Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Διεργασίες για ψηφοδέλτιο και διακήρυξη

Οριστικοποιήθηκε κατά πώς φαίνεται στην προχτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η κατανομή των θέσεων στο ευρωψηφοδέλτιο που αναλογούν σε άλλες - πέραν του ΣΥΝ - συνιστώσες. Στη δεύτερη θέση θα τοποθετηθεί στέλεχος της ΚΟΕ, ενώ για την τέταρτη αναζητείται γυναίκα απ' τους ανένταχτους του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη και την τρίτη θέση θα καταλάβουν αντίστοιχα οι Ν. Χουντής και Δ. Παπαδημούλης.

Πληροφορίες θέλουν το ΔΗΚΚΙ να αρνήθηκε την προσφορά της τέταρτης θέσης, ενώ για την παραμονή του ή όχι στο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφανθεί η κεντρική του επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 11 Απρίλη.

Στο μεταξύ συνεδριάζει σήμερα η ΚΠΕ του Συνασπισμού με θέμα την ευρωδιακήρυξη και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα κατατεθεί για έγκριση σε πανελλαδικό σώμα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Οπως έχει ήδη κάνει γνωστό η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ θα καταψηφίσει τη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, ενώ θα επιλέξει λευκό για το πρόγραμμα. Ενδεχομένως να θέσει και ζήτημα αποδοκιμασίας της απόφασης για τοποθέτηση στη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου στελέχους της ΚΟΕ στην οποία προσάπτει «αντιευρωπαϊκές» θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ