Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να παρθούν μέτρα για την ανέλκυση του «Sea Diamond»

Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με θέμα την ανέλκυση του ναυαγίου του «Sea Diamond» από το λιμάνι της Σαντορίνης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Δύο χρόνια περίπου από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου "Sea Diamond" στη Σαντορίνη το πλοίο παραμένει στο βυθό της θάλασσας. Παρά τις κατά καιρούς τοποθετήσεις και τις εξαγγελίες του υπουργείου, για άντληση καυσίμων, ανέλκυση του σκάφους και μια σειρά άλλα μέτρα, τα προβλήματα οξύνονται. Με ευθύνη της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου και των δημόσιων διοικητικών αρχών, ουσιαστικά, δεν έχουν καταλογιστεί ευθύνες κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας "Hellenic Louis Cruises", η οποία μάλιστα αποζημιώθηκε ήδη με 55 εκατομμύρια δολάρια.

Το ναυάγιο εξακολουθεί να βρίσκεται στο βυθό της Καλντέρας, μολύνοντας τα νερά της Σαντορίνης, το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος να καταστραφεί ολόκληρο το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που προκαλεί τη δικαιολο­γημέ­νη ανησυχία των νησιωτών για το μέλλον.

Το ΚΚΕ έφερε πολλές φορές το θέμα στη Βουλή, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Σαντορίνης και ζητώντας από την κυβέρνηση να παρθούν άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση του ναυαγίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. πρωθυπουργός:

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν απομακρυνθεί τα ρυπογόνα υλικά από το ναυάγιο, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την άντληση των υγρών καυσίμων και των άλλων επικίνδυνων υλικών που έχει μέσα του το βυθισμένο καράβι και πότε προβλέπεται ότι θα γίνει η ανέλκυσή του.

Τι μέτρα έχουν παρθεί για τον καταλογισμό ευθυνών στη συγκεκριμένη εταιρεία και την αποκατάσταση της ζημιάς που προξένησε στη θάλασσα και το περιβάλλον της Σαντορίνης

Η Γεν. Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ