Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Ανούσιες δικομματικές αντιπαραθέσεις

Στα χρόνια προβλήματα της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζής

Σε ανούσιο «δικομματικό καυγά» για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και για την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης μετέτρεψαν την ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μίλησε για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης εκ μέρους της κυβέρνησης, για να συγκαλυφτούν σοβαρές δικαστικές υποθέσεις. Αντίθετα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας άδικα και ψευδή τα περί παρεμβάσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Σ. Μπάγιας χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης για το σωφρονιστικό σύστημα ευκαιριακά και πρόσκαιρης διάρκειας.

Την ετήσια Συνέλευση των εισαγγελέων χαιρέτισε και ο Αχιλ. Κανταρτζής, βουλευτής του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, όπως η κατάργηση του αυτοδιοίκητου των μεγάλων δικαστηρίων, οι διώξεις των συνδικαλιστών δικαστικών και εισαγγελικών (του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων και μελών του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συμπεριλαμβανομένων), οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή (κτιριακό, μηχανοργάνωση). Ο Αχιλ. Κανταρτζής ζήτησε την κάλυψη των κενών θέσεων, καθώς και την αύξηση των οργανικών θέσεων τόσο σε δικαστές όσο και σε δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ έθεσε την πρόταση του Κόμματος να ισχύσουν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και στους δικαστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ