Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάντηση η αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή πάλη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση της «G-20»

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τη συνάντηση της «G-20»:

«Οι αποφάσεις της G-20 ούτε ιστορικές, ούτε νέες είναι. Οι ηγέτες των πιο ισχυρών καπιταλιστικών χωρών συμφώνησαν σε ό,τι έως τώρα συμφωνούσαν: Να συγκαλύψουν κυρίως τις αντιθέσεις τους, τις αιτίες της κρίσης, να υπερασπιστούν και να στηρίξουν με κάθε μέσο τους κυρίως υπεύθυνους, τις τράπεζες και γενικότερα τη ληστρική δράση των μονοπωλίων τους. Να στηρίξουν τις επενδύσεις και τα κέρδη τους. Σε αυτό αποκλειστικά αποσκοπεί η ενίσχυση του ΔΝΤ.

Οι αντιθέσεις για το ρόλο και τη θέση κάθε ιμπεριαλιστικής δύναμης στους διεθνείς καπιταλιστικούς οργανισμούς αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνολική ιμπεριαλιστική συμφωνία για την ενιαία διαχείριση της κρίσης. Οι αντιθέσεις αυτές οξύνονται σήμερα στο έδαφος της εξέλιξης της διεθνούς κρίσης και της ανισόμετρης ανάπτυξης. Ετσι κι αλλιώς, ούτε ο καπιταλισμός εξυγιαίνεται, ούτε η αγορά που κυριαρχούν τα μονοπώλια μπορεί να δεχτεί φιλολαϊκή ρύθμιση.

Η απάντηση στην κρίση, στη σήψη, στα δεινά που γεννά ο καπιταλισμός, στους πολέμους, δεν ήταν και δεν είναι τα κινήματα που περιορίζονται σε ανεδαφικές και χρεοκοπημένες διεκδικήσεις για εξανθρωπισμό του καπιταλισμού. Είναι η αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή πάλη των λαών σε κάθε χώρα και διεθνώς με στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ