Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις Σανιδά

Πέντε συνδικαλιστές του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Την αποδοκιμασία τους εκφράζουν πέντε συνδικαλιστές - μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή τις μεθοδεύσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, να αποπέμψει από το δικαστικό σώμα τον άλλοτε προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Νεκτάριο Βαζαίο. Τα πέντε μέλη του ΔΣ της Ενωσης οι: Δ. Μαζαράκης, αρεοπαγίτης, Ν. Σαλάτας, πρόεδρος Πρωτοδικών, Β. Πάπαρη, πρόεδρος Πρωτοδικών, Μ. Στενιώτη, πρωτοδίκης και Δ. Βλάχος, πρωτοδίκης, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τα «έργα και ημέρες» του Γ. Σανιδά και αναφέρονται και σε άλλες παρεμβάσεις του όπως η προαναγγελία δίωξης του Σ. Μπάγια, η προαναγγελία διάπραξης αδικημάτων από τους εργαζόμενους στα JUMBO κ.ά.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα διημείφθησαν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (26-3-2009) με τη μεθόδευση οριστικής απόλυσης του εφέτη Ν. Βαζαίου, οι πέντε συνδικαλιστές δικαστικοί λειτουργοί επισημαίνουν τα εξής:

«Εντύπωση μας προκάλεσε η μεθόδευση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος επέκτεινε προφορικά την κατηγορία χωρίς προδικασία και χωρίς την ύπαρξη αντίστοιχου διωκτικού εγγράφου, μετά μάλιστα την ουσιαστική απαλλαγή από κάθε κατηγορία με απαλλακτικά βουλεύματα, του συναδέλφου Ν. Βαζαίου, εφέτη, που διετέλεσε επανειλημμένα, μέλος του ΔΣ της Ενωσής μας και πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τούτο έρχεται σε συνέχεια ενεργειών όπως προαναγγελία δίωξης και δίωξη κατά του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Σ. Μπάγια, άσκηση αναιρέσεως επί υποθέσεως ασφαλιστικών μέτρων που αφορούσε συμβασιούχους, προαναγγελία μη ενοχής των "παραπλανηθέντων υπουργών" στην υπόθεση Βατοπεδίου, προαναγελία διάπραξης αδικημάτων από τους εργαζόμενους της επιχειρησης "JUMBO", παραγγελία άσκησης πειθαρχικών διώξεων κατά δικαστικών λειτουργών για την εκφορά δικαιοδοτικής τους κρίσης ακόμη και σε περιπτώσεις έκδοσης προσωρινών διαταγών(!), διώξεις που καταλήγουν επί το πλείστον σε απαλλαγή των διωκόμενων.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα στην εντιμότητα, στην ανεξαρτησία και το σθένος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων δικαστικών λειτουργών, από τον Αρειο Πάγο μέχρι το Ειρηνοδικείο, οι οποίοι θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους με δικαστικό σθένος και παρρησία».

Υπενθυμίζεται ότι το κατηγορητήριο βάσει του οποίου παραπέμφθηκε ο Ν. Βαζαίος με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, αποδίδει στον εφέτη την αποκλειστική υπαιτιότητα για την προσωρινή αργία που του επιβλήθηκε το 2005, λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στις έρευνες για το παραδικαστικό κύκλωμα, εξαιτίας της οποίας δεν απέδωσε έργο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν. Βαζαίος απαλλάχτηκε αμετάκλητα από τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Επίσης, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με συντριπτική πλειοψηφία (45-8) τάχθηκε κατά της αποπομπής του. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αμέσως μετά την έκδοση του αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος, στον εν λόγω δικαστή ακολούθησε η άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη απόπειρα είχε αποτύχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ