Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΔΙΚΑΣΤΗ
Η κυβέρνηση να πάρει θέση

«Παραβιάζεται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και διώκεται η μη αρεστή θέση», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής

Το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου ανέλαβε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, προκειμένου να μην καταδικάσει την πρωτοφανή άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά κατά του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Σ. Μπάγια, επειδή ο τελευταίος άσκησε κριτική για θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, αλλά ο υπουργός οχυρώθηκε πίσω από το Σύνταγμα για να δηλώσει ότι δεν έχει δικαίωμα να πάρει θέση πάνω στην υπόθεση αυτή. Είπε ότι η εξέλιξή της δεν είναι ευχάριστη και ανέφερε ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης θα προτιμούσε να μην είχε υπάρξει και πολύ περισσότερο να μην είχε λάβει δημόσιες διαστάσεις.

Η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν μπορεί να αποτελεί λύση σε αυτήν την ωμή και απροκάλυπτη δίωξη την οποία μεθόδευσε ο διορισμένος από την κυβέρνηση εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τόνισε στην παρέμβασή του ο Αχιλ. Κανταρτζής. Υπογράμμισε ότι δεν αρκούν γενικολογίες για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης αλλά συγκεκριμένη τοποθέτηση, αφού ο Σ. Μπάγιας διώκεται πειθαρχικά, επειδή «τόλμησε» να εκφράσει την άποψή του κατά την άσκηση των συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων.

Παραβιάζεται, συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, κατάφωρα το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και διώκεται η μη αρεστή θέση κάτι που από τον Γ. Σανιδά δε συμβαίνει πρώτη φορά, αφού και πριν τρεις μήνες επιχείρησε να ασκήσει δίωξη κατά τριών συνδικαλιστών δικαστών. Με τέτοιου είδους ενέργειες τι μηνύματα στέλνονται στους υφιστάμενους, αναρωτήθηκε ο Αχιλ. Καταρτζής και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση και όχι σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου να κρατάει ίσες αποστάσεις τη στιγμή που εναντίον της δίωξης έχουν ξεσηκωθεί οι Ενώσεις των δικαστών και οι δικηγορικοί σύλλογοι.

  • Τη συμπαράστασή τους στον Σ. Μπάγια εξέφρασε χτες σύσσωμος ο δικαστικός κόσμος, με κοινή συνέντευξη όλων των Ενώσεων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), ενώ διατράνωσαν την απόφασή τους ότι «θα αντιταχθούν στον εκφυλισμό του δικαστικού συνδικαλισμού» και τη «μετατροπή της Δικαιοσύνης σε διεκπεραιωτικό μηχανισμό και των δικαστών σε ανιαρούς υπαλλήλους».

Στο μεταξύ, δίωρη αποχή (9 - 11 π.μ.) από τις ποινικές υποθέσεις πραγματοποιούν αύριο οι δικηγόροι της Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις Σανιδά (2009-04-04 00:00:00.0)
Κάλυψε πολιτικά την επικίνδυνη παρέμβαση Σανιδά (2009-03-14 00:00:00.0)
Ανούσιες δικομματικές αντιπαραθέσεις (2008-12-09 00:00:00.0)
Επιμένει στις απόψεις του για τη Δικαιοσύνη (2008-04-05 00:00:00.0)
Θεωρεί επικίνδυνη την έκφραση γνώμης! (2008-04-04 00:00:00.0)
Σε απολογία συνδικαλιστής δικαστής επειδή άσκησε κριτική! (2008-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ