Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΟΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ
Τη Τρίτη η ονομαστική ψηφοφορία

Αντίθετο στην ψήφιση του νομοσχεδίου το ΚΚΕ

Tην ερχόμενη Τρίτη, με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται η συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, αλλά η ψήφισή του από τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. δε σημαίνει ότι θα ισχύσει κιόλας αφού, κατά το Σύνταγμα, απαιτούνται για την ενεργοποίησή του οι ψήφοι 200 βουλευτών, αριθμός που δε συμπληρώνεται, αφού το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν το εν λόγω νομοσχέδιο.

Αναπτύσσοντας την αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο, ο εισηγητής του Α. Σκυλλάκος έκανε λόγο για διατάξεις με βάση τις οποίες μπορεί να αλλάξει ριζικά ο συσχετισμός δύναμης των κομμάτων στο εσωτερικό της χώρας με την ψήφο εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ομογενών. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι ομογενείς θα ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους και η ψήφος τους θα προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας. Οπως τόνισε ο Α. Σκυλλάκος, με βάση τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, θα καθορίζεται η τύχη των Ελλήνων και η κυβέρνησή τους από εκατομμύρια ομογενών που δε γνωρίζουν και ούτε ασχολούνται με την ελληνική πραγματικότητα. Πολλοί από αυτούς, είπε, έχουν διπλή ιθαγένεια και πρόσφατα για παράδειγμα ψήφισαν Μπους ή Ομπάμα και ασχολούνται περισσότερο με το τι θα γίνει στην Αμερική παρά με το τι θα γίνει στην Ελλάδα.

Ανέφερε τα παραδείγματα άλλων χωρών - όπως η Κύπρος - που ρύθμισαν το θέμα των ομογενών τους και προβλέπει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν οι ομογενείς που έφυγαν από την Κύπρο την τελευταία εξαετία, ενώ άλλα κράτη βάζουν ως όριο τη δεκαετία.

Εμείς, είπε, δεν είμαστε αντίθετοι να ψηφίζουν οι μετανάστες στο εξωτερικό, για να εκλέξουν τρεις με τέσσερις δικούς τους εκπροσώπους. Εκτός των άλλων ο Α. Σκυλλάκος έθεσε και το ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων σε περίπτωση που ίσχυε ο νόμος της κυβέρνησης και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν τόσο εύκολα να γεμίσουμε εμείς με αφίσες τις συνοικίες που μένουν οι Ελληνες στη Νέα Υόρκη ή στην Τσεχία ή όπου αλλού έχουμε μετανάστες στις χώρες των οποίων είναι σε απαγόρευση τα Κομμουνιστικά Κόμματα και είναι αδίκημα να έχεις ως σύμβολο το σφυροδρέπανο»;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάγια η θέση του ΚΚΕ για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων(2019-10-12 00:00:00.0)
Ενα ακόμα βήμα στην αντιμεταναστευτική πολιτική(2014-02-15 00:00:00.0)
Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για τους μετανάστες(2014-02-12 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν αλλοίωση της θέλησης του ελληνικού λαού(2007-11-14 00:00:00.0)
Γίνεται ανακατανομή της πίτας(2005-01-20 00:00:00.0)
Περιορίζεται η λαϊκή κυριαρχία(2001-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ