσει ο λαός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας (2019-06-27 00:00:00.0)
Σήμερα στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους (2008-04-10 00:00:00.0)
Πείθουν τα επιχειρήματα του ΚΚΕ (2004-05-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα για ΑΝΑΤΡΟΠΗ του αντιλαϊκού σκηνικού (2004-01-11 00:00:00.0)
Αντιπολεμικό κίνημα με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά (2001-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ