Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Διοργανώνεται από την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με αφορμή την άφιξη ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι της πόλης

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, με αφορμή την άφιξη ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι της πόλης. Η ΚΟΘ καταγγέλλει τη νέα πρόκληση σε βάρος των φιλειρηνικών αισθημάτων του λαού, και καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση, να απαιτήσει να φύγει η ΝΑΤΟική αρμάδα από το λιμάνι, να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.

Η αρμάδα της ΝΑΤΟικής Δύναμης Μεσογείου SNMG2 (STANDING NRF MARITIME GROUP-2) που κατέπλευσε χτες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οποία αποτελείται από τα πλοία «HS KOUNTOURIOTIS», «ITS ZEFFIRO», «USS LABOON», «HMS ST ALBANS», «TCG GOKSU» και «FGS BERLIN». Η ΝΑΤΟική ναυτική δύναμη θα παραμείνει μέχρι τις 6 Απρίλη.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει: «Την ώρα που θα πραγματοποιείται η Σύνοδος των φονιάδων του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, η νατοϊκή δύναμη Μεσογείου βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, που συμπίπτει με τα 60 χρόνια ύπαρξης και δολοφονικής δράσης του ιμπεριαλιστικού αυτού οργανισμού, επιβεβαιώνει την επιθετική και πολεμική του δράση, η οποία έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των χωρών που το απαρτίζουν, ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους, βομβαρδίζουν και δολοφονούν τους λαούς στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη και αλλού, ετοιμάζουν νέα εγκλήματα σε όλο τον κόσμο. Επιβεβαιώνεται ξανά ότι το ΝΑΤΟ ήταν και παραμένει ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά. Γι' αυτό αυξάνουν τα εξοπλιστικά προγράμματα, προωθούν την «αντιπυραυλική ασπίδα» στην Ευρώπη ενάντια στη Ρωσία, υποκινούν νέες εστίες πολέμου, όπως στον Καύκασο και την Παλαιστίνη. Στόχος ήταν να κυριαρχούν στις αγορές και να κατακτούν νέες αγορές στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική. Παραμένει ο σοβαρός κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης, αλλά και σε εστίες σε διάφορες περιοχές και στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Κύπρο.

Δέκα (10) χρόνια μετά τη βάρβαρη επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και την παράδοση από το ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τότε του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες μεταφοράς του νατοϊκού οπλισμού, οι φονιάδες ξανάρχονται στον «τόπο του εγκλήματος», προκαλώντας τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού.

Η απάντηση που έδωσε ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της Θεσσαλονίκης ήταν δυναμική, φιλειρηνική, αντιιμπεριαλιστική. Μπλόκαρε και καθυστέρησε τις νατοϊκές δυνάμεις που μετέβαιναν στο Κόσσοβο. Με τις μεγαλειώδεις μαζικές διαδηλώσεις απαίτησε: ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.

Ανέδειξε το ρόλο των κεντροαριστερών και κεντροδεξιών, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ που στήριζαν - παραδίδοντας γην και ύδωρ στα νατοϊκά στρατεύματα - το βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ανέδειξε το ρόλο του ΣΥΝ που συγκάλυπτε και δικαιολογούσε το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην επέμβαση. Αποκάλυψε το πώς οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν εθνικιστικές θέσεις και ιδέες, σαν αυτές που στηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ, για να υποδαυλίζουν μίση και πολεμικές συγκρούσεις».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζει ότι και σήμερα η απάντηση του ελληνικού λαού και όλων των λαών μπορεί να είναι μόνο μία: «Να δυναμώσει το φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα με αίτημα ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ! Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ. Στην περίοδο αυτή της κρίσης γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη και αναγκαία η πάλη για την αναγνώριση του δικαιώματος κάθε λαός να μπορεί να επιλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης».

Και υπογραμμίζει πως το ΚΚΕ παλεύει για να ορθώσουμε ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα απειθαρχίας και ανυπακοής στις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ