Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ο αντιλαϊκός, αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ και των οργάνων της

Σχετικά με το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, εκπροσωπώντας την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στην Ολομέλεια στις Βρυξέλλες, δήλωσε τα εξής:

«Κανένα κοινοβούλιο, καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που αποτελείται από τους εκπροσώπους και υπηρέτες του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν μπορεί με τη συκοφαντία, το ψέμα και την πλαστογραφία να διαγράψει την ιστορία των κοινωνικών επαναστάσεων. Την έχουν γράψει και υπογράψει οι λαοί με το αίμα τους.

Κανένα μαύρο αντικομμουνιστικό μέτωπο δεν μπορεί να σβήσει τη μεγάλη προσφορά του σοσιαλισμού, τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις του και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Οσους τόνους λάσπης και δηλητήριο και αν ρίχνουν στους κομμουνιστές και στην εργατική εξουσία δεν πρόκειται να σταματήσουν την αναπόφευκτη ανατροπή του καπιταλισμού και την αντικατάστασή του με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Η παγκόσμια εργατική τάξη έχει μνήμη, βλέπει σήμερα τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, θα αναζητήσει σ' αυτούς, αργά ή γρήγορα, το μέλλον.

Το κοινό ψήφισμα του Λαϊκού Κόμματος, των Φιλελευθέρων, των Πρασίνων, της Ενωσης για την Ευρώπη των Εθνών, που ψηφίστηκε και από τους Σοσιαλιστές, με έναν χυδαίο και ανιστόρητο τρόπο ταυτίζει το φασισμό με τον κομμουνισμό, τα ναζιστικά φασιστικά καθεστώτα με τα σοσιαλιστικά.

Προσβάλλει τη μνήμη 20 εκατομμυρίων Σοβιετικών και πολλών χιλιάδων κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για να συντριβεί το γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, ο φασισμός.

Με έναν άθλιο συμψηφισμό προτείνουν κοινή ημέρα ευρωπαϊκής μνήμης για τους θύτες και τα θύματα. Ετσι αθωώνουν το φασισμό, συκοφαντούν το σοσιαλισμό και εξαγνίζουν τον ιμπεριαλισμό από τα εγκλήματα που διέπραξε και διαπράττει και σήμερα. Ιδεολογικά αναδεικνύουν τον καπιταλισμό σαν το μόνο "δημοκρατικό" σύστημα.

Τεράστιες ευθύνες για την αντικομμουνιστική υστερία έχουν και όσες πολιτικές δυνάμεις τηρούν ίσες αποστάσεις, δίνοντας έτσι άλλοθι στη σκοταδιστική αυτή πολιτική.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και κάθε προοδευτικό άνθρωπο να καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό και τους φορείς του. Να απαντήσουν με τον αγώνα τους στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, με την αξιοποίηση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, Να συνταχθούν μαζί με τους κομμουνιστές για την απόκρουση της επίθεσης στα δικαιώματά τους, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν και τη λαϊκή εξουσία.

Το αντικομμουνιστικό ψήφισμα αποδεικνύει γι' ακόμη μία φορά τον αντιλαϊκό, αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και των οργάνων της.

Αναδεικνύει την αναγκαιότητα αλλά και το καθήκον των εργατικών λαϊκών δυνάμεων, της νεολαίας να συνταχθούν στις ευρωεκλογές με τους κομμουνιστές, που με σταθερότητα και συνέπεια υπερασπίζουν τα συμφέροντά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ