Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στους «ημέτερους» καταλήγει η πίτα

Αποκαλυπτικά στοιχεία κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή σε συζήτηση σχετικής Επερώτησης

Την υποκρισία των κυβερνητικών διακηρύξεων περί διαφάνειας και ισότιμης μεταχείρισης όλων των εφημερίδων, όσον αφορά στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης, αποκάλυψε χτες στη Βουλή με συγκεκριμένα στοιχεία η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικής Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Η λεγόμενη διαφάνεια στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης χρησιμοποιείται ως «πέπλο σκότους», είπε χαρακτηριστικά η Λ. Κανέλλη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραβιάζει τη συμφωνία που έχει γίνει σύμφωνα με την οποία η κρατική διαφήμιση θα πρέπει να κατανέμεται ισομερώς σε όλες τις εφημερίδες, οι οποίες έχουν διαφορετικό τιμολόγιο ανάλογα με την κυκλοφορία τους. Ο μόνος υπουργός, είπε, που τήρησε τη συμφωνία αυτή ήταν ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας όταν ήταν υπουργός Ανάπτυξης.

Η βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένα συγκριτικά στοιχεία για το 2007 σχετικά με τη μεταχείριση που έχει ο «Ριζοσπάστης» και η εφημερίδα «Η Χώρα» ιδιοκτησίας του Γ. Τράγκα σχετικά με την κρατική διαφήμιση. Ο καθημερινός «Ριζοσπάστης» με μέση κυκλοφορία πανελλαδικά 9.891 φύλλα είχε κρατική διαφήμιση περίπου 350.000 ευρώ, ενώ ο Κυριακάτικος με μέση κυκλοφορία πάνω από 25.000 φύλλα είχε κρατική διαφήμιση ύψους 359.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η «Χώρα» με ημερήσια κυκλοφορία 546 φύλλα είχε κρατική διαφήμιση 744.597 ευρώ και η «Χώρα της Κυριακής» με κυκλοφορία 2.100 φύλλα είχε διαφήμιση 2.284.317 ευρώ (!). Οσο δε για τις εφημερίδες που διανέμονται δωρεάν (μόνο στο Λεκανοπέδιο) και παίρνουν εκατομμύρια σε κρατική διαφήμιση, η Λ. Κανέλλη τις παρομοίασε με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες δηλώνουν ανεξάρτητες, την ίδια στιγμή που χρηματοδοτούνται γερά από τα διάφορα υπουργεία.

Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος ισχυρίστηκε ότι από τις κυβερνήσεις της ΝΔ η κρατική διαφήμιση μοιράζεται με διαφάνεια, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν επί ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ